Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Šteinbergai nepieciešama pleca operācija un sezona beigusies

Šteinbergai nepieciešama pleca operācija un sezona beigusies
Anete Šteinberga. Foto: FIBA

Anete Šteinberga paliek Stambulas "Galatasaray" sastāvā, taču sezona beigusies pleca savainojuma dēļ, trīskārtējā Latvijas labākā basketboliste sestdien, 22. janvārī, teica telefonsarunā ar Sportacentrs.com.

Šteinberga 2021. gada 1. decembrī savainoja plecu Eirolīgas izbraukuma spēlē pret “Famila Schio”. Sekoja mēģinājums atgriezties laukumā – 2022. gada 12. janvārī Šteinberga piedalījās Turcijas līgas spēlē pret “Kayseri”, taču savainojums izrādījās nopietnāks, nekā gaidīts.

Spēlētāja apliecināja, ka viņa paliek “Galatasaray” sastāvā, bet šosezon laukumā vairāk nedosies. Pleca operācija, visticamāk, notiks Latvijā, pēc tam gaidāms rehabilitācijas process vairāku mēnešu garumā.

Anete Šteinberga šosezon piedalījās septiņās Eirolīgas spēlēs, vidēji 31,8 minūtēs gūstot 17,3 punktus. Spēka uzbrucēja izcīnīja 6,6 bumbas zem groziem, izdarīja 2,4 rezultatīvas piespēles un nopelnīja otro labāko lietderības koeficientu 17,0. Šteinberga realizēja 46,2% metienu no spēles un 87,5% brīvmetienu.

Turcijas līgā Šteinberga devās laukumā septiņās spēlēs, vidēji 31:04 minūtē sametot 14,0 punktus. Latvietes rēķinā 7,6 atlēkušās bumbas un 2,0 piespēles, kā arī lietderības koeficients 16,1. Šteinberga realizēja 40,9% metienu no spēles un 86,3% brīvmetienu.

Šteinbergas vēstījums

LETA. "Decembra sākumā guvu pleca traumu, kas pēc pirmās medicīniskās apskates deva cerību, ka pēc rehabilitācijas un terapijas agri vai vēlu varēšu atgriezties laukumā un turpināt sezonu savā komandā," savā "Instagram" kontā raksta basketboliste.

"Es un mans fizioterapeits centāmies darīt visu iespējamo, lai atgrieztos laukumā, taču diemžēl tas nenotika, kā plānots vai cerēts. Pēdējā pārbaude liecināja, ka man ir jāveic pleca operācija, lai pilnībā likvidētu savainojuma sekas, un tas nozīmē 2021./2022. gada sezonas pārtraukšanu."

Basketboliste piebilst, ka atveseļošanās prasīs zināmu laiku un pacietību un viņa nevar sagaidīt, kad atgriezīsies laukumā.

Pēdējo spēli Šteinberga laukumā aizvadīja Turcijas čempionātā, 12. janvārī Stambulas "Galatasaray" mājās ar 58:61 piekāpjoties Kajseri "Bellona". Šteinberga pēc gandrīz pusotra mēneša pauzes 31 minūtē un 25 sekundēs guva 15 punktus.


, 2022-01-22 15:37, pirms 2 gadiem
Brože, kā tu drīkstēji! Ar saviem netīrajiem kerzačiem iebrist visu svētuma templī, mekā un paradīzē - feminu grozapūslī! Noviks nekad un nemūžam tev nepiedos, tumšos vakaros esi uzmanīgs!
, 2022-01-22 17:48, pirms 2 gadiem
Nu, re. Izlases sakarā jautrība tikai sākas. Vai kādam ir ilūzija, ka mēs bez Šteinbergas varam kādu uzvarēt?
, 2022-01-22 18:39, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Nu, re. Izlases sakarā jautrība tikai sākas. Vai kādam ir ilūzija, ka mēs bez Šteinbergas varam kādu uzvarēt?
Nakamais izlasu logs ir pec gada. Steinberga jau tad sen bus ka atpakal
, 2022-01-23 08:18, pirms 2 gadiem
Nav teikts, ka būs. Vēl ir jābūt formā un jāgrib upurēties Tēvijas labā. Ar to pēdēja laikā mūsu meitām un dēliem ir tā kā ir
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Kate Vilka pēdējā spēlē nomedī antilopes, Francijas pusfināls bez latvietēm

Kate Vilka un "Charnay Basket" otrdien, 23. aprīlī, izbraukumā svinēja lielu uzvaru pār "Lattes Montpellier" – 75:64, taču ceturtdaļfināla spēļu summā zaudēja sāncensēm ar 137:141 un neiekļuva Francijas pusfinālā.
Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.
Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" 2024. gada 9. martā. Foto: Kangoeroes

Paula Strautmane pēc 30 uzvaru sērijas kļūst par Beļģijas čempioni

Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" basketbolistes svētdien, 21. aprīlī, savā laukumā uzvarēja septiņkārtējo Beļģijas čempioni "Royal Castors Braine" ar 70:67. Finālsērijā līdz divām uzvarām "ķenguri" bija pārāki ar 2-0 un trešo gadu pēc kārtas uzvarēja nacionālajā čempionātā.