Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Dalasas "Wings" draftā izvēlas Somijas brīnumbērnu Kuieru

Dalasas "Wings" draftā izvēlas Somijas brīnumbērnu Kuieru
Avaka Kuiera. Foto: FIBA

Ceturtdien, 15. aprīlī, notika WNBA jauno spēlētāju izvēles ceremonija. Dalasas "Wings" ar otro numuru izvēlējās 19 gadus veco Somijas centra spēlētāju Avaku Kuieru.

Kuiera kļuva tikai par septīto eiropieti, kura pēdējo 20 gadu laikā izvēlēta WNBA drafta pirmajā kārtā. Iepriekš līdzīgu atzinību nopelnīja francūziete Sandrine Gruda (#13, 2007), zviedriete Amanda Zahui (#2, 2015), krieviete Marija Vadejeva (#11, 2018), vācietes Marija Guliča (#12, 2018) un Satū Saballi (#2, 2020), kā arī latviete Kitija Laksa (#11, 2020).

Pirmais numurs ierasti aizceļoja pie amerikāņu basketbolistes. Dalasas “Wings” izvēlējās “Texas” garo spēlētāju Šarliju Koljeru. Spēka uzbrucēja mācījās augstskolā, kuru savulaik pārstāvēja Kevins Durents. Koljera pēdējā sezonā “Longhorns” rindās vidēji guva 9,5 punktus un izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas.

Tālāk sekoja pirmais pārsteigums. Atlantas “Dream” ar trešo numuru izvēlējās “Arizona” zvaigzni Ari Makdonaldu. Uzbrūkošā aizsardze spēlēja kopā ar Māru Moti un 4. aprīlī “Alamodome” arēnā Sanantonio cīnījas NCAA čempionāta finālā.

Motes komandas biedre Trinitī Baptiste tika izvēlēta ar 24. numuru un nokļuva “Indiana Fever” nometnē. Liela diena bija arī Annas Dreimanes pārstāvētajai “Texas A&M” vienībai – “Seattle Storm” pirmajā kārtā ar 11. numuru izvēlējās Aliju Vilsoni, bet otrajā kārtā ar 23. numuru paņēma Ndea Džonsu. “Aggies” kapteine Sjera Džonsone ar 32. numuru nokļuva Fīniksas “Mercury”.

Sietlas klubs Vilsones vārdu nosauca 03:03 pēc Latvijas laika, bet 12 minūtes vēlāk paziņoja par viņas aizmainīšanu. “Texas A&M” audzēkne nokļuva “Indiana Fever” nometnē, savukārt “Storm” pretī ieguva Kenediju Bērku. Viņa, tāpat kā saspēles vadītāja Džordina Keneda, savulaik mācījās UCLA augstskolā Losandželosā.

Dignas Strautmanes kolēģes Tianas Mangakahijas vārds netika nosaukts, taču “Syracuse” saspēles vadītāja parakstīja treniņnometnes līgumu ar Fīniksas “Mercury”. Neskaitot Kuieru, draftā tika izvēlētas vēl piecas eiropietes – francūziete Iliana Rupēra ieguva 12. numuru, bet viņas tautietei Marinai Fatū tika 29. numurs. Spānietes Rakela Kvintana un Aina Ajuzo tika draftētas ar 15. un 34. numuru. Kiprā dzimusī serbiete Ivana Raca ieguva 28. numuru.

WNBA drafts 2021, pirmā kārta

#KlubsSpēlētājaAugstskola/Valsts
1Dallas Wings (no Ņujorkas)Charli CollierTexas
2Dallas WingsAwak KuierSomija
3Atlanta DreamAari McDonaldArizona
4Indiana FeverKysre GondrezickWest Virginia
5Dallas Wings (no Vašingtonas)Chelsea DungeeArkansas
6New York Liberty (no Konektikutas)Michaela OnyenwereUCLA
7Los Angeles Sparks (no Dalasas)Jasmine WalkerAlabama
8Chicago Sky (no Fīniksas)Shyla HealAustrālija
9Minnesota LynxRennia DavisTennessee
10Los Angeles SparksStephanie WattsNorth Carolina
11Seattle StormAaliyah WilsonTexas A&M
12Las Vegas AcesIliana RupertFrancija

WNBA 25. sezona sāksies 14. maijā.

