Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kubliņa: "Darījām, ko varējām"

Kubliņa: "Darījām, ko varējām"
Ieva Kubliņa cīņā ar Mariju Stepanovu
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

"Spēles Latvijas čempionātā palīdzēja atjaunot spēkus pēc daudzajiem turnīriem, bet Eirolīgā darījām, ko varējām," basketboliste Ieva Kubliņa saskata pozitīvas lietas pēcolimpiskajā sezonā.

2008. gada rudenī Ieva Kubliņa pēc astoņarpus gadu pārtraukuma spēlēja Latvijas klubā, palīdzot valsts čempionvienības „TTT Rīga” uzvaru ailē ierakstīt četrus panākumus FIBA Eirolīgā un bez zaudējumiem cīnīties Latvijas Sieviešu basketbola līgā LSBL.

2009. gada janvārī Kubliņa līdz sezonas beigām noslēdza līgumu ar Čehijas virslīgas līdervienību Prāgas „ZVVZ USK Praha”. 2004. gadā Kubliņa kļuva par pirmo Latvijas spēlētāju, kura tika draftēta pasaules spēcīgākajā līgā, Nacionālājā Sieviešu basketbola asociācijā WNBA.

Ieva Kubliņa
Dzimšanas diena – 8. jūlijs
Augums 193cm
Spēka uzbrucēja

Karjera

1997 – 2000 „TTT Rapa” (LSBL)
2000 – 2004 Virdžīnijas Tehniskā Universitāte (Virginia Tech) ASV (NCAA)
2004 Miškolcas DKSK (Ungārijas virslīga)
2004 – 2006 Viļņas „Lietuvos telekomas” (LMKL, Lietuva un FIBA Eirolīga)
2006 – 2007 Kānas-Mondevilas „USO Mondeville” (LFB, Francija, Eirolīga)
2007 – 2008 Maskavas „Dynamo” (Krievijas superlīga, FIBA Eirolīga)
2008 „TTT Rīga” (LSBL, FIBA Eirolīga)
2009 Prāgas „USK Praha” (ŽBL, Čehija un FIBA Eirolīga)

Sasniegumi

2004 WNBA draftā ar 31. kārtas numuru izvēlas Indianas „Fever”
2005 Trešā vieta FIBA Eirolīgā
2005 Sestā vieta Eiropas čempionāta finālturnīrā Turcijā
2006 FIBA Eirolīgas pusfināliste
2007 Eiropas čempionāta pusfināliste Itālijā
2008 OS kvalifikācijas turnīra uzvarētāja Madridē, Spānijā
2008 Ceturtā vieta otrajā FIBA „Dimanta bumbas” izcīņā Hainiņā, Ķīnā
2008 Devītā vietā 29. Olimpiādes spēlēs Pekinā, Ķīnā
2009 Čehijas čempione Eirolīgas kluba "USK Praha" sastāvā

Eirolīgas statistika

Deviņas spēles „TTT Rīga” sastāvā, vidēji 30,8 minūtes, 9,1 punkts spēlē, 8,7 atlēkušās bumbas, 1,2 bloķēti metieni.

Rudenī pēc gandrīz desmit gadu pārtraukuma pussezonu spēlēji Latvijā. Kā kopumā vērtē paveikto?
Kopumā pagājušo pussezonu vērtēju pozitīvi. Protams, žēl, ka netikām tālak Eirolīgā un klubam radās finansiālas grūtības, taču, spēlējot Rīgā, guvu citādāka veida pieredzi . Bija patīkami vairāk pabūt kopā ar draugiem un ģimeni, gūt tādu kā psiholoģisku atslodzi no prombūšanas. Biju mazliet nogurusi, katru sezonu 9 gadus pēc kārtas spēlēt prom no mājām.

Eirolīgas sezona sākās ar svarīgu mājas spēli pret Šopronas „MKB Euroleasing”, kas tagad cīnās par iekļūšanu „Final Four”. Spēle bija neveiksmīga, bet tālāk sniegums tika uzlabots. Toreiz pietrūka dzirksteles?
Nedomāju, ka mums pietrūka dzirksteles. Likās, ka meitenes cīnījās un darīja ko varēja, taču varbūt nebijām vēl kārtīgi saspēlējušās. Komanda kopā bija sanākusi nesen. Essence Carson Rīgā ieradās tikai pāris dienas pirms Sopron spēles.

