Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Ilze Jākobsone: "Latvieši, brauciet baudīt sauli un basketbolu Izraēlā"

Ilze Jākobsone: "Latvieši, brauciet baudīt sauli un basketbolu Izraēlā"
Ilze Jākobsone 2023. gada 8. martā. Foto: Renārs Koris

"Izraēla pēc tur pavadītās sezonas man kļuvusi par mīļu vietu. Tā izraisa pozitīvas emocijas. Zinu, ka "Maccabi Ashdod" fani mani atbalstīs," pēc "Women`s EuroBasket 2023" izlozes teica Latvijas sieviešu valstsvienības spēlētāja Ilze Jākobsone.

Brīdī, kad Latvija tiek ielozēta A grupā Telavivā, “Olybet” sporta bārā atskan priecīgs bļāviens. Valstsvienības enerģiskākā spēlētāja dalās sajūsmā par iespēju atgriezties zemē, kur savas uzturēšanās laikā nezaudēja nevienā vietējā čempionāta spēlē un izcīnīja Izraēlas Valsts kausu.

Izlozē kļuva zināms, ka latvietes Eiropas čempionātu sāks “Shlomo Group” arēnā, 15. jūnijā sacenšoties pret Spāniju, 16. jūnijā pret Grieķiju un 18. jūnijā pret Melnkalni. “Manuprāt, Izraēla ir lieliska vieta, kur latviešiem aizbraukt atpūsties. Pabaudīt sauli un basketbolu, atbalstīt meitenes.”

Telavivā +20 grādi ir ierasta dienas gaišā laika temperatūra arī ziemas mēnešos. Jūnijā vidējā diennakts gaisa temperatūra sasniedz 24,8 grādus, taču atsevišķos periodos tā var sasniegt +30 atzīmi. Jūnija rekords ir 44,4 grādi, bet zemākā reģistrētā temperatūra – plus 15 grādi.

Jautājums par karstumu raisa garšīgus smieklus. “Vasarā Izraēlā neesmu bijusi. Domāju, ka tur varētu būt ļoti karsti. Ticu, ka sporta zālēs darbosies gaisa atvēsinātāji. Neticu, ka mums būs “jānomirst”. Ārā? Kuram gan nepatīk saule?”

“Laba grupa – uz izlozes rezultātiem skatos ļoti pozitīvi,” atraktīvā un smaidīgā Ilze dalās pirmajos iespaidos. “Manuprāt, Melnkalne un Grieķija ir komandas, kuras noteikti varam uzvarēt. Spāniju varam pārsteigt un labi nospēlēt pret viņām.”

A grupas uzvarētājas automātiski kvalificēsies ceturtdaļfināliem, kas notiks 22. jūnijā “Stožice” arēnā Ļubļanā. Otrās un trešās vietas ieguvējas 19. jūnijā Telavivā aizvadīs kvalifikācijas spēles pret B grupas otro un trešo stiprāko komandu, savukārt C un D grupu vienības spēlēs dienu vēlāk.

Grupu turnīrā paredzētas trīs spēles četras dienās – ar iespējamo kvalifikācijas spēli piektajā dienā. “Eiropas čempionāts nekad nav bijis vieglākais turnīrs fiziski un mentāli. Viss būs atkarīgs no vasarā ieguldītā darba, no mūsu spējas noskaņoties (spēlēm). Tas atspoguļosies finālturnīrā.”

“AirBaltic” otrdienās, ceturtdienās un sestdienās veic tiešos lidojumus no Rīgas uz Dāvida Ben Guriona lidostu. Piektdienās un svētdienās pieejami “Ryanair” lidojumi no Viļņas. “Latvieši, brauciet mūs atbalstīt – mums tas ļoti palīdzēs. Apsolu, ka būs ļoti forši. Telaviva ir ļoti forša pilsēta – ieteikšu vietas, uz kurām doties.”

Jākobsonei ir laba pieredze – 2017. gadā latvietes Prāgā finišēja Eiropas sešu labāko komandu vidū un izcīnīja vēsturisku ceļazīmi uz Pasaules kausu. Jūnijā "Trīs zvaigznes" gaida desmitais finālturnīrs. “Ticu, ka ieguldot lielu un smagu darbu, vasarā varam izdarīt lielas lietas.”


, 2023-03-10 12:57, pirms gada
Brauksim!
, 2023-03-10 13:45, pirms gada
Vina briiva?
, 2023-03-10 14:15, pirms gada
ANDZA84 rakstīja: Vina briiva?
Pati teikusi, ka loti patik trenera Gulbja tiešums un skarbums. Ziemā atgriezās TTT. Izdari secinājumus.
, 2023-03-10 14:44, pirms gada
Vai tad Gulbim nebija Silarāja?
, 2023-03-10 15:03, pirms gada
rezgalis007 rakstīja: Vai tad Gulbim nebija Silarāja?
Naivais.
, 2023-03-10 15:21, pirms gada
Simpātiska čiepa un jā, Telaviva ir forša vieta, ko apmeklēt, tas tiesa. Plaša pludmale kā Liepājā pašā centrā. Tikai pilsēta mūsdienās tikpat dārga kā Zviedrija vai pat Norvēģija...🤷🏼‍♂️
, 2023-03-10 15:51, pirms gada
Izraēla ir aparteīda valsts!
Labāk brauksim uz Palestīnu - tur arī silts laiks, pie viena atbalstīsim apspiestos cilvēkus!
, 2023-03-10 19:22, pirms gada
LV izlase ir simpātiska komanda, kura piesaista neitrālos līdzjutējus. Vietējie atbalstīs savu komandu, bet vērojot citu komandu spēles (protams, vīriešu basketbols Izraēlā ir populārāks, spēles vairāk apmeklētas,nu, šoreiz, cerēsim uz izņēmumu, bet būsim reālisti- Avici arēnas apmeklētības līmenis diezin vai būs) atbalstīs tos kurus pazīst: Ilzi un Elīnu, viņas tur būs vietējās. Arī pārējām komandas biedrenēm būs vieglāk iejusties vietējā atmosfērā, Ilze un Elīna viņām parādīs ēnainākos nostūrus (ne tumšākos), kur atjaunoties, atgūt spēkus. Pārējām A grupas komandu spēlētājām, kā jau dienvidzemju pārstāvēm, varbūt, tas nav tik aktuāli, bet savas nianses ir katrā valstī un mūsu vietējās tās zin. Ilze, spēlējot labākajā sastāvā, jūs varat uzvarēt visas EČ komandas, kā arī, zaudēt jebkurai. Tas atkarīgs no jums, vai gribat labi nospēlēt, vai kaut ko sasniegt..., vēlams, nebijuišus augstumus EČ. Lai veicas!
Anna Liepiņa 2024. gada 11. aprīlī. Foto: Margarita Vigule

Bronzas intriga turpinās Daugavpilī: vai Liepāja mājās brauks ar kausu?

Ceturtdien, 25. aprīlī, turpināsies Latvijas Sieviešu basketbola līgas izslēgšanas spēles. Daugavpils Universitāte plkst. 18:00 uzņems Liepāju, kura bronzas sērijā līdz divām uzvarām atrodas vadībā ar 1-0. Tiešraidi skaties rakstā.
Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
2

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas basketbola klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.