Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Daugavpilī pārbaudes turnīru aizvadīs "DU", Utena un "TTT/Juniores"

Daugavpilī pārbaudes turnīru aizvadīs "DU", Utena un "TTT/Juniores"
"DU" līdere Kristīna Egle
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Šajā nedēļas nogalē Daugavpilī tiks aizvadīts pārbaudes turnīrs starp Latvijas un Lietuvas sieviešu basketbola augstāko līgu komandām. Trīs dienu laikā savā starpā spēles aizvadīs "Daugavpils Universitāte", Lietuvas klubs "Utena", kā arī "TTT/Juniores". Pirmo reizi basketbols debitēs Daugavpils Olimpiskajā centrā, kur tiks aizvadītas divas spēles. Ieeja uz visām spēlēm bezmaksas.

Vairs nav aiz kalniem jaunās Latvijas Sieviešu basketbola līgas sezonas starts (pirmās spēles paredzēts aizvadīt 8. oktobrī). Arī šogad turnīrā piedalīsies astoņas komandas, kuras cīnīsies par četrām vietām izslēgšanas spēlēs. Iepriekšējā gadā "DU" meitenes pirmo reizi prata iekļūt play-off, kur izrādīja sīkstu pretestību topošajām vicečempionēm "RTU-Merks" - 1:2. Noslēgumā otro gadu pēc kārtas iegūta piektā vieta. Komandas kodols starpsezonā praktiski nav mainījies.

"TTT/Juniores" ne tikai iekļuva izslēgšanas mačos, bet arī pusfinālā. Tur tika atzīts "TTT Rīga" pārākums, bet bronzas sērijā nācās kapitulēt "Latvijas Universitātei".

Par abu Latvijas klubu paveikto vasarā varēsim pārliecināties jau šajā nedēļas nogalē, kad notiks pārbaudes spēļu sērija Daugavpilī. Latvijas klubiem būs iespēja samērot spēkus ar iepriekšējā gada sesto labāko Lietuvas klubu, kas arī šogad startēs augstākajā mūsu kaimiņvalsts divīzijā.

"DU" komanda ar lietuvietēm tiksies piektdien un sestdien, bet rīdzinieces sestdien. Svētdien savstarpējā spēle abiem Latvijas klubiem. Piektdien un svētdien mači norisināsies Daugavpils kultūras un sporta pilī, bet sestdien pirmo reizi Daugavpils vēsturē basketbola spēles notiks Olimpiskajā centrā. Ieeja uz visiem mačiem bezmaksas.

Pilnais spēļu kalendārs:

DienaSpēleLaiksVieta
PiektdienDU – Utena17:00Kultūras un sporta pils
SestdienDU – Utena11:00DOC
SestdienUtena – TTT/Juniores19:00DOC
SvētdienDU – TTT/Juniores12:00Kultūras un sporta pils

Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.
Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" 2024. gada 9. martā. Foto: Kangoeroes

Paula Strautmane pēc 30 uzvaru sērijas kļūst par Beļģijas čempioni

Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" basketbolistes svētdien, 21. aprīlī, savā laukumā uzvarēja septiņkārtējo Beļģijas čempioni "Royal Castors Braine" ar 70:67. Finālsērijā līdz divām uzvarām "ķenguri" bija pārāki ar 2-0 un trešo gadu pēc kārtas uzvarēja nacionālajā čempionātā.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Katei Vilkai 17 punkti "play-off" spēlē, Mājenieka juniorēm Igaunijas sudrabs

Kate Vilka un "Charnay" piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Francijā, taču latviešu basketboliste izcēlās ar pieciem iemestiem tālmetieniem. Sestdien, 20. aprīlī, noslēdzās regulārā sezona Spānijas un Itālijas virslīgās. Kaspars Mājenieks pabeidza pirmo sezonu ar "Audentes" juniorēm.