WNBA drafts 2021, otrā un trešā kārta

#KlubsSpēlētājaAugstskola/Valsts
13Dallas Wings (no Ņujorkas)Dana EvansLouisville
14Las Vegas Aces (no Indiana)Destiny SlocumArkansas
15Atlanta DreamRaquel CarreraSpānija
16Chicago Sky (no Dalasas)Natasha MackOklahoma State
17New York Liberty (no Vašingtonas)DiDi RichardsBaylor
18Seattle Storm (no Konektikutas)Kiana WilliamsStanford
19Indiana Fever (no Čikāgas)Unique ThompsonAuburn
20Connecticut Sun (no Fīniksas)Dijonai VictoriaBaylor
21Connecticut Sun (no Minesotas)Micaela KellyCentral Michigan
22Los Angeles SparksArella GuirantesRutgers
23Seattle StormN`dea JonesTexas A&M
24Indiana Fever (no Lasvegasas)Trinity BaptisteArizona
----
25New York LibertyValerie HigginsPacific
26Indiana FeverChelsey PerryUniversity of Tennessee at Martin
27Atlanta DreamLindsey PulliamNorthwestern
28Los Angeles Sparks (no Dalasas)Ivana RacaWake Forest/Serbija/Kipra
29New York Liberty (no Vašingtonas)Marine FauthouxFrancija
30Connecticut SunAleah GoodmanOregon State
31Indiana Fever (no Čikāgas)Florencia ChagasArgentīna
32Phoenix MercuryCiera JohnsonTexas A&M
33Indiana Fever (no Minesotas)Maya CaldwellGeorgia
34Los Angeles SparksAina AyusoOregon/Spānija
35Seattle StormNatalie KucowskiLafayette
36Las Vegas AcesKionna JeterTowson

Izmantotie resursi:
Piecpadsmit gadus veca meitene no Somijas ietriec bumbu grozā no augšas
Jannis svārkos: Somijas brīnumbērna dzimšana


