Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Vanderslūtai unikāla statistika, "Sky" uzvar WNBA fināla pirmajā spēlē

Vanderslūtai unikāla statistika, "Sky" uzvar WNBA fināla pirmajā spēlē
Kortnija Vanderslūta: "double-double" un neviena kļūda WNBA pirmajā finālspēlē. Foto: Chicago Sky

Čikāgas "Sky" basketbolistes svētdien, 10. oktobrī, viesos uzvarēja Fīniksas "Mercury" ar 91:77, WNBA finālsērijā līdz trīs panākumiem izvirzoties vadībā ar 1-0.

“Sky” saspēles vadītājai Kortnijai Vanderslūtai netika reģistrēta neviena kļūda. Viņa kļuvusi par pirmo spēlētāju WNBA vēsturē, kura finālspēlē sakrājusi vismaz 10 punktus, 10 rezultatīvas piespēles, piecas atlēkušās bumbas un nevienu kļūdu.

Fīniksa tikai piektdien pabeidza WNBA pusfināla sēriju pret Lasvegasas “Aces”, bet fināla pirmā spēle sākās jau svētdienas pusdienlaikā. “Mercury” pirms divām dienām savainojumu dēļ zaudēja Kiu Nērsu un Sofiju Kaningemu, tādēļ aktīvajā rotācijā palika septiņas spēlētājas.

Čikāga izmantoja svaigumu, pārspējot pretinieci divcīņās soda laukumā un daļēji iegrožojot Fīniksas centra spēlētāju Britniju Graineri. Kalea Kopere pabeidza spēli ar 21 punktu un 10 izcīnītām bumbām zem groziem. Kendisai Pārkerei 16 punkti, savukārt Vanderslūtai 12 punkti un 11 rezultatīvas piespēles.

Grainere atbildēja ar 20 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām. Daiana Taurasi guva 17 punktus. Šejai Pedijai lielākais spēles laiks Fīniksas rindās – 33:46 minūtes, kā arī deviņi punkti, trīs piespēles un trīs pārķertas bumbas.

WNBA izslēgšanas spēles

Piektdiena, 24. septembris, pirmā kārta
Chicago Sky – Dallas Wings 81:64 (Wintrust arena)
Phoenix Mercury – New York Liberty 83:82 (Grand Canyon University)

Svētdiena, 26. septembris, otrā kārta
Seattle Storm – Mercury 80:85P (Angel of the Winds Arena)
Minnesota Lynx – Sky 76:89 (Target Center)

Trešdiena, 29. septembris, pusfinālu sākums
Connecticut Sun – Chicago Sky 95:101 P2 (Mohegan Sun)
Connecticut Sun – Chicago Sky 79:68
Chicago Sky – Connecticut Sun 86:83 (Wintrust arena)
Chicago Sky – Connecticut Sun 79:69

Las Vegas Aces – Phoenix Mercury 96:90 (Michelob ULTRA)
Las Vegas Aces – Phoenix Mercury 91:117
Phoenix Mercury – Las Vegas Aces 87:60
Phoenix Mercury – Las Vegas Aces 76:93
Las Vegas Aces – Phoenix Mercury 84:87

Fināli, 10.-19. oktobris
Phoenix Mercury – Chicago Sky 77:91
Otrā spēle: 14. oktobris, plkst. 04:00
Trešā spēle: 16. oktobris, plkst. 04:00

Izspēles kārtība

WNBA vadība 2016. gada 28. janvārī apstiprināja jaunu izspēles kārtību.

1) Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies astoņas labākās komandas, neatkarīgi no konferences.

2) Komandas tiks izsētas, ņemot vērā regulārās sezonas bilanci.

3) Izslēgšanas spēles notiks četrās, nevis trīs kārtās. Regulārās sezonas divas spēcīgākās komandas automātiski iekļūst trešajā kārtā (pusfinālā), savukārt trešās un ceturtās vietas īpašnieces “play-off” sāks no otrās kārtas.

4) Pirmajā un otrajā kārtā cīņa notiks līdz vienai uzvarai. Pirmajā kārtā #5 spēlēs pret #8, savukārt #6 tiksies ar #7. Otrajā kārtā #3 spēlēs pret zemāk izsēto pirmās kārtas uzvarētāju, bet #4 sacentīsies ar citu pirmās kārtas uzvarētāju.

5) Pusfinālos cīņas notiks sērijās līdz trīs uzvarām, tai skaitā #1 spēlēs pret zemāko palikušo izsēto komandu, bet #2 tiksies ar otru palikušo komandu. Augstāk izsētās komandas pirmo, otro un, ja nepieciešams, piekto spēli aizvadīs savā laukumā. Finālā cīņa ritēs līdz trīs uzvarām.

Aizkulisēs izskan informācija, ka nākamgad WNBA varētu atteikties no pašreizējās sistēmas, atgriežoties pie četrām ceturtdaļfināla sērijām (1-8, 2-7, 3-6, 4-5). Šajā gadījumā pirmās divas komandas nevarēs “play-off” sākt no pusfināla, bet nākamās divas vienības nebūs atbrīvotas no pirmās kārtas spēlēm. Līga nav komentējusi iespējamās pārmaiņas.


Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
2

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas basketbola klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Kate Vilka pēdējā spēlē nomedī antilopes, Francijas pusfināls bez latvietēm

Kate Vilka un "Charnay Basket" otrdien, 23. aprīlī, izbraukumā svinēja lielu uzvaru pār "Lattes Montpellier" – 75:64, taču ceturtdaļfināla spēļu summā zaudēja sāncensēm ar 137:141 un neiekļuva Francijas pusfinālā.
Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.