Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Latvijas pilsone Blicavs iekļauta pasaules vicečempiones Austrālijas kandidātu lokā

Latvijas pilsone Blicavs iekļauta pasaules vicečempiones Austrālijas kandidātu lokā
Sāra Blicavs. Foto no Sāras Blicavs personiskā arhīva

Austrālijas basketbola federācija (Basketball Australia) ceturtdien, 10. janvārī, nosauca 22 spēlētājas, kuras uzaicinātas pārstāvēt valstsvienību 2019. gadā. Viņu vidū ir Latvijas pilsone Sāra Blicavs, kā arī viņas brāļa sieva Stefānija Blicavs.

Paplašinātajā sarakstā iekļautas 12 spēlētājas, kuras 2018. gada septembrī izcīnīja sudraba medaļu Pasaules kausa izcīņā Tenerifē: Dženna Ohī, Stefānija Talbota, Tesa Medžena, Liza Kembedža, Rebeka Alena, Keitija Ebzerija, Alana Smita, Aleksa Bantone, Ezi Magbegora, Tesa Leivija, Keila Džordža un Samanta Vitkomba.

Kandidātu pulkā pēc savainojumiem atgriezīsies Marianna Tolo, Leilani Mičela un Sāra Blicavs. Vēl sešas spēlētājas – Beka Koula, Dārsija Garbina, Lorena Nikolsone, Talija Tupaea, Kristija Volesa un Aleksa Vilsone – valstsvienībā nav spēlējušas.

Blicavs vecāki ir bijušie Austrālijas valstsvienību spēlētāji Andris Blicavs un Karena Blicavs (meitas uzvārds Ogden), savukārt brālis Marks Blicavs pārstāv Džīlongas futbola klubu (Geelong Football Club).

Andris Blicavs pārstāvēja Austrāliju 1976. gada Olimpiskajās spēlēs Monreālā, kā arī 1974. gada Pasaules čempionātā Puertoriko un 1978. gada Pasaules čempionātā Filipīnās. Karena Ogdena aizstāvēja Austrālijas krāsas 1983. gada Pasaules čempionātā Brazīlijā.

Latvijas iedzīvotāji līdz 1940. gadam un viņu pēcnācēji var iegūt Latvijas pilsonību likumdošanā noteiktajā kārtībā. Sāra Blicavs 2017. gada beigās ieguva pilsonību, pateicoties tēvam Andrim. Viņa nevar pārstāvēt Latvijas valstsvienību, jo, sākot no 2009. gada, startējusi dažādās Austrālijas izlasēs.

Spēlētājas tālākos plānus ietekmēja savainojums – 2017. gada 10. novembrī Blicavs pārrāva ceļgala priekšējās krusteniskās saites. Viņa atgriezās laukumā 2018. gada 16. decembrī Dandenongas “Jayco Rangers” uzvarā pār “Melbourne Boomers”.

Austrālijas ceļš uz Tokijas spēlēm

“Opāli” 2019. gada 12.-18. aprīlī pulcēsies uz treniņnometni Austrālijas “Zelta krastā”. Otrā treniņnometne notiks 20.-31. jūlijā ASV pilsētā Fīniksā – tajā bāzējas galvenās treneres Sendijas Brondello trenētais WNBA klubs “Mercury”.

Brondello ziemā apceļoja Austrāliju, klātienē apmeklējot “Chemist Warehouse” WNBL spēles. “Domāju, ka līga piedzīvo izaugsmi. Redzu prasmīgākas spēlētājas un komandas. Konkurence ir nikna, pieaug spēles fiziskums un ātrums – tas mani priecē.”

Trenere pauda gandarījumu par sastāva atlases iespējām. “Mani visvairāk priecē Tolo, Mičelas un Sāras Blicavas atgriešanās valstsvienībā. Pērn mums bija daudz savainojumu un, lai gan Pasaules kausā ieguvām lielisku pieredzi, šo spēlētāju ierašanās padarīs mūs par labāku komandu.

Austrālija 22.-29. septembrī sacentīsies Āzijas čempionātā (FIBA Women`s Asia Cup). Īsi pēc tam, 2019. gada novembrī, sāksies Olimpisko spēļu atlases turnīrs. Tā četras labākās komandas, Tokijas spēļu saimnieci Japānu ieskaitot, iegūs tiesības startēt Olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās, kuru norise paredzēta 2020. gada 3.-13. februārī. Četrpadsmit vienības sadalīs 10 ceļazīmes.

