Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Jākobsone: ''Pierādījām, ka esam labākās Latvijā. Zelts ir mūsu!''

Jākobsone: ''Pierādījām, ka esam labākās Latvijā. Zelts ir mūsu!''
Foto: Renārs Koris

''TTT Rīga'' saspēles vadītāja Ilze Jākobsone pēc izcīnītajām zelta medaļām Latvijas sieviešu basketbola līgā atzina, ka, ņemot vērā sezonu, spēlētājām ar motivāciju sevi pierādīt uz izšķirošajām spēlēm viss bijis kārtībā un izdevies pierādīt, ka TTT ir spēcīgākā komanda Latvijā.

Svētdien savu divdesmito Latvijas čempiones titulu sieviešu basketbolā izcīnīja TTT, kas ''Final Four'' finālā Liepājā, pateicoties Džesikas Tomasas gūtajiem 34 punktiem, ar 85:58 apspēlēja ''Liepāja/LSSS'' vienību.

''Varbūt motivācija Latvijas līgai ir citādāka, taču jāatzīst, ka viss, kas ar mums notika sezonas laikā, kad vairākas vadošās spēlētājas izkrita un no viesspēlētājām palika tikai Tomasa, deva mums lielu motivāciju uzvarēt Latvijā. Ticu, ka citas komandas vēlējās mūs uzvarēt, jo īpaši šogad pretinieces varēja domāt, ka var to izdarīt. Esmu lepna par savu komandu, jo pierādījām, ka esam labākās Latvijā un zelts ir mūsu,'' uzvaru fināla spēlēs skaidroja Ilze Jākobsone, kura pret Liepājas basketbolistēm guva desmit punktus un atdeva četras rezultatīvas piespēles.

Pirms ''Final Four'' finālā varēja prognozēt TTT un LU dueli izšķirošajā spēlē, taču ''Latvijas Universitātes'' basketbolistes pusfinālā ar 58:65 piekāpās mājiniecēm no Liepājas. Jākobsone uzsver, ka Liepāja vienmēr izteikti labi spēlējusi savā laukumā: ''Ticēju, ka LU būs tā pāra favorītes, taču zināju, ka arī Liepāja var uzvarēt. Domājām, ka fināls būs nedaudz līdzīgāks, taču varbūt ''Liepājas'' basketbolistes otrajā dienā bija pagurušas, jo vietu finālā izkapāja. Sākums tāpat bija diezgan līdzīgs.''

''Kopumā varu teikt, ka jā, lai gan nepiepildīju visus mērķus ar komandu. Vēlējos tikt tālāk arī Eirolīgā un uzvarēt Austrumeiropas līgā. Cerēju, ka izdosies uzspēlēt arī Baltijas līgā, jo pret Lietuvas un Igaunijas komandām arī būtu interesantas cīņas. Kopumā šosezon mentāli kļuvu spēcīgāka,'' individuāli sezonu vērtēja Jākobsone.

Lielas svinības par iegūto zeltu komandai vēl nav bijušas. Pagaidām uzvara čempionātā atzīmēta ģērbtuvē pēc spēles un autobusā no Liepājas atceļā uz Rīgu. Kā visi turnīri, arī šis noorganizēts augstā līmenī, taču, vai ''Final Four'' formāts ir īstais, Jākobsone šaubās. Šobrīd sportiste veltīs laiku atpūtai, pēc kā uzsāks gatavošanos jaunajai sezonai, par kuras plāniem vēl nekas nav zināms.

Šodien plkst. 20:15 skaties jaunāko ''Sports tuvplānā'' epizodi, kurā Ilze Jākobsone atskatīsies uz TTT izcīnīto zeltu Latvijas čempionātā. Ekskluzīvu interviju sniegs NHL Kolumbusas ''Blue Jackets'' vārtsargs Elvis Merzļikins.


, 2021-04-27 12:43, pirms 3 gadiem
VIsa staptautiskā sezona ar treknu - zīmi EL un EWBL
, 2021-04-27 13:11, pirms 3 gadiem
Ko pierādīja? Profesionāli basketbolisti ir labāki par amatieriem? Tas skaidrs bez sacensībām,bet starp profesionālēm, pakāsa visu ko vien varēja!Pieticība laba lieta,bet ne sportā. Novinnēsiet eirolīgu un tad varēsim teikt-pierādījam!
, 2021-05-05 15:10, pirms 3 gadiem
tiešām dīvaini izrteikumi, itkā olimpiādi būtu vinnējuši
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas
1

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.