Kuru uzvaru „TTT Rīga” sastāvā labprāt atceries?
Labprāt atceros visas uzvaras, bet patīkami bija uzvarēt „Gambrinus” Arēnā Rīga Eirolīgā un arī SK „Cēsis” Latvijas čempionātā.

Iepriekšējās sezonās spēlēji Ungārijā, Lietuvā, Francijā, Krievijā. Organizācijas un kluba attieksmes ziņā, kur bija vislabākā uzņemšana un profesionālākā pieeja? Salīdzinot ar „TTT Rīga”?
Katrai vietai bijuši savi plusi un savi mīnusi, taču, ja jāizvēlas konkrēti, tad laikam tā būtu Lietuva un Francija.

Ja izdotos saglabāt rudens sastāvu un iespējas, vai turpinātu spēlēt Rīgā?
Tagad nevaru atbildēt. Ja būtu tāda iespēja, tad domātu, bet tādas iespējas nav un par to neesmu domājusi.

Ir priekšrocības spēlēt un dzīvot mājās. Vai izjuti arī kādas neērtibas?
Nezinu, kapēc, bet kopumā nepatika žurnālistu attieksme. Kad uzvarējām, viss bija kārtībā, bet, tiklīdz, kā komandai kaut kas neaizgāja, bija jūtams negatīvisms. Tas mani nepatīkami parsteidza. Dažreiz likās, ka spēles un rezultāti tiek aprakstīti vairāk no emocionālā viedokļa, nevis analītiski un objektīvi. Protams, nesaku, ka visi žurnālisti bija vienādi. Diemžēl, šāda problēma, manuprāt, skar visus Latvijas sportistus un visas komandas, ļoti ceru, ka ar laiku tas mainīsies. Sportisti taču arī ir tikai cilvēki un pēc neveiksmīgām spēlēm vai startiem paši pārdzīvo. Nedomāju, ka negatīvs raksts presē kaut ko vērš par labu. Tāpat kā žurnālisti cenšas veikt savu darbu pēc labākās sirdsapziņas, tā arī to darām mēs!

Rudenī daudzi treneri runāja, ka 6-8 mēnešu laikā četras reizes nācās sasniegt labāko formu – pavasarī nacionālo čempionātu izslēgšanas spēlēs, Olimpiskajā kvalifikācijā, Olimpiskajās spēlēs un Eirolīgā? Tas ļoti nogurdināja? Vai tagad jau esi atguvusies? Palīdzēja fakts, ka nevajadzēja saspringt Latvijas līgas spēlēs vai otrādi?
Jā, es piekrītu, ka pagājusī vasara bija samērā nogurdinoša un pēc Olimpiskajām spēlēm nesanāca neko daudz atpūsties, jo bija jāuzsāk treniņi klubā. Es domāju, ka Latvijas čempionāta spēles viennozīmīgi palīdzēja, jo bija mazāk augsta līmeņa spēļu un bija iespējas atrāk atjaunot spēkus.

Kādi piedāvājumus vēl saņēmi, neskaitot Prāgas uzaicinājumu?
Es pat konkrēti nezinu.

Gandrīz uzreiz nācās spēlēt pret Eirolīgas čempionēm „Spartak”, tomēr, pēc rezultātiem spriežot, negājāt laukumā ar nolemtības sajūtu?
Uz spēli pret „Spartak” noteikti negājām ar nolemtības sajūtu. Uztvērām to kā iespēju tikt tālak. Cīnījāmies, darījām, ko varējām, bet uzvarēja stiprākais.

Kā esi iejutusies klubā? Vai apmierina, ka spēles laiks ir mazāks nekā Rīgā?
Klubā esmu iejutusies labi. Meitenes mani uzņēma labi, kas sezonas vidū ir ļoti svarīgi. Ar spēles laiku esmu apmierināta. Apzinos, ka komanda kopā ir jau vairākus mēnešus un man vēl jāiespēlējas jaunajā komandā, jāapgūst sistēmas gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, taču domāju, ka ar katru spēli treneris man uzticas arvien vairāk un, cerams, ka nepievilšu.

