Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Skandāls Beļģijā: Krēsliņas komanda tiek izslēgta pēc nenotikušā fināla

Skandāls Beļģijā: Krēsliņas komanda tiek izslēgta pēc nenotikušā fināla
Kate Krēsliņa 2021. gada 17. aprīļa spēlē pret "Liege Panthers". Foto: Castors Braine

Beļģijas basketbola federācija trešdienas, 28. aprīļa, vakarā mainīja nostāju un izslēdza Kates Krēsliņas pārstāvēto komandu "Castors Braine" no izslēgšanas spēlēm. Lēmuma rezultātā par valsts čempioni pasludināta "Basket Namur Capitale".

“Castors Braine” rīcībā 26. aprīlī palika tikai piecas profesionālas spēlētājas un viena juniore. Klubs lūdza pārcelt “zelta spēli” no 28. aprīļa uz 1. maiju, taču fināla pretiniece “Namur” tam nepiekrita. Trešdienas pusdienlaikā “bebru” preses dienests ziņoja, ka šosezon Beļģijas čempione netiks nosaukta, tomēr vakarā pienāca jaunas ziņas.

Beļģijas basketbola federācijas valde izskatīja nacionālā čempionāta “play-off” nolikumu – to apstiprināja četri klubi, kuri piedalījās izslēgšanas spēlēs – un pēc sacensību nodaļas priekšlikuma nolēma izslēgt “Castors Braine” no sacensībām, nenosakot nekādas finanšu sankcijas.

Nolikums paredzēja, ka vienas komandas nepiedalīšanās gadījumā tai var piespriest tehnisko zaudējumu. “Basketball Belgium” valde ņēma vērā šo nolikuma punktu un pasludināja “Basket Namur Capitale” par Beļģijas čempioni. Pirms tam federācija atcēla 23. un 25. aprīlī paredzētās finālspēles sērijā līdz divām uzvarām.

Īsi pirms valdes lēmuma federācija publicēja citu paziņojumu, uzsverot, ka 27. aprīlī veiktas galīgās konsultācijas ar abiem klubiem. Paziņojumā teikts, ka klubi nav spējuši panākt kopsaucēju jautājumā par “zelta spēles” pārcelšanu. Valdes secinājums: šajā gadījumā jāievēro klubu apstiprinātais “play-off” nolikums jeb finālam jānotiek 28. aprīlī plkst. 21:30 pēc Latvijas laika.

Kates Krēsliņas pārstāvētā “Castors Braine” komanda pieveica “Namur” abās pamatturnīra spēlēs: 2020. gada 19. decembrī viesos ar 67:54 un 2021. gada 3. martā savā laukumā ar 79:60. “Bebri” ceļā līdz finālam iekrāja bilanci 20-0, taču aprīļa vidū komandā tika reģistrēti vairāki pozitīvi PCR testi un spēlētājas devās pašizolācijā.

“Basket Namur” no 1991. līdz 2013. gadam 17 reizes triumfēja Beļģijas čempionātā. Pēdējos gados stafeti pārņēma “Castors Braine”, kuras rēķinā ir septiņi nacionālie tituli (2014-2020) un pieci panākumi Beļģijas kausa izcīņā (2014, 2015, 2017, 2019, 2020). Iepriekšējā sezona tika apturēta pēc pamatturnīra un izslēgšanas spēles nenotika.

Izmantotie resursi:
https://www.basketballbelgium.be/fr...
https://www.basketballbelgium.be/fr...
https://www.facebook.com/Royal-Cast...


, 2021-04-29 00:25, pirms 3 gadiem
Kur tad citas palika
Stāvoklī, vai
, 2021-04-29 04:21, pirms 3 gadiem
Netaisnīgi vēl būtu maigi teikts... Kovidiotu līmeņa spriedums.
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.