Austrālijas kandidātes 2019. gada janvārī

SpēlētājaKlubs
Rebecca AllenBasket 90 Gdynia (Polija)
Abby BishopKSC Szekszard (Ungārija)
Stephanie BlicavsAdelaide Lightning
Sāra BlicavsJayco Rangers
Alexandra BuntonSydney Uni Flames
Elizabeth CambageShanxi Xing Rui Flame
Rebecca ColeJayco Rangers
Katie EbzeryPerth Lynx
Darcee GarbinJCU Townsville Fire
Cayla GeorgeMelbourne Boomers
Kelsey GriffinUniversity of Canberra Capitals
Tessa LaveyJayco Rangers
Tess MadgenJCU Townsville Fire
Eziyoda MagbegorMelbourne Boomers
Lauren MansfieldPerth Lynx
Leilani MitchellUniversity of Canberra Capitals
Lauren NicholsonAdelaide Lightning
Jenna O`HeaMelbourne Boomers
Lauren ScherfUniversity of Canberra Capitals
Nicole SeekampAdelaide Lightning
Alanna SmithStanford University (NCAA)
Stephanie TalbotMelbourne Boomers
Marianna ToloUniversity of Canberra Capitals
Tahlia TupaeaSydney Uni Flames
Kristy WallaceUniversity of Canberra Capitals
Sami WhitcombLattes Montpellier (Francija)
Alex WilsonSydney Uni Flames

Izmantotie resursi:
https://australia.basketball/2019-c...
Blicavs back as Rangers roll on - Hatch
Austrālija pirms Rio turnīra sastāvā iekļauj...
Austrālijas basketboliste Sāra Blicavs iegūst...
Sāra Blicavs: "WNBA un Eiropa ir manā sarakstā"


, 2019-01-13 18:03, pirms 5 gadiem
Kāds Latvijai sakars ar viņu? Tas ka viņai pase LV pase? Un? Vai tad tāpēc jāvāc klikšķi rakstam?

Un pasi viņa paņēma tāpēc lai kādu dienu varētu spēlēt Eiropā bez leģionāres statusa, ne jau tāpēc ka viņa mīl tēvzemi.
, 2019-01-13 18:49, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kāds Latvijai sakars ar viņu? Tas ka viņai pase LV pase? Un? Vai tad tāpēc jāvāc klikšķi rakstam?

Un pasi viņa paņēma tāpēc lai kādu dienu varētu spēlēt Eiropā bez leģionāres statusa, ne jau tāpēc ka viņa mīl tēvzemi.
Atceries, ka ne jau sava prieka pēc viņas vecvecāki aizceļoja uz Austrāliju. Un var vienkārši priecāties par latviešu izcelsmes sportistiem un citiem dēkaiņiem , kuri gūst panākumus dzīvē un nes mūsu mazās zemītes vārdu pasaulē. Ļoti sen bija olimpiskie čempioni peldēšanā Konrādi, Austrālijas izlasi trenē latvietis Lēmanis utt.. Prozit!
, 2019-01-13 19:45, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kāds Latvijai sakars ar viņu? Tas ka viņai pase LV pase? Un? Vai tad tāpēc jāvāc klikšķi rakstam?

Un pasi viņa paņēma tāpēc lai kādu dienu varētu spēlēt Eiropā bez leģionāres statusa, ne jau tāpēc ka viņa mīl tēvzemi.
Es gan domāju, ka pasi viņa izņēma tāpēc, lai varētu Saeimas vēlēšanās izsvītrot tavu uzvārdu! Bet, ja nopietni, viena no Latvijas problēmām ir zināmas sabiedrības daļas skaudīgā un pat atklāti ciniskā attieksme pret citu panākumiem. Tā vietā, lai priecātos par līdzcilvēku sasniegto, mēs bieži esam gatavi mētāties ar destruktīvām negācijām. Man, piemēram, ir prieks par Sāras Blicavs panākumiem un es pat gribētu redzēt, ka viņa Latvijas pasi izmantotu, lai dabūtu labu līgumu Eiropas klubos. Kāpēc gan ne?
TTT basketbolistes 2024. gada 18. janvārī. Foto: EuroCup Women

Gulbja lidojums un lietuviešu ambīcijas: četras intrigas Baltijas līgas "Final 4"

Piektdien, 29. martā, Lietuvas kūrortpilsētā Palangā sāksies "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas piektais finālturnīrs. Latviešu spēlētājas pulcētas trijās no četrām komandām, savukārt ceturto vienību pārstāv divas bijušās TTT basketbolistes. Sportacentrs.com iepazīstina ar "Final Four" galvenajām sižeta līnijām.
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.