Pastāsti, kāds ir treniņdienas režīms Prāgas klubā
Treniņdienas režīms īpaši neatšķiras no treniņdienām citos klubos. Parasti mums ir divi treniņi dienā. Rīta treniņš ir ap 10 iem un tur vairāk strādājam uz metieniem, bet vakara treniņš ir vairāk kā komandas treniņš, kur tiek atstrādāta gan aizsardzība, gan uzbrukums.

Vai var just, ka Prāgas klubam šī ir „lielo mērķu” sezona (stiprāks sastāvs, uzvaras pār „Gambrinus”), vai arī pēc izstāšanās no Eirolīgas ir zināmi „atplūdi”?
Atplūdi noteikti nav nekādi. Tagad pats svarīgākais uzdevums ir tikai priekšā. Ja nemaldos, Brno Čehijas čempionātu ir uzvarējusi 14 gadus pēc kārtas, tas vien jau dod pietiekami daudz motivācijas, lai to mainītu!

Basis arī ceļoja uz Čehiju?
Mans suns Basis uz Čehiju ceļos nākošo svētdien.

Kolēģes komandā jau iepazīstinājušas ar skaisto Prāgu?
Mazliet Prāgu esmu iepazinusi, taču visu vēl nē. Pilsēta tik tiešām ir skaista un redzēt ir daudz ko!

Esi lielpilsētas meitene vai labāk dod priekšroku klusākai dzīvei?
Vairāk esmu lielpilsētas meitene.

Kas ir Tavi uzticamākie līdzjutēji?
Vecāki, brālis, ome un arī viens pokera spēlmanis.

Vai karjeras laikā gadījies izjust lielu psiholoģisko spiedienu un kā tiki ar to galā? Piekrīti, ka sāpes nevajag turēt sevī?
Jā, bijuši brīži, kad jūtu psiholoģisku spiedienu, taču līdz šim izdevies tikt tam pāri. Tādu konkrētu recepti gan nezinu, vienmēr palīdz apziņa, lai vai kā dzīvē ietu, es zinu, ka man blakus ir ģimene, draugi, kas mani atbalstīs vienmēr. Laukumā arī jācenšas spēlēt pēc labākās sirdsapziņas un, ja būšu darījusi, ko varējusi, tad neviens cits un pati sev neko pārmest pēc tam nevarēs.

Olimpiskās spēles ir bijušas karjeras pagaidām spilgtākais piedzīvojums? Ko labprāt atceries no Pekinas ārpus spēlēm un treniņiem? Vai gadījās kādas pārsteidzošas tikšanās?
Pārsteidzošas tikšanās nebija, bet pati Olimpiāde bija vienreizējs notikums, kas paliks atmiņā ilgi.

Daudzas amerikāņu augstskolas izcēla faktu, ka absolventi spēlējuši Olimpiādē. Saņēmi daudz apsveikumu?
Jā, gan Olimpiādes laikā, gan arī pēc tam, saņēmu pārsteidzoši daudz apsveikumus gan no universitātes, gan pat arī no vidusskolas.

Neparastākā vieta, ko esi apmeklējusi?
Space Dog un Ķīnas mūris

Kas Tevi basketbolā/sportā ir vispatīkamāk pārsteidzis? Sagādājis labākās emocijas?
Labas emocijas ir sagādājusi gan spēlēšana Latvijas izlasē, gan arī dažādos klubos. Pateicoties basketbolam, esmu daudz ceļojusi, ieguvusi augstāko izglītību, gan arī iepazinusi daudz foršu cilvēku, kuri kļuvuši par labiem draugiem. Domāju, ka sports lielā mērā ir arī palīdzējis man personības izaugsmē un rakstura rūdīšanā.

Kam seko līdzi sportā, neskaitot basketbolu?
Patīk teniss, volejbols un dažreiz arī hokejs.

