Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Vētra: "Nesakrita domas ar saimniekiem"

Vētra: "Nesakrita domas ar saimniekiem"
Gundars Vētra
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Piedāvājums no Jekaterinburgas nāca vēl pirms Ziemassvētkiem, un pēc apstākļu izvērtēšanas tas arī pieņemts, sarunā ar eSports.lv šovakar atzina Gundars Vētra. Kā jau ziņots, viņš atstājis Maskavas CSKA un turpmāk būs Jekaterinburgas "UGMK" kluba galvenais treneris.

"Neizdevās atrast kopēju valodu ar CSKA kluba jaunajiem saimniekiem," savas pārejas uz Jekaterinburgu iemeslus telefonsarunā no Krievijas eSports.lv atklāja Gundars Vētra. „Attiecības ar „lielā” CSKA vadību – Sergeju Kušenko un pārējiem – ir un paliek labas, taču ar sieviešu komandas pārņēmējiem domas nesakrita.”

Piedāvājums no Urālu lielpilsētas, Kriievijas metalurģijas, kalnrūpniecības un dārgakmeņu centra Jekaterinburgas saņemts vēl pirms Ziemassvētkiem. "Ziņas par Bufāra gaidāmo nomaiņu parādījās vēl pirms CSKA izbraukuma spēles Jekaterinburgā. Pēc tam, kad maskavietes viesos uzvarēja ar vairāk nekā 20 punktu pārsvaru, mans pārstāvis informēja par piedāvājumu," stāstīja Vētra. "Izvērtējot situāciju, nācās konstatēt, ka UGMK šobrīd darbs norit profesionālāk. Piedāvājumu pieņēmu."

"Jekaterinburgā ierados svētdien," turpina Vētra. "Pirmdien notika tikšanās ar kluba pārstāvjiem, otrdien paredzēti pirmie divi treniņi. Šobrīd treniņus sāks 6 spēlētājas, vēl daļa ir Krievijas izlases treniņnometnē, Bibžicka trenējas Polijas valstsvienības sastāvā. Uz Krievijas izlasi tika izsaukta arī amerikāniete Dīna Nolana, kurai ir Krievijas pilsonība, taču šobrīd viņa palikusi klubā. Nedēļas nogalē paredzēta dalība pārbaudes turnīrā ar Krieviju 1&2, kā arī Maskavas CSKA. Ceru, ka izdosies piesaistīt arī Natāliju Vodopjanovu."

Vētra Jekaterinburgā nav pirmo reizi. 1986./1987. gada sezonā latvietis jau spēlēja vietējās "SKA" komandas sastāvā, sacenšoties PSRS čempionātā. Tolaik pilsēta bija nosaukta komunista vadoņa Sverdlova vārdā, bet pēc PSRS sabrukuma atguva vēsturisko nosaukumu - Jekaterinburga.

Jekaterinburgas "UGMK" līdz 2008. gada Ziemassvētkiem vadīja Francijas treneris Lorāns Bufārs, taču kluba vadība pēc vairākām neveiksmēm Krievijas čempionātā, nolēmusi pārtraukt ar viņu darba attiecības. Līgums ar Bufāru bija noslēgts uz divām sezonām, sākot no 2007. gada rudens.

UGMK 15. janvārī atsāks cīņas Krievijas virslīgā, tiekoties ar Zanes Tamanes pārstāvēto Orenburgas "Nadežda". Savukārt 27. un 30. janvārī komandu gaida FIBA Eirolīgas 1/8 fināla spēles ar Viļņas "Teo" (spēle Viļņā notiks 30. janvārī).

2007./2008. gada sezonā UGMK iekļuva FIBA Eirolīgas "Četru finālā", pusfinālā atzīstot Maskavas apgabala "Spartak" pārākumu. Arī Krievijas čempionātā cīņas nācās beigt jau pusfinālā. Novembra sākumā komandu papildināja CSKA bijusī centra spēlētāja Marija Stepanova un tagad viņai pievienojies Gundars Vētra.

Kendisa Pārkere šosezon Krievijā nespēlēs
NCAA pirmās divīzijas 2008. gada sieviešu basketbola čempionātā triumfēja Tenesī (Tennessee) Universitātes komanda. Viņu līdere bija universālā basketboliste – centrs, uzbrucēja un aizsardze vienā personā – Kendisa Pārkere. Uzreiz pēc triumfa pasaules prestižākajā amatieru turnīrā Pārkere tika pie pirmā izvēles numura WNBA draftā un pārcēlās uz „Staples center” Losandželosā pie Līzas Leslijas un Kobes Braienta. Maijā „Amerikas mīlule” ieguva grādu sporta menedžmentā un psiholoģijā, kā arī aizvadīja spilgtāko debijas spēli WNBA vēsturē. Augustā sekoja uzvara 29. Olimpiādes spēlēs Pekinā, savukārt Ziemassvētku priekšvakarā Kendisa Pārkere tika atzīta par 2008. gada labāko sportisti pasaules ietekmīgākās ziņu aģentūras „Associated Press” vērtējumā. Vīriem pie līdzīga goda tika peldētājs Maikls Felpss.

Neskaitot gada labākās sportistes titula iegūšanu un uzvaru Olimpiskajās spēlēs, Pārkere pērn apprecējās un paspēja noslēgt vienošanos par spēlēšanu Jekaterinburgas klubā, taču vismaz šosezon viņu laukumā Krievijā neredzēsim. Iemeslus atklāj Gundars Vētra. "Pārkere ir mātes cerībās un gaida bērniņu".


