Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Holingsvorta: "Jāvaino tikai pašu kļūdas"

Holingsvorta: "Jāvaino tikai pašu kļūdas"
Quanitra Hollingsworth
Foto: Studio Imagine, Renārs Koris, www.tttriga.lv

“Jāstrādā zālē, lai bagātinātu mūsu uzbrukuma arsenālu. Ja neizdodas viena sadarbība, ir grūtības atrast nākamo variantu. Iespējams, varētu palīdzēt daudzveidīgāks uzbrukums,” uzsākot gatavošanos ceturtajai spēlei Eirolīgā teica sieviešu basketbola kluba “TTT Rīga” centra spēlētāja Kvanitra Holingsvorta (Quanitra Hollingsworth).

Amerikāniete ir “TTT Rīga” lielākais spēks cīņā zem groziem, pirmajās trīs Eirolīgas spēlēs izcīnot 34 atlēkušās bumbas. Ar punktu gūšanu klājies pieticīgāk, 33 punktus savācot ar 40% precizitāti divpunktu metienos (2p 10/25) un 81,3% trāpīgumu soda metienos (1p 13/16). Pēc spēles ar Košici galvenais treneris Aigars Nerips bija neapmierināts ar basketbolistes sniegumu aizsardzībā un to nenoliedza arī Holingsvorta.

“Domāju, ka cīņā ar Košici paveicām labāku darbu nekā pirms nedēļas, jo pēc neveiksmīgā sākuma spējām koncentrēties visu spēli,” teica spēlētāja. “Iegāza daudzās kļūdas, kuru rezultātā atļāvām pretiniecēm gūt daudzus vieglus punktus. Bumbai lidojot, nenotvērām daudzas piespēles.”

Pretinieču izpēte komandā ir pietiekami labā līmenī un treneri labi sagatavo taktiskos risinājumus, uzskata Holingsvorta, tikai apgūtās iestrādes vēl jāiemācās izmantot spēlēs. “Košices “Good Angels” komanda mūs nepārsteidza, zinājām viņu sadarbības un spēles tendences. Arī pretinieču aizsardzībā nebija nekā jauna, tāpēc atkal varam vainot tikai pašu kļūdas. Tātad necentāmies pietiekami daudz.”

Holingsvorta NCAA un WNBA

Holingsvorta vidusskolā sāka mācīties 11 gadu vecumā un pabeidza to četru gadu laikā, 16 gadu vecumā sākot karjeru koledžu basketbolā. No 2005. līdz 2009. gadam Holingsvorta pārstāvēja “Virginia Commonwealth” Universitāti (VCU Rams), sacenšoties NCAA pirmās divīzijas “Colonial Athletic Association” konferencē CAA. Pirmajā studiju gadā bija jaunākā spēlētāja valstī, tiekot iekļauta Women`s Basketball News Service debitantu simboliskajā piecniekā

• 2009. gada sezonā Holingsvorta palīdzēja “VCU Rams” sasniegt bilanci 26-7 un kvalificēties NCAA čempionātam. Atzīta par CAA labāko spēlētāju aizsardzībā, sasniegusi Universitātes rekordu atlēkušo bumbu izcīnīšanā (1114) un otro labāko rezultativitātes rādītāju (1523)

• WNBA debijas sezonā piedalījās visās 34 spēlēs, vidēji 12,8 minūtēs gūstot 4,8 punktus un izcīnot 3,2 bumbas zem groziem, realizējot 41,7% metienu no spēles un 70,3% soda metienu. Līgā debitēja 2009. gada 6. jūnija spēlē ar “Chicago Sky” 20 gadu un 203 dienu vecumā, kļūstot par jaunāko ASV dzimušo spēlētāju, kura spēlējusi WNBA. 2010. gadā sacentās 25 spēlēs, vidēji 7,3 minūtēs gūstot 1,7 punktus un izcīnot 1,8 bumbas zem groziem, realizējot 37,8% metienu

Holingsvorta Eirolīgā spēlē otro sezonu. Debijas gadā, pārstāvot Lietuvas un Baltijas čempiones “Teo Basket Vilnius”, centra spēlētāja vidēji sacensībā savāca 10,8 punktus (2p 43/83, precizitāte 51,8%) un izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas. Amerikāniete vēl pirms sešpadsmitās dzimšanas dienas iestājās “Virginia Commonwealth” universitātē un beidza to 20 gadu vecumā, bet debijas sezonā WNBA kļuva par jaunāko līgā jebkad spēlējušo un ASV dzimušo spēlētāju. Šodien Kvanitrai Holingsvortai vai vienkārši Q ir jubileja. Daudz laimes dzimšanas dienā!


, 2010-11-15 19:35, pirms 13 gadiem
Vo maitas tās kļūdas!
, 2010-11-16 02:40, pirms 13 gadiem
Divas spēles redzēju - nu, šķiet, ka nevelk viņa Eirolīgas līmenī. Aizsardzībā laiž garām visas, kam nav slinkums paskriet (tas gan, protams, lielā mērā arī pārējās komandas "nopelns"), uzbrukumā groza tuvumā uzvedas kā ar klapēm uz acīm - neko neredz, mēģina par katru cenu mest, bet meistarības ta' pamaz... Sanāk vairāk mēslu nekā jēgas... Bet vismaz sodiņus sakarīgi met.
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.