Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kitija Laksa: "Esmu izsalkusi gūt panākumus Eirolīgā"

Kitija Laksa: "Esmu izsalkusi gūt panākumus Eirolīgā"
Kitija Laksa. Foto: Virtus Bologna

"Esam konkurētspējīga komanda ar lielām ambīcijām. Ierados Boloņā, lai spēlētu lielisku basketbolu un uzvarētu – gan Eirolīgā, gan Itālijā," pirmajā intervijā "Virtus" kreklā teica latviešu basketboliste Kitija Laksa.

Uzbrucēja aizvadījusi pirmās četras pārbaudes spēles Boloņas klubā. Latvietes komandas biedres “Virtus” rindās ir Itālijas valstsvienības līdere Čečilja Zandalasini, Horvātijas labākā spēlētāja Ivana Dojkiča un amerikāņu spēka uzbrucēja no Ņujorkas – Šajenna Pārkere.

“Virtus” pērn finišēja otrajā vietā A sērijā un pieteicās spēlēt Eirolīgas kvalifikācijā. “TTT Rīga” atteikšanās no starta pavēra Boloņai ceļu uz pamatturnīru. Itālijas kluba debija Eirolīgā notiks 26. oktobrī izbraukumā Valensijā, bet 2. novembrī “Virtus” mājās uzņems “Bourges Basket”.

Eiropas spēcīgāko klubu sacensības ir Laksas uzmanības centrā. “Mūsu mērķis ir spēlēt Itālijas čempionāta finālā – par to nav nekādu šaubu. Nevēlos runāt pārāk agri un daudz, taču Eirolīga man ir liela prioritāte. Domāju, ka komandai arī.”

Latvietei katra sezona Eirolīgā bijusi labāka par iepriekšējo. Pirmajā iznācienā Laksa pēc savainojuma piedalījās septiņās spēlēs un guva vidēji 8,0 punktus. “Burbuļu” sezonā sešās spēlēs vidēji samesti 12,7 punkti, bet pērn “Famila Schio” sastāvā uzbrucēja 19 spēlēs caurmērā guva 11,8 punktus ar karjeras labāko precizitāti trīspunktu metienos. Summā 32 spēles un 358 punkti.

Pavasarī Laksa pirmo reizi spēlēja Eirolīgas ceturtdaļfinālā pret “USK Praha”, taču ir vēlēšanās tikt augstāk. “Eirolīgā spēlēju pēdējos trīs gadus, pārstāvot dažādas komandas. Personīgi man, ir ļoti, ļoti liels izsalkums spēlēt Eirolīgā un gūt panākumus. Mūsu komandai tas būs izaicinājums, taču būsim gatavas.”

Laksa priecājas par gaidāmo sezonu. “Eirolīgā ir augstākais spēles līmenis, gribētu teikt, pasaulē. Vēlos tam ticēt, tāpēc esmu priecīga par gaidāmo sezonu. Domāju, ka visa komanda ir gatava – man patīk meiteņu meistarība. Mēs saprotamies laukumā. Ārpus tā – itālieši ir labi cilvēki.”


, 2022-09-22 21:41, pirms 2 gadiem
Nu jā...aiz okeāna WNBA visus iespējamos titulus esi ieguvusi...
, 2022-09-22 22:12, pirms 2 gadiem
WNBA nevar konkurēt ar Eirolīgu, Eirolīgā spelē visas labākās amerikanietes un eiropietes.
, 2022-09-23 22:49, pirms 2 gadiem
Tupais oxa. Un kas tad spēlē wnba??
, 2022-10-13 01:28, pirms 2 gadiem
oxa rakstīja: WNBA nevar konkurēt ar Eirolīgu, Eirolīgā spelē visas labākās amerikanietes un eiropietes.
amerikānietes brauca spēlēt uz Rīgu jo bagātā pašvaldība var samaksāt vairāk nekā nabadzīgā ASV pašvaldība. ā nē, tur tādas likēdes pašvaldība neuztur
Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.
Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" 2024. gada 9. martā. Foto: Kangoeroes

Paula Strautmane pēc 30 uzvaru sērijas kļūst par Beļģijas čempioni

Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" basketbolistes svētdien, 21. aprīlī, savā laukumā uzvarēja septiņkārtējo Beļģijas čempioni "Royal Castors Braine" ar 70:67. Finālsērijā līdz divām uzvarām "ķenguri" bija pārāki ar 2-0 un trešo gadu pēc kārtas uzvarēja nacionālajā čempionātā.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Katei Vilkai 17 punkti "play-off" spēlē, Mājenieka juniorēm Igaunijas sudrabs

Kate Vilka un "Charnay" piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Francijā, taču latviešu basketboliste izcēlās ar pieciem iemestiem tālmetieniem. Sestdien, 20. aprīlī, noslēdzās regulārā sezona Spānijas un Itālijas virslīgās. Kaspars Mājenieks pabeidza pirmo sezonu ar "Audentes" juniorēm.