Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Mīlestība un basketbols: ASV lielākais laikraksts vēsta par latviešu jauniešiem

Mīlestība un basketbols: ASV lielākais laikraksts vēsta par latviešu jauniešiem
Francis Lācis un Anna Dreimane. Kolāža: USA Today

Annas Dreimanes un Franča Lāča pārstāvētās basketbola komandas pēc dažām stundām dosies cīņā par iekļūšanu NCAA čempionāta ceturtajā kārtā jeb "Elite Eight". Latvijas jauniešu gaitām šonedēļ rakstu veltīja ASV lielākais laikraksts "USA Today".

“New York Times”, “Washington Post” un “Wall Street Journal” uzskatāmi par ietekmīgākiem izdevumiem, taču “USA Today” mājas tirgū var lepoties ar lielāku lasītāju skaitu. Laikraksta drukātā tirāža ir 727 tūkstoši eksemplāru, “online” versijai ir 504 tūkstoši abonentu, bet kopējais lasītāju skaits tiek lēsts 2,6 miljonu apjomā.

“Texas A&M” basketbolistes piektdien, 19. martā, gaidīja PCR testa rezultātus. Centra spēlētāja Anna Dreimane un viņas komandas biedres īsināja laiku, skatoties vīriešu čempionāta pirmās kārtas spēli starp “Oral Roberts” un “Ohio State” vienībām.

Dreimanes un pārējo kliedzienu pavadībā “Buckeyes” centās panākt pagarinājumu, taču, noskanot finālsvilpei, “Oral Roberts” kļuva par devīto ar 15. numuru izsēto komandu, kura iekļuva 32 labāko vienību pulkā. Dreimane pielēca kājās, apskāva un nobučoja televizora ekrānu.

Apskāviens un buča tika veltīti viņas draugam, “Oral Roberts” starta piecinieka uzbrucējam Francim Lācim. “Texas A&M” tviterī publicēja notikuma video – Lācis teica, ka tā bijusi labākā lieta, ko viņš redzējis pēc uzvaras.

Uzvaras emocijas bija lieliskas, taču pēc tam redzēju video, kuru varēju atkārtoti noskatīties nākamajā dienā un tas joprojām silda sirdi,” Lācis teica sarunā ar “USA Today Sports”.

Abi jaunieši vidusskolas gados spēlēja “Rīdzenē”. Viņi nebija draugi, taču tas mainījās 2016. gada sagaidīšanas ballītē pie Dreimanes komandas biedres. Trīs mēnešus vēlāk viņi kļuva par pāri. Tagad abi atrodas NCAA burbuļos Indianapolē un Sanantonio, fanojot viens par otra uzvarām.

Elpceļu vīrusa protokoli padara tikšanos ar ģimeni un draugiem gandrīz neiespējamu, taču abiem tas nav nekas jauns. Dreimane sāka studiju gaitas “Colorado State” universitātē astoņus mēnešus pēc attiecību sākuma. Pērnvasar abi pavadīja kopīgu laiku Latvijā, taču pēc atgriešanās ASV viņi satikušies tikai divas reizes.

Viņi pārsvarā sazinās ar “FaceTime” palīdzību. Abi uzmundrina viens otru un, protams, runā par basketbolu. Saņemot jautājumu, kurš ir labāks spēlētājs, Dreimane teica, “Kā jūs domājat?” Lācis uzreiz atbildēja, “Anna ir nezvērs”

Lācis piedalās neticamā stāstā, jo “Oral Roberts” ir tikai otrā ar 15. numuru izsētā komanda (nosacīti 57.-60. vieta turnīra rangā), kura sasniegusi apgabala pusfinālu jeb “Sweet 16”. Sākot no turnīra paplašināšanas 1985. gadā, iepriekš to paveica tikai “Florida Gulf Coast” universitāte.