Džefs Teilors (FIBA) intervē Ievu Kubliņu, FIBA video


, 2009-02-13 13:46, pirms 15 gadiem
darijām ko spējām, kaut ar nemācējām ... mēģi, dēļi, skola... parka soli

(aka hip aka hop)
, 2009-02-13 14:06, pirms 15 gadiem
hmm, arī IK neapmierināta ar žurnālistu attieksmi ... nemāku izskaidrot, vienīgais nāk prātā ka ārzemēs nesaprot valodu un tāpēc nezina ko raksta prese, bet tas nav nopietni. varu tikai teikt, ka palasot dažādu valstu sporta medijus tieši Latvijas žurnālisti ir vismaigākie, pat uz normālu kritiku nav spējīgi. vienīgi tas ka sīkumaini, ja vienreiz kāds neiepatīkas kā Olijars, tad uz mūžu ..
, 2009-02-13 15:49, pirms 15 gadiem
zigiss rakstīja: hmm, arī IK neapmierināta ar žurnālistu attieksmi ... nemāku izskaidrot, vienīgais nāk prātā ka ārzemēs nesaprot valodu un tāpēc nezina ko raksta prese, bet tas nav nopietni. varu tikai teikt, ka palasot dažādu valstu sporta medijus tieši Latvijas žurnālisti ir vismaigākie, pat uz normālu kritiku nav spējīgi. vienīgi tas ka sīkumaini, ja vienreiz kāds neiepatīkas kā Olijars, tad uz mūžu ..
tas jau arii ir tas , kas nepatiik .... par pamatotu un veseliigu kritiku neviens nesuudzaas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-15 01:07, pirms 15 gadiem
tā jau būtu normāla intervija, bet strupas, aprautas atbildes kā šajā intervijā neveicina pozitīvu attieksmi arī citās intervijās.

bet arī intervijas autoram būtu teksts vismaz reizi jāpārlasa. var redzēt, ka atbildes iesniegtas drukātā veidā, bet tomēr, kas ir - "Essence Carson", "Sopron", "10 iem"?

pirmo reizi mūžā varu atļauties ielikt plusiņu mrPO. parasti pastulbi komentāri, bet šoreiz tiešām ok

un vēl viena lieta. vai nu kāds ir stulbs vai arī latviešiem normāli tiek bāzti batoni ausīs - jautājums vai paliktu rīgā, ja ttt nebūtu finansiālās problēmas. atbilde - neesmu par to domājusi, tāpēc nevaru pateikt.
IBIO MĀTE, Ieva, Tev bija līgums līdz sezonas beigām (vismaz tā tika apgalvots) un šķiet, ka ne tikai uz šo sezonu, vai tiešām vēlējies uzreiz pēc izstāšanās no Eirolīgas dezertēt pat ja komandā viss būtu ok? tiešām patriotiska attieksme, tiešām. vīriešu basketbolā tādi cilvēki tiek saukti Kambalas un Janičenoka vārdos - nu tiem, kuri slapjajos sapņos par naudu vien domā. apsveicu ar degradāciju..
, 2009-02-15 15:01, pirms 15 gadiem
sveiks, kārum,

diezgan haotiska un nepamatota sanāk tev kritika. tas vai labāk patīk strupas vai izvērstas atbildes, ir atkarīgs no lasītāja. nav viena "pareizā" standarta. nav arī skaidrs, par kuru pozitīvo attieksmi ir runa. no lasītājiem, no žurnālistiem, no citiem spēlētājiem?

par pēdējo komentāru. ja ir jāizvēlas starp batoniem ausīs latviešiem vai to, ka kāds ir stulbs, tad sanāk tomēr, ka stulbs - šoreiz tu. līgums bija līdz sezonas beigām ar iespēju to pārtraukt pēc eirolīgas sezonas noslēguma, ja ir labāks piedāvājums (vai pat arī ja tāda nav). tas, ka tev šķiet, ka bija arī līgums par nākošo sezonu tikai apstirpina, cik tiešām maz tu zini un daudz piedomā. tas, ko spēlētājs vēlas darīt, vai kas viņam/viņai pienākas līguma ietvaros, ir tikai spēlētāja un kluba darīšana. par kaut kādu patriotismu un "dezertēšanu" varbūt varētu runāt nacionālo izlašu jautājuma, kaut gan tas arī nebūtu korekti.

ahoi, lai gards kārums

kārumiņš rakstīja: tā jau būtu normāla intervija, bet strupas, aprautas atbildes kā šajā intervijā neveicina pozitīvu attieksmi arī citās intervijās.