, 2009-01-05 22:58, pirms 15 gadiem
Ou! Noviks virsrakstā izticis bez tikai sev saprotamām asprātībām! Tā kāda jaunā gada apņemšanās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-05 23:01, pirms 15 gadiem
Lol vajag nemt ... vinja tgd ir labaka b-boliste pasaulee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-05 23:35, pirms 15 gadiem
Vot tas ir monstrs: ""Ziņas par Bufāra gaidāmo nomaiņu parādījās vēl pirms CSKA izbraukuma spēles Jekaterinburgā. Pēc tam, kad maskavietes viesos uzvarēja ar vairāk nekā 20 punktu pārsvaru, mans pārstāvis informēja par piedāvājumu," stāstīja Vētra."

karoche, dzheksons pac sev izciiniija galvenaa trenera vietu jekaterinburgaa - sagraava pretinieces un panjeema galv.tr. poziiciju

mans respekts. principaa Veetra ir ljoti, ljoti kruts treneris. un pirmo reizi varu teikt ka es vairs necepjos par vinja melnajiem punktiem pagaatnee lai mochii. uzkachaasies un patrenees arii kadreiz LV sievieshu vai viirieshu izlasi. kaa jau teicu, iisteniibaa taadu labu basketa treneru mums ir ljoti maz - Vetra, Miglinieks, Zvirgzdins, Bagijs - par paarejiem es nevaru spriest, jo vinji nav sanjeemushi atziniibu aarpus LV. Lai veicas Vetram!!!!
, 2009-01-06 00:05, pirms 15 gadiem
Trozzkis rakstīja: Vot tas ir monstrs: ""Ziņas par Bufāra gaidāmo nomaiņu parādījās vēl pirms CSKA izbraukuma spēles Jekaterinburgā. Pēc tam, kad maskavietes viesos uzvarēja ar vairāk nekā 20 punktu pārsvaru, mans pārstāvis informēja par piedāvājumu," stāstīja Vētra."

karoche, dzheksons pac sev izciiniija galvenaa trenera vietu jekaterinburgaa - sagraava pretinieces un panjeema galv.tr. poziiciju

mans respekts. principaa Veetra ir ljoti, ljoti kruts treneris. un pirmo reizi varu teikt ka es vairs necepjos par vinja melnajiem punktiem pagaatnee lai mochii. uzkachaasies un patrenees arii kadreiz LV sievieshu vai viirieshu izlasi. kaa jau teicu, iisteniibaa taadu labu basketa treneru mums ir ljoti maz - Vetra, Miglinieks, Zvirgzdins, Bagijs - par paarejiem es nevaru spriest, jo vinji nav sanjeemushi atziniibu aarpus LV. Lai veicas Vetram!!!!
Domāju Vētra ir klasi augstāks treneris par pārējiem tevi minētajiem pretējā gadījumā nesēdētu vini te LV. NU vismaz daži.
, 2009-01-06 00:13, pirms 15 gadiem
terek007 rakstīja: Domāju Vētra ir klasi augstāks treneris par pārējiem tevi minētajiem pretējā gadījumā nesēdētu vini te LV. NU vismaz daži.
iespeejams, bet es nemeegjinaaju vinjus sarankot un tad pateikt cik daudz viens krutaaks par otru. vienkaarshi shie ir basketa treneri par kuriem varam pateikt ka vinji ir labi, jo noveerteeti aarzemees (sliktiem treneriem naudu aarzemees nemaksaa), savukaart par paareejo kvalitaati mees nevaram spriest, jo vinji darbojas tikai LV - kur izceljas viens uz otra fona...nesaku uzreiz ka slikti, vienkaarshi nevaram objektiivi noveerteet.
, 2009-01-06 00:34, pirms 15 gadiem
zvirgzdins trenes cesi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-06 11:13, pirms 15 gadiem
[quote]
Kendisa Pārkere - triumfēja NCAA pirmās divīzijas 2008. gada sieviešu basketbola čempionātā, universālā basketboliste – centrs, uzbrucēja un aizsardze vienā personā, pirmais izvēles numurs WNBA draftā, ieguva grādu sporta menedžmentā un psiholoģijā, spilgtākā debijas spēle WNBA vēsturē, uzvara 29. Olimpiādes spēlēs Pekinā, atzīta par 2008. gada labāko sportisti pasaules ietekmīgākās ziņu aģentūras „Associated Press” vērtējumā, apprecējās, paspēja noslēgt vienošanos par spēlēšanu Jekaterinburgas klubā, ir mātes cerībās un gaida bērniņu.

[/quote]

Tā Kendisa Pārkere nav no citas planētas?! Kā to visu var paspēt vienā gadā?! Citas mūža garumā nepaspēj izdarīt ne pusi no visa šī saraksta! o.O
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.
Raina Tomašicka. Foto: FIBA

Raina Tomašicka kļūs par ceturto latvieti "South Florida" universitātē

Latviešu basketboliste Raina Tomašicka 2024. gada rudenī sāks mācīties "South Florida" universitātē. Uzbrūkošā aizsardze pārstāvēs NCAA pirmās divīzijas komandu "Bulls" un sacentīsies "American" līgā, trešdien, 17. aprīlī, vēsta skautošanas dienests "Go global recruiting".
Kitija Laksa 2024. gada 14. aprīlī ar Eirolīgas čempiones medaļu. Foto: EuroLeague Women

Četri tituli vienā sezonā: Kitija Laksa kļūst par Turcijas čempioni

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (35-0, izslēgšanas spēlēs 7-0) trešdien, 17. aprīlī, izbraukumā Vidusjūras piekrastē uzvarēja "Mersin" ar 80:56. Kitijas Laksas pārstāvētā komanda Turcijas finālsērijā līdz trīs uzvarām svinēja panākumu ar 3-0.