Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Graineres aizturēšanas termiņš pagarināts par sešiem mēnešiem

Graineres aizturēšanas termiņš pagarināts par sešiem mēnešiem
Britnija Grainere 2022. gada 27. jūnijā. Foto: AFP/Scanpix

Himku tiesa pirmdien, 27. jūnijā, pagarināja ASV basketbola zvaigznes Britnijas Graineres aizturēšanas termiņu līdz 2022. gada 20. decembrim.

Grainere piekto mēnesi atrodas apcietinājumā Krievijā. Himku tiesa šonedēļ nolēma, ka tiesas process pret basketbolisti sāksies piektdien, 1. jūlijā. Sportistei draud 10 gadu cietumsods, ja viņu notiesās par narkotiku pārvadāšanu lielā apjomā.

Pirmdien Grainere, saslēgta rokudzelžos, apmeklēja pirmstiesas uzklausīšanu. Viņai noteiktais aizturēšanas termiņš pirmstiesas izmeklēšanā bija 2. jūlijs, taču Himku tiesa to pagarināja vēl par sešiem mēnešiem.

Vairāki eksperti sarunās ar ESPN žurnālistu Tīdžeju Kvinnu norādīja, ka tiesa – un spriedums – bija paredzama notikumu sastāvdaļa. Līdzīgi notika ar amerikāņiem Trevoru Rīdu un Polu Vīlanu. Krievija ir devusi signālus, ka vēlas runāt par Graineres atbrīvošanu, bet tiesu darbi ir tikai aizsegs, lai piešķirtu lietai likumīgu pamatojumu.

“Tiesa ir svarīga procesa sastāvdaļa,” teica Savienoto Valstu gaisa spēku akadēmijas profesore Dr. Daniela Džilberte. “Krieviem jāizliekas, ka šis ir likumīgs arests. Nav iemesla ticēt, ka apsūdzības ir pamatotas vai tiesa būs taisnīga. Krievi liek noprast, ka tā būs darījuma ticama sastāvdaļa.”

“Ķīlnieku diplomātija balstās uz darbību likuma aizsargā. Britnijas Graineres – arī Pola Vīlana un Trevora Rīda – gadījumā krievi pret mums izmanto mūsu pašu cieņu pret likuma varu.”

Grainere tika aizturēta Šeremetjevo lidostā 2022. gada 17. februārī – nepilnu nedēļu pirms Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Maskavas un Vašingtonas attiecības jau agrāk atradās zemā punktā, bet Kremļa karš pasliktināja tās vēl vairāk.

Basketbolistes atbalstītāji necēla skaļu troksni līdz maijam, kad ASV ārlietu ministrija pasludināja Graineri par nepatiesi aizturētu. Viņas lieta tobrīd tika uzticēta prezidenta īpašajam sūtnim ķīlnieku jautājumos – faktiski ASV valdības galvenajam sarunu vedējam.

Krievijas mediji izvirzīja spekulācijas, ka Grainere varētu tikt apmainīt pret ieroču tirgoni Viktoru Butu, kurš izcieš 25 gadu cietumsodu par sazvērestību nolūkā nogalināt ASV pilsoņus un piegādāt ieročus teroristu organizācijai.

Izskanējušas balsis, ka Grainere varētu tikt apmainīta tandēmā kopā ar Vīlanu – bijušo jūras kājnieku, kuram piespriests 16 gadu cietumsods safabricētā lietā par spiegošanu. ASV ārlietu ministrs Entonijs Blinkens 26. jūnijā intervijā CNN atzina, ka šī lieta ir absolūta prioritāte, bet nesniedza nekādus komentārus par diplomātu veiktajām darbībām.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...


, 2022-06-29 21:35, pirms 2 gadiem
Neīstajā laikā izdomāja uz krieviju savu zāli vest,lai pasēž apdomā. Likumi visiem vienādi!
, 2022-06-29 21:56, pirms 2 gadiem
Indrašim izdomās sezonas atklāšanas spēlē likt vilkt formu ar Z simbolu. Džekam ierunāsies sirdsapziņa, mēģinās atteikties, bet būs jau par vēlu. Ar sēdēs par kādu aizliegto vielu pārvadāšanu. Jā godīgi, žēl viņa nebūs.
, 2022-06-29 22:34, pirms 2 gadiem
shmopsis rakstīja: Neīstajā laikā izdomāja uz krieviju savu zāli vest,lai pasēž apdomā. Likumi visiem vienādi!
Kas tev pret zālīti man mājas arī pārsvara iepērkot stāv 15-20 grami, kad nopīpēju nopērku vel tik pat, labāk neka truli nodzerties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-06-30 12:42, pirms 2 gadiem
Indrašis nākamais.
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas
1

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.