“Golden Eagles” izjauca gandrīz visas prognozes, taču Dreimane nebija pārsteigta, redzot, kā viņas drauga komanda piesaista studentu basketbola pasaules uzmanību.

“Es tiešām domāju, ka viņi uzvarēs. Kad viņi uzvarēja nākamajā spēlē un iekļuva “Sweet 16”, zināju, ka tā notiks, jo pēc “Ohio State” pieveikšanas iespējams ir pilnīgi viss.”

Dreimanes pārstāvētā “Aggies” vienība pabeidza regulāro sezonu ar bilanci 23-2, izcīnīja pirmo vietu spēcīgās “Southeastern” līgas (SEC) pamatturnīrā un pieskaitāma favorītu lokam ceļā uz otro nacionālo titulu (pirmā trofeja tika izcīnīta 2011. gadā – Sportacentrs.com).

“Texas A&M” savā apgabalā netika izsēta ar pirmo numuru, taču Lācis domā, ka “Aggies” uzvarēs NCAA čempionātā. “Manuprāt, neviens nevar viņas apturēt. Zinu, ka neveiksme SEC čempionātā bija sāpīga, taču...nelabvēļi mani motivē. Domāju, ka viņām ir līdzīga motivācija.”

NCAA atļāvusi pēdējā kursa studentēm spēlēt vēl vienu gadu, jo 2020. gada sezona palika nepabeigta. Lācis ir trešā kursa students, bet Dreimane vēl nav pieņēmusi lēmumu par nākamo sezonu. Lācis apmeklē mazu kristīgo koledžu Oklahomas pavalsts pilsētā Talsā, kamēr Dreimane atrodas vairāk nekā astoņu stundu brauciena attālumā Teksasas pilsētā Koledžsteišenā.

Tā ir lieta, kuru citi pāri var nesaprast – treniņu nozīme un ceļā pavadītais laiks, kā arī fakts, ka nevari vienkārši paņemt brīvdienu, lai pavadītu laiku kopā,” teica Lācis.

Neraugoties uz attiecību izaicinājumiem, viņi neprātīgi mīl viens otru.

“Viņš vienmēr ir ārkārtīgi pozitīvs,” teica Dreimane. “Man patīk, cik ļoti pozitīvs viņš ir un kā mani atbalsta grūtībās. Piemēram, sakot, “nē, Anna, tev izdosies. Koncentrējies labajām lietām.””

“Anna notur mūsu attiecības uz zemes,” teica Lācis. “Man patīk, ka viņa nevairās norādīt uz manām kļūdām. Patīk, ka viņa vēlas, lai kļūstu labāks, tāpēc pasaka, ko daru nepareizi. Ļoti novērtēju to un nemainītu pret neko citu.”

Izmantotie resursi:
https://eu.usatoday.com/story/sport...


, 2021-03-27 23:33, pirms 3 gadiem
love is on the air!
and this help for both to play!
latvieši rullē!
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.
Raina Tomašicka. Foto: FIBA

Raina Tomašicka kļūs par ceturto latvieti "South Florida" universitātē

Latviešu basketboliste Raina Tomašicka 2024. gada rudenī sāks mācīties "South Florida" universitātē. Uzbrūkošā aizsardze pārstāvēs NCAA pirmās divīzijas komandu "Bulls" un sacentīsies "American" līgā, trešdien, 17. aprīlī, vēsta skautošanas dienests "Go global recruiting".
Kitija Laksa 2024. gada 14. aprīlī ar Eirolīgas čempiones medaļu. Foto: EuroLeague Women

Četri tituli vienā sezonā: Kitija Laksa kļūst par Turcijas čempioni

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (35-0, izslēgšanas spēlēs 7-0) trešdien, 17. aprīlī, izbraukumā Vidusjūras piekrastē uzvarēja "Mersin" ar 80:56. Kitijas Laksas pārstāvētā komanda Turcijas finālsērijā līdz trīs uzvarām svinēja panākumu ar 3-0.