Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Utenas basketbolistes apspēlē gan "DU", gan "TTT Juniores"

Utenas basketbolistes apspēlē gan "DU", gan "TTT Juniores"
Kristīna Egle trīs spēlēs iemeta 13 tālmetienus
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Nedēļas nogalē Daugavpilī tika aizvadītas pārbaudes spēles starp Lietuvas un Latvijas sieviešu basketbola komandām. Mūsu kaimiņzemes Utenas komanda tika pie uzvarām visās spēlēs, pārspējot gan "Daugavpils Universitāti", gan "TTT Juniores".

Latvijas-Lietuvas sieviešu komandu pārbaudes spēles tika aizvadītas piektdien un svētdien Kultūras un sporta pilī, bet sestdien pirmo reizi pilsētas vēsturē vienības spēlēja Daugavpils Olimpiskajā centrā. Trīs dienu laikā tika aizvadītas četras spēles.

Piektdien laukumā devās Utenas un Daugavpils komandas. Sastāva ziņā krietni atjauninātā "DU" ātri nokļuva iedzinēju lomā ar vairāk nekā desmit punktiem, taču otrā puslaika sākumā uz tablo bija vairs tikai 40:43. Diemžēl turpinājumā fiziskais nogurums un kļūdas darīja savu. Ļaujot uzspēlēt visām spēlētājām, daugavpilietes zaudēja ar 58:79. Nākamajā dienā komandas tikās atkārtoti, bet šoreiz jau iniciatīva bija mājiniecēm. Vēl trešās ceturtdaļas beigu daļā Kristīna Egle pēdējā uzbrukuma sekundē iemeta teju no centra, panākot 58:54. Pēc tā uzbrukums pilnībā apstājās, un atkal zaudējums - 62:82.

Vakarā ar lietuvietēm par uzvaru centās spēkoties jau "TTT Juniores", kurām klājās labāk, jo tālu atrauties viņas pretiniecēm neļāva, bet arī reāli apdraudēt viņu uzvaru neizdevās. Zaudējums ar vairāk nekā desmit punktiem.

Svētdien savstarpējo maču aizvadīja "DU" un "Juniores". Pirmā ceturtdaļa pagāja ar diezgan solīdu mājinieču uzbrukuma pārsvaru (23:17), bet tad iestājās pamatīgs klusums uzbrūkošajās darbībās, ko rīdzinieces izmantoja, bieži noslēdzot savus uzbrukumus ar ātrajiem pretuzbrukumiem. Otrajā puslaikā Rīgas meiteņu pārsvars pat krietni pārsniedza desmit punktus, bet 50 sekundes līdz mača beigām neizšķirts - 60:60. Galotni gan labāk aizvadīja "Juniores", uzvarot ar 63:60.

Daugavpilietēm šajā turnīrā rezultatīvākā ar vidēji 16,7 punktiem bija Kristīna Egle, bet vēl vidēji pāri desmit punktiem meta arī Santa Baltace un Olga Lakomko.

Latvijas un Lietuvas komandu pārbaudes spēles

KomandaBilance
Utena3-0
TTT Juniores1-1
DU0-3

Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas
1

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.
Raina Tomašicka. Foto: FIBA

Raina Tomašicka kļūs par ceturto latvieti "South Florida" universitātē

Latviešu basketboliste Raina Tomašicka 2024. gada rudenī sāks mācīties "South Florida" universitātē. Uzbrūkošā aizsardze pārstāvēs NCAA pirmās divīzijas komandu "Bulls" un sacentīsies "American" līgā, trešdien, 17. aprīlī, vēsta skautošanas dienests "Go global recruiting".