Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Digna Strautmane debijas spēlē Austrālijā nonāk tuvu "triple-double"

Digna Strautmane debijas spēlē Austrālijā nonāk tuvu "triple-double"
Digna Strautmane 2022. gada 18. martā Palo Alto. Foto: NCAA

Latviešu basketboliste Digna Strautmane ceturtdien, 21. aprīlī, debitēja Austrālijas "NBL1 South" līgā, divu Melburnas komandu duelī palīdzot "Ringwood Hawks" pieveikt "Kilsyth Cobras" ar 57:48.

Sezonas priekšvakarā komandas noslēdza līgumus ar ārzemju spēlētājām. Strautmane parakstīja pirmo profesionālo līgumu ar Melburnas austrumu priekšpilsētas komandu “Ringwood Hawks”, savukārt “Kilsyth” vienojās ar bijušo “Gardner Webb”, “Murray State” un “UConn” (2019-2020) spēlētāju Evelīnu Adebajo. Britu spēlētāja nesen pabeidza sezonu Polijas komandā “Energa Torun”.

Komandas demonstrēja individuālu basketbolu. “Hawks” nekautrējās mest no distances, visā spēlē izmetot 40 trīspunktu metienus. Digna Strautmane, būdama garākā “vanadžu” spēlētāja, kļuva par galveno komandas spēku aizsardzībā, visā spēlē bloķējot astoņus metienus. Latviete pēdējās minūtēs realizēja divus svarīgus metienus, atjaunojot “Hawks” divciparu pārsvaru – 54:44 un 57:46.

Digna Strautmane 29 minūtēs nopelnīja pirmo “double-double” – guva 17 punktus un izcīnīja 11 bumbas zem groziem. Spēka uzbrucēja pievienoja astoņus bloķētus metienus, vienu rezultatīvu piespēli un trīs pārķertas bumbas, kā arī saņēma trīs personiskās piezīmes.

"Rīdzenes" audzēkne pirmajā puslaikā guva piecus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bet “Hawks” izvirzījās vadībā ar 34:26. Mājinieces otro puslaiku sāka ar 16:2 izrāvienu – 50:28. “Cobras" atspēlējās, pēc 2:16 izrāviena ceturtās ceturtdaļas vidū pietuvojoties astoņu punktu attālumā – 52:44. Strautmane guva pēdējos piecus punktus “Hawks” labā un īsi pirms beigām tika nomainīta.

NBL regulārā sezona notiek no 21. aprīļa līdz 14. augustam, vienlaicīgi spēlējot sieviešu un vīriešu komandām. Septiņdesmit astoņas komandas – gan sievietēm, gan vīriešiem – sadalītas sešās līgās. Viktorijas un Dienvidaustrālijas pavalstīs, kā arī Tasmānijas salā bāzētā “NBL1 South” līga ir pati lielākā – tajā sacenšas 22 komandas.

Profesionālā WNBL līga risinās Austrālijas vasarā – no oktobra līdz aprīļa sākumam, taču tajā piedalās tikai astoņas komandas. Daudzas WNBL spēlētājas ziemā pievienojas NBL komandām. “Kilsyth Cobras” rindās spēlēja Pērtas “Lynx” garā spēlētāja Lorēna Šērfa, savukārt “Southside Flyers” līdere Sāra Blicavs parakstījusi līgumu ar “Geelong SuperCats”.

Latviju no Melburnas pašlaik šķir septiņu stundu laika starpība. Spēles tiek straumētas NBL mājas lapā, piemēram, “Ringwood Hawks” un “Kilsyth Cobras” dueli iespējams noskatīties ŠEIT .

Digna Strautmane 18. martā pabeidza NCAA karjeru – viņas pārstāvētā “Georgia Tech” komanda nacionālā čempionāta pirmajā kārtā zaudēja “Kansas” ar 58:77.


, 2022-04-21 13:52, pirms 2 gadiem
...tā ir kļūda parakstīt līgumu ar komandu, kur esi garākā ar 1,88 m...treneris spiedīs veikt centra funkcijas, kas nu nekādi Dignas izaugsmi neveicinās...lai parunā ar Kati Krēsliņu, kura aizgāja spēlēt ASV universitātē, kur ar augumu 1,84 vajadzēja spēlēt centra pozīcijā, bet viņa bija aizsardze!!
, 2022-04-21 14:40, pirms 2 gadiem
Iespaidigi! Digna parada kapec tiek uzskatita par vienu no labakajam latviesu jaunajam basketbolistem!
, 2022-04-21 15:34, pirms 2 gadiem
Pēc hailaita spriežot diezgan lieli lauki līmenis.Noteikti varēja Eiropā galvas tiesu augstākā komandā tikt.
, 2022-04-21 19:06, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: ...tā ir kļūda parakstīt līgumu ar komandu, kur esi garākā ar 1,88 m...treneris spiedīs veikt centra funkcijas, kas nu nekādi Dignas izaugsmi neveicinās...lai parunā ar Kati Krēsliņu, kura aizgāja spēlēt ASV universitātē, kur ar augumu 1,84 vajadzēja spēlēt centra pozīcijā, bet viņa bija aizsardze!!
To Tu par katru teiksi, par kuru Noviks kaut ko uzrakstīs. Par Gulbi bija tieši tāds pats teksts. Nekas nav jāizdomā, copy-paste
, 2022-04-21 21:06, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: To Tu par katru teiksi, par kuru Noviks kaut ko uzrakstīs. Par Gulbi bija tieši tāds pats teksts. Nekas nav jāizdomā, copy-paste
nerunā niekus...par Aleksu neko tādu neteicu...es viņai pa jokam tik vēlu apprecēties ar Porzinģi, lai Latvijai nākotnē būtu papildinājums izlasēm
, 2022-04-21 21:52, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: nerunā niekus...par Aleksu neko tādu neteicu...es viņai pa jokam tik vēlu apprecēties ar Porzinģi, lai Latvijai nākotnē būtu papildinājums izlasēm
Vai tad tāpēc obligāti jāprecās ?
, 2022-04-21 22:21, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: nerunā niekus...par Aleksu neko tādu neteicu...es viņai pa jokam tik vēlu apprecēties ar Porzinģi, lai Latvijai nākotnē būtu papildinājums izlasēm
Kļūdījos. Tas bija domāts veselīgā dzīves veida sludinātājam
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.
Raina Tomašicka. Foto: FIBA

Raina Tomašicka kļūs par ceturto latvieti "South Florida" universitātē

Latviešu basketboliste Raina Tomašicka 2024. gada rudenī sāks mācīties "South Florida" universitātē. Uzbrūkošā aizsardze pārstāvēs NCAA pirmās divīzijas komandu "Bulls" un sacentīsies "American" līgā, trešdien, 17. aprīlī, vēsta skautošanas dienests "Go global recruiting".
Kitija Laksa 2024. gada 14. aprīlī ar Eirolīgas čempiones medaļu. Foto: EuroLeague Women

Četri tituli vienā sezonā: Kitija Laksa kļūst par Turcijas čempioni

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (35-0, izslēgšanas spēlēs 7-0) trešdien, 17. aprīlī, izbraukumā Vidusjūras piekrastē uzvarēja "Mersin" ar 80:56. Kitijas Laksas pārstāvētā komanda Turcijas finālsērijā līdz trīs uzvarām svinēja panākumu ar 3-0.