, 2021-04-16 07:11, pirms 3 gadiem
Somijā gan kļuvis laikam siltāks kopš pēdējoreiz tur biju
, 2021-04-16 07:24, pirms 3 gadiem
Native soms!
, 2021-04-16 07:26, pirms 3 gadiem
Uģisss rakstīja: Somijā gan kļuvis laikam siltāks kopš pēdējoreiz tur biju
Izskatās vairāk pēc igaunietes. Laikam no pierobežas.
, 2021-04-16 11:22, pirms 3 gadiem
draftā nevienas latvietes?
, 2021-04-16 11:25, pirms 3 gadiem
pamuļķis rakstīja: Izskatās vairāk pēc igaunietes. Laikam no pierobežas.
Taisnība. Par godu basketbolistei igauņiem pat karogā ir melna strīpa.
, 2021-04-16 11:54, pirms 3 gadiem
Somiete!
, 2021-04-16 12:25, pirms 3 gadiem
Uģisss rakstīja: Somijā gan kļuvis laikam siltāks kopš pēdējoreiz tur biju
Latvijaa joprojaam visi peec kraasaam, nekas nav mainiijies kopsh peedejoreiz tur biju!
, 2021-04-16 12:37, pirms 3 gadiem
Somijas...
, 2021-04-16 14:16, pirms 3 gadiem
Vot, varoņi, izsmej tīņu meiteni, kas par spīti grūtībām ir ko sasniegusi dzīvē. Žēl, ka neesat vēl savā vecumā atskārtuši, ka "somiete" (vai jebkura cita tautība) nav nedz ādas krāsa, nedz reliģija, nedz politiskā pārliecība. Ja tik ļoti pietrūkst rases tīrība, jātiek pie laika mašīnas un jāšauj uz Ādolfa Vāciju.
Meitene jau no 2 gadu vecuma dzīvo Somijā, ģimene tur nokļuva bēgļu gaitās, un, reprezentējot tieši Somijas vārdu pasaulē, ticiet man, viņa dara daudz vairāk savas valsts labā, nekā daži labi komentētāji/ ieņirdzēji.
Kauns.
, 2021-04-16 15:03, pirms 3 gadiem
Laikam Somiju sajauca ar Somāliju
, 2021-04-16 15:21, pirms 3 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Laikam Somiju sajauca ar Somāliju
Labāk palika?
, 2021-04-16 16:05, pirms 3 gadiem
Chevi, kam te jākaunas, tam, kurš neatbalsta tādu pasaules norisi kā teju nekontrolētā migrācija un tāpēc par to ieņirdz, vai tam, kurš cilvēku ar atšķirīgiem uzskatiem uzreiz Ādolfam pielīdzina?
, 2021-04-16 17:05, pirms 3 gadiem
elements rakstīja: Chevi, kam te jākaunas, tam, kurš neatbalsta tādu pasaules norisi kā teju nekontrolētā migrācija un tāpēc par to ieņirdz, vai tam, kurš cilvēku ar atšķirīgiem uzskatiem uzreiz Ādolfam pielīdzina?
Ja būtu atvēris kādu vēstures grāmatu, tad zinātu, ka cilvēki vienmēr ir migrējuši (kaut kā jau tie pirmie cilvēki no Āfrikas nokļuva Eiropā un izveidojās Tava rase).
Un Tevis minētā "nekontrolētā migrācija" izglāba simtiem tūkstošu latviešu dzīvības kara gados, kā rezultātā viņi un viņu atvases varēja kļūt par pilnvērtīgiem amerikāņiem, austrāļiem, brazīļiem, utt.
Tādēļ arī saku, ja gribi "tīru" rasi, bez piejaukumiem, tad jātiek pie laika mašīnas, jo kaut tepat Latvijā mēs visi jau sen esam ar jauktām asinīm. Būt somietei šajā gadījumā nav ādas vai matu tonis, bet viņas valstiskā pārliecība un patriotisms, ko viņa pierāda ar reāliem darbiem.
Izkāp no kastes.
, 2021-04-16 17:31, pirms 3 gadiem
chevi rakstīja: Ja būtu atvēris kādu vēstures grāmatu, tad zinātu, ka cilvēki vienmēr ir migrējuši (kaut kā jau tie pirmie cilvēki no Āfrikas nokļuva Eiropā un izveidojās Tava rase).
Un Tevis minētā "nekontrolētā migrācija" izglāba simtiem tūkstošu latviešu dzīvības kara gados, kā rezultātā viņi un viņu atvases varēja kļūt par pilnvērtīgiem amerikāņiem, austrāļiem, brazīļiem, utt.
Tādēļ arī saku, ja gribi "tīru" rasi, bez piejaukumiem, tad jātiek pie laika mašīnas, jo kaut tepat Latvijā mēs visi jau sen esam ar jauktām asinīm. Būt somietei šajā gadījumā nav ādas vai matu tonis, bet viņas valstiskā pārliecība un patriotisms, ko viņa pierāda ar reāliem darbiem.
Izkāp no kastes.
