Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Anita Teilāne - sezonas vērtīgākā spēlētāja Ungārijā

Anita Teilāne - sezonas vērtīgākā spēlētāja Ungārijā
Anita Teilāne
Foto: www.vasassc.hu

Sestdien, 17. martā, Latvijas basketbolistes spēlēs Spānijas, Francijas un citu Eiropas valstu čempionātos, bet Aija Brumermane un Zenta Meļņika sacentīsies Itālijas kausa "Četru Finālā".

Ungārija

Budapeštas kluba “Vasas Basket” centra spēlētāja Anita Teilāne ir kļuvusi par regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju nacionālajā čempionātā.

Pateicoties Teilānei, galvaspilsētas klubs pirmo reizi trīs gadu laikā iekļuva izslēgšanas spēlēs, turklāt basketboliste sasniedza individuāli labākos rādītājus vairākās kategorijās.

Divdesmit divās spēlēs Teilāne ir guvusi vidēji 15,86 punktus, kļūstot par piekto rezultatīvāko spēlētāju turnīrā. Pirmajās četrās pozīcijās ir pa divām serbietēm un amerikānietēm, bet rezultatīvākā ungāru spēlētāja ir septītajā vietā.

Teilāne ieņem pirmo vietu atlēkušo bumbu vākšanā aizsardzībā (vidēji 6,41 bumba), apsteidzot amerikānietes Kvanitru Hollingsvortu un Stefāniju Linnu. Uzbrukumā Teilānei ir piektā vieta (2,73), bet summā pirmā pozīcija ar 9,14 atlēkušajām bumbām.

Piespēļu dalīšanā Teilānei ir otrā vieta savā komandā, bet metienu bloķēšanā centra spēlētāja ir tālu priekšā visām konkurentem. Vidēji spēlē viņa bloķējusi 3,73 pretinieču metienus, kamēr sāncenses spējušas to paveikt četras reizes retāk.

Bumbu pārtveršanā Teilānei ir sestais labākais rādītājs līgā. Vidēji spēlē pārtvertas 2,82 bumbas.

Visu pūļu summa ļauj Teilānei nopelnīt labāko lietderības koeficientu Ungārijas čempionātā (27,05). Vairāk par 20 punktiem savākušas astoņas basketbolistes, taču virs 25 punktu robežas izdevies pakāpties tikai latvietei.

Teilāne ir ceturtā Latvijas basketboliste, kura spēlē Ungārijā. Pirms viņas maģāru zemē spēlēja Ieva Kubliņa, Zane Eglīte un Zane Tamane.


, 2012-03-17 01:52, pirms 12 gadiem
opā
atceros Vīnberga tekstu, kad slavēja Zani un nepiemirsa piebilst, ka vēl jau aug jaunāka māsiņa arī
re kur ir ; )
, 2012-03-17 02:22, pirms 12 gadiem
Ienācu izlasīt par Zentu un Aiju, bet viss raksts par Anitu. Vīliens baigais!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-17 08:31, pirms 12 gadiem
Labi ka tā,nevis labākā,piem.Panamā !
, 2012-03-17 11:36, pirms 12 gadiem
Savulaik, kad EČ-2005 kvalifikācijas spēlē sieviešu izlases galvenais treneris Krauliņš viņu sūtīja laukumā, tad skatītājs Vīnbergs sāka smaidīt un izskatījās laimīgs. Kad pēc 1 minūtes Teilāne tika atsēdināta atpakaļ uz soliņa, tad Vīnbergs sadrūma.
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.