Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Meibrija atceras ģimenes drāmu liktenīgajā 11. septembrī un nogādā Dalasu "play-off"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Meibrija atceras ģimenes drāmu liktenīgajā 11. septembrī un nogādā Dalasu "play-off"
Marina Meibrija. Foto: Dallas Wings

WNBA 25. regulārā sezona strauji tuvojas finišam, kas pienāks 19. septembrī. Dalasas "Wings" kļuva par septīto "play-off" dalībnieci, bet bijusī TTT spēlētāja Marina Meibrija pēc kvalificēšanās izslēgšanas spēlēm atskatījās uz viņas ģimenei zīmīgo 2001. gada 11. septembri.

Sestdien, 11. septembrī, apritēja 20 gadu jubileja kopš teroristu uzbrukumiem Ņujorkai un Vašingtonai. Uzbrukumu laikā tika nolaupītas četras pasažieru lidmašīnas un gāja bojā 2977 cilvēki – par 574 vairāk nekā 1941. gada 6. decembrī, kad Japānas aviācija uzbruka ASV flotes bāzei Pērlhārborā, Havaju salā Oahu.

Dalasas “Wings” sestdien mājas spēlē uzvarēja Ņujorkas “Liberty” ar 77:76. Meibrija uzvarētāju labā guva 21 punktu, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles. Pēcspēles preses konferencē viņa atklāja, ka 11. septembrī spēlējusi ar īpašu motivāciju.

Liktenīgajā dienā Meibrijas bērnudārza grupa tika mājās nosūtīta ātrāk, jo audzinātāja pastāstīja, ka noticis atgadījums Pasaules Tirdzniecības centrā. Meibrijas māte Patija strādāja vienā no 400 metrus augstajiem “Dvīņu torņiem”.

“Nevarēju savaldīties,” atcerējās Meibrija. “Raudāja arī mans vecākais brālis un māsa. Visi domājām, ka mamma gājusi bojā. Domāju, ka vecāmāte atnāca un aizveda mūs prom. Mans tēvs strādāja Volstrītā (nepilna kilometra attālumā no torņiem) un arī viņš pārradās mājās.”

Pāris stundas vēlāk Patija Meibrija atgriezās mājās. Izrādījās, ka no rīta viņa īslaicīgi atstājusi darbu, lai pāri ielai esošajā veikalā nopirktu dāvanu Marinas dzimšanas dienai 14. septembrī.

“Tur bija jaka, kuru ļoti gribēju iegūt,” atcerējās Meibrija. “Un viņa teica, ka pēc darba veikalā bija garas rindas, tāpēc viņa uz turieni devās no rīta. Tad viņa dzirdēja sprādziena troksni un cilvēku kliedzienus.”

Viņa teica, ka nēsājusi kurpes uz papēžiem. Viņa tos novilka un skrēja uz prāmi, lai nokļūtu (pāri Hadsona upei) atpakaļ Ņūdžersijā. Kad viņa ienāca pa durvīm, nodomājām, “Ak, Dievs”, jo domājām, ka viņu nekad vairs neredzēsim. Nevarēju būt vēl priecīgāka. Šajā dienā katru gadus jūtos līdzīgi.”

Meibrija un viņas vecākā māsa Maikla spēlēja “Notre Dame” komandā, bet jaunākā māsa Dara “Fighting Irish” krāsas aizstāv tagad. Bijušajai “Notre Dame” trenerei Mafetai Magro arī ir personiskas attiecības ar 11. septembri – viņai bija biļete uz “United” lidojumu 175 jeb otro lidmašīnu, kura ietriecās Pasaules Tirdzniecības centrā. Magro pāris dienas ātrāk samainīja biļeti.

Marina atklāja, ka zinājusi par šo notikumu, taču nekad nav pārrunājusi to ar treneri. “Teiktu, ka man ļoti paveicies. Man ir mamma un spēlēju pie treneres Magro.”

Patija Meibrija bija pirmā meitu trenere. Marina teica, ka no mātes aizguvusi emocionālo spēles stilu. “Esmu viņai ļoti tuva, tāpēc šī diena mani uzrunā. Katru gadu daru vienu un to pašu: televīzijā skatos visas pārraides par 11. septembri un domāju, ka esmu pateicīga par mammas klātbūtni. Viņa ir mūsu ģimenes mugurkauls.”

“Šorīt raudāju, domājot par notikušo un, cik daudzi cilvēki todien zaudēja ģimenes locekļus. Mamma uzrakstīja īsziņu un teica, “Hei, spēlē jaudīgi, lai uzvarētu”. Zināju, ka viņa ārkārtīgi vēlējās, lai iekļūstam izslēgšanas spēlēs un negribēja, lai sagaidu spēli ar skumjām domām. Zināju, ka jādodas laukumā un jāatdod sevi visu.”

“Wings” trešo reizi pēc pārcelšanās uz Dalasu kvalificējās izslēgšanas spēlēm. Šajā dienā laukumā atgriezās Satū Sabali, kura iepriekš savainoja Ahileja cīpslu.

WNBA 14. septembrī

#KomandaU-Z%
1Connecticut Sun (Q)24-680.0
2Las Vegas Aces (Q)22-873.3
----
3Minnesota Lynx (Q)20-1066.7
4Seattle Storm (Q)20-1164.5
----
5Phoenix Mercury (Q)19-1163.3
6Chicago Sky (Q)15-1550.0
7Dallas Wings (Q)13-1841.9
8Washington Mystics12-1840.0
----
9Los Angeles Sparks11-1936.7
10New York Liberty11-1936.7
11Atlanta Dream8-2226.7
12Indiana Fever6-2420.0

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...
Lielais 9/11 jautājums, uz kuru neviens negrib atbildēt