bet arī intervijas autoram būtu teksts vismaz reizi jāpārlasa. var redzēt, ka atbildes iesniegtas drukātā veidā, bet tomēr, kas ir - "Essence Carson", "Sopron", "10 iem"?

pirmo reizi mūžā varu atļauties ielikt plusiņu mrPO. parasti pastulbi komentāri, bet šoreiz tiešām ok

un vēl viena lieta. vai nu kāds ir stulbs vai arī latviešiem normāli tiek bāzti batoni ausīs - jautājums vai paliktu rīgā, ja ttt nebūtu finansiālās problēmas. atbilde - neesmu par to domājusi, tāpēc nevaru pateikt.
IBIO MĀTE, Ieva, Tev bija līgums līdz sezonas beigām (vismaz tā tika apgalvots) un šķiet, ka ne tikai uz šo sezonu, vai tiešām vēlējies uzreiz pēc izstāšanās no Eirolīgas dezertēt pat ja komandā viss būtu ok? tiešām patriotiska attieksme, tiešām. vīriešu basketbolā tādi cilvēki tiek saukti Kambalas un Janičenoka vārdos - nu tiem, kuri slapjajos sapņos par naudu vien domā. apsveicu ar degradāciju..
, 2009-02-16 12:55, pirms 15 gadiem
Spraa rakstīja: sveiks, kārum,

diezgan haotiska un nepamatota sanāk tev kritika. tas vai labāk patīk strupas vai izvērstas atbildes, ir atkarīgs no lasītāja. nav viena "pareizā" standarta. nav arī skaidrs, par kuru pozitīvo attieksmi ir runa. no lasītājiem, no žurnālistiem, no citiem spēlētājiem?

par pēdējo komentāru. ja ir jāizvēlas starp batoniem ausīs latviešiem vai to, ka kāds ir stulbs, tad sanāk tomēr, ka stulbs - šoreiz tu. līgums bija līdz sezonas beigām ar iespēju to pārtraukt pēc eirolīgas sezonas noslēguma, ja ir labāks piedāvājums (vai pat arī ja tāda nav). tas, ka tev šķiet, ka bija arī līgums par nākošo sezonu tikai apstirpina, cik tiešām maz tu zini un daudz piedomā. tas, ko spēlētājs vēlas darīt, vai kas viņam/viņai pienākas līguma ietvaros, ir tikai spēlētāja un kluba darīšana. par kaut kādu patriotismu un "dezertēšanu" varbūt varētu runāt nacionālo izlašu jautājuma, kaut gan tas arī nebūtu korekti.

ahoi, lai gards kārums
Ieva, reti kuram Lasītājam patīk strupas un aprautas atbildes citi tās nepamana, bet lielākā daļa tomēr pamana.
piekrītu gan, ka tur ir arī jābūt intervētāja mākslai noformulēt jautājumus vai arī uzdot pareizos, lai nebūtu šādas atbildes.

un par līguma pārtraukšanu.. nu jā, tipisks sieviešu basketbols, slēdzot līgumu uz pussezonu. tagad konkrēti varu atrast tikai šeit esports.lv kur Čukste teicis, ka visi līgumi noslēgti tikai un vienīgi sezonas beigām.. nu tad varam štukot kurš kuram bāž batonus..

bet tā, protams, veiksmi Tev, Ieva Čehijā..
bet Tu taču nevari noliegt, ka būtībā visu sezonas pirmo pusi Tev galīgi nebija labākā forma, ne tā? no tā arī rodas kritika no līdzjutējiem un arī žurnālistiem..
, 2009-02-16 16:10, pirms 15 gadiem
kārum,

rodas iespaids, ka tu vēlies tiešu kontaktu ar Ievu, bet tas diemžēl nav manos spēkos - tādu nodrošināt. šķiet, ka tu pieņem, ka Spraa ir Ievas segvārds vai varbūt es pārprotu zemtekstus.

katrā ziņā, ja vēlies turpināt šo tiešo diskusiju, tad lūdzu labāk uz girts.sprancis@gmail.com, lai citus netraucē ar savām baumām un puspatiesībām.

raksti droši, atbilde garantēta. ņemot vērā, ka esmu jūtami labāk informēts un mazāk vajag piedomāt, varēsi uzzināt šo to jaunu un interesantu.

Ģirts Sprancis
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas
1

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.