Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

WNBA gada treneris: "Aleksa Gulbe ir patīkams pārsteigums"

WNBA gada treneris: "Aleksa Gulbe ir patīkams pārsteigums"
Aleksa Gulbe (centrā) "Sun" treniņnometnē "Mohegan Sun" arēnā. Foto: Sun

WNBA kluba "Connecticut Sun" galvenais treneris Kurts Millers 11. aprīlī piezvanīja Aleksai Gulbei, lai apsveiktu ar treniņnometnes līguma parakstīšanu. Sešas dienas vēlāk latviešu basketboliste aizvadīja pirmo treniņu "Mohegan Sun" arēnā Ankasvilā.

Gulbei nebija lielu ilūziju par WNBA drafta iznākumu, taču viņai bija savi plāni 11. aprīļa vakarā, spēlētāja šonedēļ atklāja sarunā ar “The Next Hoops”. Latviete kopā ar “Indiana” komandas biedri Ali Patbergu aizvadīja individuālu treniņu, bet ceremoniju plānoja vērot draugu un treneru lokā.

Pirms jauno spēlētāju izvēles ceremonijas Gulbe saņēma aģenta zvanu. Aģents informēja, ka spēlētāja, visticamāk, netiks draftēta, taču “Connecticut Sun” vēlas ar viņu parakstīt treniņnometnes līgumu. Gulbe nedrīkstēja izpaust informāciju līdz oficiālam paziņojumam.

“Tas ir neticami,” atcerējās Gulbe. “Neiespējami iedomāties, esot “Indiana” pirmgadniecei, ka galu galā piedalīšos draftā vai tikšu uzrunāta. Dzīvē var notikt visādi.”

Patbergu ar 34. numuru izvēlējās “Indiana Fever”, bet “Indiana” universitātes preses dienests īsi pēc drafta beigām paziņoja, ka Gulbei piedāvāts treniņnometnes līgums. “Atkorķējām šampanieša pudeli un izdzērām pa glāzei. Drīz pēc tam bija jāsāk vākt mantas.”

Bijušais “Indiana” galvenais treneris (2012-2014) pirmdien, 18. aprīlī, sarunā ar “The Next Hoops” nosauca Gulbi par “patīkamu pārsteigumu”. Millers uzteica viņas instinktus un augsto basketbola IQ, bet spēlētāju attīstības direktors Avijs Storijs norādīja, ka Gulbei piemīt labas pamatprasmes.

Gulbe pirms drafta nerunāja ar “Sun” pārstāvjiem, taču zināja, ka Kurts Millers uztur kontaktus ar “Indiana” sporta direktori Lizu Honegeru. Pēdējā sāka darbu Blūmingtonā 2012. gadā vienlaikus ar Milleru. Honegera ir viena no “Bowling Green” visu laiku labākajām spēlētājām. Indianas pavalsts čempione lodes grūšanā un diska mešanā augstskolā spēlēja basketbolu Millera vadībā.

Latviete atzina, ka pirmā diena “Sun” treniņnometnē bija sarežģīta, taču tas bijis uztraukuma dēļ. “Iepazīt meitenes laukumā un ārpus tā bija ļoti svarīgi. Treneri palīdzēja atvieglot šo uzdevumu. Uzskrējām un uzspēlējām savā starpā, taču visvairāk laika veltījām “Sun” sistēmas apgūšanai.”

Pirmdien, 18. aprīlī, treniņnometnei pievienojās 2021. gada WNBA MVP Džonkvela Džonsa. Garā spēlētāja iepriekšējos pavasaros bija aizņemta Jekaterinburgas UGMK rindās, taču Krievijas kara pret Ukrainu dēļ šoreiz varēja laicīgi ierasties Konektikutā.

“Nekad nebūtu domājusi, ka mēs varētu kļūt par komandas biedrēm,” teica Gulbe. “Treniņos pret viņu vēl nav sanācis spēlēt aizsardzībā. Esam vienā komandā un tas ir lieliski. Var smelties pieredzi no Kortnijas Viljamsas, Džonkvelas Džonsas un jebkuras spēlētājas.”

Gulbe cenšas paņemt, cik daudz iespējams. “Nevēlos sev uzlikt papildus spiedienu – vēlos, lai ir interesanti. Gribu mācīties un, ja beigās iekļūšu komandā, tas būs lieliski. Ja ne, būšu priecīga, ka esmu satikusi šos cilvēkus un guvusi jaunas mācības. Esmu priecīga.”

Kluba vadība treniņnometnes ceturtās dienas beigās atskaitīja trīs spēlētājas – Aleksu Daju, Kionu Heizu un Delišu Vašingtoni. Par vietu “Sun” divpadsmitniekā turpina sacensties draftā izvēlētās Nia Klaudena un Džordana Lūisa, kā arī Tadža Koula, Džoinera Holmsa, Aleksa Gulbe un Itālijas pusfinālā aizņemtā Ivonna Andersone.

Gulbe palikusi vienīgā “Indiana” šīgada modeļa pārstāve WNBA treniņnometnēs. “Indiana Fever” 21. aprīlī atskaitīja Ali Patbergu.

Izmantotie resursi:
https://www.thenexthoops.com/featur...


, 2022-04-22 14:53, pirms 2 gadiem
Ja tiks sastava ta bus BOMBA!
Vanesa Jasa 2023. gada 22. novembrī. Foto: EuroCup Women

Lielā piektdiena: TTT un "Kibirkštis" cīnīsies Baltijas līgas pusfinālā

TTT basketbolistes piektdien, 29. martā, "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas pusfinālā Palangā sacentīsies pret Lietuvas čempioni Viļņas "Kibirkštis". Spēles sākums plkst. 16:20. Tiešraide Sportacentrs.com .
TTT basketbolistes 2024. gada 18. janvārī. Foto: EuroCup Women
1

Gulbja lidojums un lietuviešu ambīcijas: četras intrigas Baltijas līgas "Final 4"

Piektdien, 29. martā, Lietuvas kūrortpilsētā Palangā sāksies "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas piektais finālturnīrs. Latviešu spēlētājas pulcētas trijās no četrām komandām, savukārt ceturto vienību pārstāv divas bijušās TTT basketbolistes. Sportacentrs.com iepazīstina ar "Final Four" galvenajām sižeta līnijām.
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.