Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Gulbis: "Šķita, ka slīkstam, taču Ieva Pulvere noturēja TTT virs ūdens"

Gulbis: "Šķita, ka slīkstam, taču Ieva Pulvere noturēja TTT virs ūdens"
TTT spēlētājas 2021. gada 1. decembrī Seksardā. Foto: EuroLeague Women

"Eirolīga ir ārkārtīgi sarežģīts turnīrs – te nav nenozīmīgu situāciju. Liels prieks, ka šovakar izcīnījām trešo uzvaru. Paliksim uz zemes un turpināsim strādāt pie lietām, kuras jāuzlabo – tādā noskaņojumā dosimies tālāk," trešdien, 1. decembrī, pēc pirmā panākuma izbraukumā teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

TTT pabeidza pirmo apli ar trīs uzvarām septiņās spēlēs, A grupas kopvērtējumā ieņemot augsto piekto vietu. Rīdzinieces pirmos divus panākumus izcīnīja mājās pret “MBA Moscow” un “Reyer Venezia”, taču cīņās pret tiešajām konkurentēm ļoti vajadzīgi arī panākumi izbraukumā. Pirmā uzvara viesos tika nopelnīta spēlē, kurā komanda 29 minūtes atradās iedzinējas lomā.

“Lielākās galvassāpes bijām mēs paši,” uz cīņas gaitu atskatījās Gulbis. “Sākām cīņu ar neizteiksmīgu spēli aizsardzībā, pilnībā atkāpjoties no saviem noteikumiem. Tas atspoguļojās arī uzbrukumā. Trešo ceturtdaļu iesākām daudz labāk, taču pēc tam pazaudējāmies. Labi nospēlējām arī ceturtās ceturtdaļas sākumā un beigās izcīnījām rakstura uzvaru. Paldies spēlētājām!”

Džesmina Tomasa pēdējā TTT uzbrukumā guva uzvaras grozu ar 2+1 gājienu. “Gribējām, lai Džasmina spēlē “viens pret viens”. Tā arī notika. Gribējām ļoti ilgu uzbrukumu, lai paliek pēdējās četras atvēlētās sekundes, kurās izspēlēt situāciju. Izdevās, turklāt labam metienam sekoja noteikumu pārkāpums.

Pretinieces vairākas reizes panāca 7-10 punktu pārsvaru. “Vienā brīdī likās, ka slīkstam, taču Ievas Pulveres tālmetieni noturēja mūs virs ūdens. Viņas precizitāte lieliski noderēja komandai. Daugile (Šarauskaite) pēc izlases pārtraukuma bija nedaudz “nosēdusies”, jo viņas loma Lietuvā valstsvienībā bija mazāka nekā gaidīts. Šodien viņa “atgriezās” un ceru, ka tāpat turpinās.”

Seksardas rindās visus 65 punktus sameta starta piecinieka spēlētājas, kamēr TTT deviņus punktus sagādāja Vanesa Jasa un Luīze Sila. “Domāju, ka beigās nogurdinājām Ungārijas komandu. Sākām pareizi spēlēt aizsardzībā, “atsisties”. Piespiedām viņām izpildīt sarežģītus metienus, pāri rokām. Darījām pareizas lietas un parādījām raksturu – pēdējās piecas minūtes (aizsardzībā) bija ļoti labas.

Ieva Pulvere vairāk nekā 10 minūtes nospēlēja ar četrām piezīmēm. “Vai TTT aizvadījusi kādu spēli bez riska? Riskējam visu laiku – spēlēt pacietīgi un punktuāli, šķiet, nav mūsu spēle. Mums patīk “sarežģīt”. Ieva otrajā puslaikā tika daudz agresīvāk segta un piesaistīja pretinieču uzmanību, tāpēc viņai bija svarīgi atrasties laukumā. Ieva nospēlēja ļoti disciplinēti un nesaņēma piekto piezīmi.”

TTT basketbolistes trešo un ceturto ceturtdaļu sāka ar 7:0 un 8:0 izrāvieniem, aizsardzībā labi nospēlējot arī galotnē. “Par sniegumu otrajā puslaikā visas spēlētājas pelnījušas uzslavas. Par pirmo puslaiku – ne tik ļoti, taču uzvara noteikti vairo pārliecību. Aiz muguras tikai pirmais aplis un priekšā daudz svarīgu spēļu.”


, 2021-12-02 10:26, pirms 2 gadiem
Lielākā galvassāpe, ir pats Gulbis nevis komanda.
, 2021-12-05 01:21, pirms 2 gadiem
Atlika tikai uzbrēkt meitenēm un uzvara rokā 😄
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas
1

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.