Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Gulbis: "Noņemu cepuri Guntas un visu TTT meiteņu priekšā"

Gulbis: "Noņemu cepuri Guntas un visu TTT meiteņu priekšā"
Mārtiņš Gulbis un "TTT Rīga" 2021. gada 21. oktobrī: pirmā uzvara Eirolīgā. Foto: Renārs Koris

"Parādījām raksturu un cīņas sparu – cepuri nost visām meitenēm, kuras šodien devās laukumā vai atbalstīja uz soliņa. Paldies viņām!" izcīnot karjerā pirmo uzvaru FIBA Eirolīgā, basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis slavēja savas spēlētājas.

TTT piedzīvoja sarežģītu nedēļu – no 12 šobrīd pieejamām spēlētājām sestdien pret RSU nespēlēja Gunta Baško un Šantela Hendija, savukārt ceturtdien nevarēja palīdzēt Džada Lūisa. Tas prasīja ekstra uzņemšanos – pirms piecām dienām komandai talkā nāca Aija Klakocka, savukārt Eirolīgas cīņa pret “MBA Moscow” dāvāja Guntas atgriešanos.

Pirms nedēļas pastāvēja bažas par Baško sezonas beigām, taču pieredzējusī spēlētāja ļoti īsā laikā atgriezās laukumā. “Nedaudz pārsteidzāmies ar prognozēm par savainojuma nopietnību. Pirmajā brīdī neizskatījās labi – fizioterapeits teica, ka jebkurš savainojums bez kontakta ir ļoti slikts un bīstams savainojums. (Atgriežoties mājās), veicām pārbaudi – viss labi.”

Ceturtdien Baško spēlēja 27 minūtes, ļaujot treneriem brīvāk veikt maiņas aizsardžu pozīcijās. “Cepuri nost Guntai – viņa devās laukumā, lai palīdzētu mums izcīnīt uzvaru. Šodien nevarēja palīdzēt Džada Lūisa, tādējādi kā otro saspēles vadītāju vajadzēja iespēlēt Vanesu Jasu. Pirmā numura pozīcijā viņa šoreiz nebija tik efektīva, taču izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.”

Nozīmīgāko spēli jaunajā Eirolīgas karjerā aizvadīja Džesmina Tomasa, kura astoņus no 19 punktiem sameta spēles pēdējās divās minūtēs. “Tas ir viņas uzdevums laukumā. Džesminas Tomasas izaugsmei nav robežu. Viņa gadiem ilgi spēlējusi uz komandu, tagad mēģinām viņu veidot par līderi – spēles veidotāju, kura nosaka cīņas iznākumu. Prieks, ka viņa izdarīja gaidīto!”

Treneris izcēla komandas līderu devumu. “Mūsu jaunajai komandai, kura atrodas tapšanas procesā, pieredzējušo spēlētāju atbalsts ir ļoti svarīgs. Aija spēlē ienāca ar pārliecību un precīziem metieniem. Tikpat labs sākums bija arī Ievai Pulverei, bet Gunta nospēlēja, kā to jādara pieredzējušai spēlētājai. Pasita vienu no svarīgākajām bumbām spēlē.”

Kas nostrādāja spēles plānā? “Pietiekami labi aizsargājāmies un atradām savas situācijas uzbrukumā. Dažbrīd sniegumā bija novērojams kritums, taču visas spēles garumā izspēlējām bumbu līdz labiem, brīviem metieniem. Piemēram, Šantelai Hendijai bija desmit pamatoti trīspunktu metieni. Izdevās trāpīt divus. Tas ir process – gaidām, kad viņa sāks trāpīt biežāk. Strādāsim, lai biežāk sekmīgi pabeigtu spēles.”

Gulbis atzina, ka nākas biežāk improvizēt, nekā vēlētos. “Šodien izdarījām visu, ko plānojām – ar sajūtu, ka palicis daudz vietas progresam. Lai uzvarētu spēli, pieļaujot 21 kļūdu, jābūt lielam raksturam un šodien mums tāds bija. Protams, gribu, lai visas meitenes būtu veselas un varētu palīdzēt. Realitāte – jāķeras pie lietām, kuras sākumā nav paredzētas.”

Neparedzamība ir viena no trenera darba sastāvdaļām, secināja Gulbis. “Man nav bijusi neviena sezona, kurā viss notiktu, kā gribētu. Vienmēr kādas lietas izsit (no ritma). Reaģēju, cenšoties konkrētā dienā un situācijā pieņemt komandai labāko lēmumu. Cenšos nečīkstēt un nepārdzīvot par lietām, kuras nevaru ietekmēt. Prioritāte – maksimāli sagatavot komandu nākamajai spēlei.


, 2021-10-21 23:26, pirms 2 gadiem
Gulbis ir DARITAJS!
, 2021-10-22 15:06, pirms 2 gadiem
TTT meitenes un Gulbis malači! Tādu grūtu uzvaru izvilka! Cepuri nost...:-) Kur tad tie visi "labvēļi" palikuši? Kaut kā neredz "dīvānā" sēdētājus -ekspertus!!! :-) Mutes ciet, kad UZVARA, bet ja zāģis, tad sāksies...
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas
1

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.
Raina Tomašicka. Foto: FIBA

Raina Tomašicka kļūs par ceturto latvieti "South Florida" universitātē

Latviešu basketboliste Raina Tomašicka 2024. gada rudenī sāks mācīties "South Florida" universitātē. Uzbrūkošā aizsardze pārstāvēs NCAA pirmās divīzijas komandu "Bulls" un sacentīsies "American" līgā, trešdien, 17. aprīlī, vēsta skautošanas dienests "Go global recruiting".