Neesmu pieredzējis pirmo cilvēku migrāciju no Āfrikas uz Eiropu , latviešu migrāciju kara gados arī nē (lai gan neviļus rodas jautājums- vai šodien būtu Latvija, ja visi būtu aizemigrējuši), migrāciju PSRS laikos gan tīri labi atceros- nu neviens Latvijā nebija priecīgs par tiem laimes meklētāju bariem no austrumu republikām. Tas tā, lai milzīgi nebrīnītos par manu arī citu komentētāju attieksmi pret migrācijas lietām.
P.S. Esi tik laipns, iekāpšanu vai izkāpšanu kastē atstāj manis paša ziņā.
, 2021-04-16 17:50, pirms 3 gadiem
elements rakstīja: Neesmu pieredzējis pirmo cilvēku migrāciju no Āfrikas uz Eiropu , latviešu migrāciju kara gados arī nē (lai gan neviļus rodas jautājums- vai šodien būtu Latvija, ja visi būtu aizemigrējuši), migrāciju PSRS laikos gan tīri labi atceros- nu neviens Latvijā nebija priecīgs par tiem laimes meklētāju bariem no austrumu republikām. Tas tā, lai milzīgi nebrīnītos par manu arī citu komentētāju attieksmi pret migrācijas lietām.
P.S. Esi tik laipns, iekāpšanu vai izkāpšanu kastē atstāj manis paša ziņā.
Hmm. Pārrakstīji komentāru
Tev nav kaut kas jāpiedzīvo, lai zinātu, ka tā ir noticis (tam cilvēki izmanto grāmatas uun interneta resursus, lai uzzinātu kā bija, bez piedzīvošanas). Un neiecietība bieži vien ir nezināšanas, nevis ļaunuma rezultāts. Teiksim, Tu man nevari pierādīt, ka Tavs vecvecvecvecvectēvs nav nācis no tagadējās Uzbekistānas teritorijas, piemēram.
Visi cilvēki ir citādāki, ar dažādu vēsturi, saknēm un izskatu. Neviens nedod Tev vai jebkuram citam cilvēkam tiesības apšaubīt jebkura valstisko identitāti, ja Tu pats nevari 100% būt drošs par savējo visa ģimenes koka garumā.
Galvenais ir, kurai valstij jūties piederīgs pats. Meitenes vecāki pūlējušies, lai nonāktu Somijā, riskējuši ar dzīvību, ciena šo valsti, valodu, meitene spēlē izlasē. Tas ir apskaužami, nevis smieklīgi.
, 2021-04-16 18:00, pirms 3 gadiem
chevi rakstīja: Tev nav kaut kas jāpiedzīvo, lai zinātu, ka tā ir noticis (tam cilvēki izmanto grāmatas uun interneta resursus, lai uzzinātu kā bija, bez piedzīvošanas). Un neiecietība bieži vien ir nezināšanas, nevis ļaunuma rezultāts. Teiksim, Tu man nevari pierādīt, ka Tavs vecvecvecvecvectēvs nav nācis no tagadējās Uzbekistānas teritorijas, piemēram.
Visi cilvēki ir citādāki, ar dažādu vēsturi, saknēm un izskatu. Neviens nedod Tev vai jebkuram citam cilvēkam tiesības apšaubīt jebkura valstisko identitāti, ja Tu pats nevari 100% būt drošs par savējo visa ģimenes koka garumā.
Galvenais ir, kurai valstij jūties piederīgs pats. Meitenes vecāki pūlējušies, lai nonāktu Somijā, riskējuši ar dzīvību, ciena šo valsti, valodu, meitene spēlē izlasē. Tas ir apskaužami, nevis smieklīgi.
Grāmatas- tas ir forši, tomēr mēdz gadīties, ka "dzīvē viss ir savādāk", kā dzied Igo. Lai nu tā būtu, ka apspriestā meitene un viņas vecāki tiešām sevi uzskata par Somijas daļu, nevis dzīvo kaut kādā paralēlā telpā, ko tepat Latvijā vai ik uz soļa var novērot attiecībā uz krietnu daļu PSRS laiku iebraucēju.
, 2021-04-16 18:24, pirms 3 gadiem
elements rakstīja: Grāmatas- tas ir forši, tomēr mēdz gadīties, ka "dzīvē viss ir savādāk", kā dzied Igo. Lai nu tā būtu, ka apspriestā meitene un viņas vecāki tiešām sevi uzskata par Somijas daļu, nevis dzīvo kaut kādā paralēlā telpā, ko tepat Latvijā vai ik uz soļa var novērot attiecībā uz krietnu daļu PSRS laiku iebraucēju.
Vai tiešām vienīgais veids, kā varam nonākt pie kopīga viedokļa Latvijā ir nolikt kādu? Tad tumšādainie, tad krievi... Nafig? Kāds mums ko ņem nost šeit? Kādēļ fokusēties uz negatīvo? Paskat, kā mūsu krievvalodīgie sportisti rukā! Mums ir vairāk kopīgā, nekā atšķirīgā!
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas
1

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.