Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

CSKA augšāmcelšanās un citi jaunumi

CSKA augšāmcelšanās un citi jaunumi
Jeļizaveta Kitizina spēlē ar venēcietēm

Gundara Vētras trenētā Maskavas CSKA atgriešanās FIBA Eirolīgā saasinājusi cīņu par otro - ceturto vietu B grupā, cerības kvalificēties astotdaļfinālam saglabājot pieciem klubiem, Latvijas čempiones "TTT Rīga" ieskaitot.

Venēcijas „Umana Reyer” pēc septītās uzvaras Eirolīgā, izbraukumā pārspējot Ungārijas čempiones „MKB Euroleasing” 71:65, svētdien Itālijas virslīgas izbraukuma spēlē piekāpās citam Eirolīgas klubam – 2008. gada FIBA Eiropas Kausa ieguvējām „Famila Schio” 57:76. Tas bija trešais venēciešu zaudējums astoņās Serie A1 spēlēs (iepriekš zaudēts Neapolē). Venēcija jau nodrošinājusi pirmo vietu Eirolīgas B grupā, taču turpina nopietni gatavoties nākamajām spēlēm un pirmdien devās uz Rīgu. Pēc Latvijas apmeklējuma venēcietes gaida mājas spēle pret „ESBVA Lille Metropole” un 17. decembrī izbraukums Maskavā.

Brno „Gambrinus” svinēja divas uzvaras. Vispirms Eirolīgas mājas spēlē tika sakauts Francijas klubs „ESBVA Lille Metropole” 81:61, bet Čehijas līgā piektdien sagrauta Karlovi Varu vienība 98:57. Ciesti sastāva zaudējumi, jo nopietnu savainojumu guvusi un vismaz mēnesi spēlēt nevarēs Slovākijas labākā basketboliste Zuzana Žirkova. Čehijas kluba priekšrocība, ka atlikušās Eirolīgas spēles tiks aizvadītas mājās un vadība cer to izmantot, lai pacīnītos par otro vietu B grupas kopvērtējumā. Maskavas CSKA problēmas „Gambrinus” devušas pat pozitīvu efektu: atjaunota uzvara 70:65 pirmajā aplī, nav jābrauc uz Maskavu un, atšķirībā no citām komandām, radusies iespēja sešas spēles aizvadīt mājās. Sacensība ar CSKA notiks svētdien, 7. decembrī, bet jau 10. decembrī spēle ar „TTT Rīga”.

„ESBVA Lille Metropole” trešdien izbraukumā Čehijā piekāpās 61:81. CSKA atgriešanās nozīmēja, ka Francijas klubs noslīd uz pēdējo vietu B grupā un zaudējums trešdienas mājas spēlē ar Šopronu laupīs cerības kvalificēties nākamajai kārtai. Sestdien Francijas virslīgas spēlē Lilles klubs izbraukumā Normandijā pieveica „Mondeville” 87:71, bet Eirolīgā bez minētās tikšanās ar Ungārijas čempionēm vēl gaida izbraukumi uz Venēciju un Rīgu.

Šopronas „MKB Euroleasing” trešdien cieta sāpīgu zaudējumu mājas spēlē ar grupas līderēm Venēcijas „Umana Reyer” 65:71, neizmantojot iespēju atrauties no sāncensēm, nostiprināties otrajā vietā grupā un saglabāt izredzes cīņai par pirmo pozīciju. Ungārijas čempionātā nedēļas nogalē spēļu nebija, bet nopietnu savainojumu guvusi Šopronas aizsardze, austrāliete Ketlīna Makleoda. Tagad priekšā sarežģīts izbraukums Francijā, 10. decembrī savā laukumā jāspēlē ar no Brno pārbraukušo Maskavas CSKA, bet 17. decembrī viesošanās pie Lienes Jansones pārstāvēto „Gambrinus”.

Maskavas CSKA piedzīvoja dramatiskāko nedēļu pastāvēšanas vēsturē. Nedēļu ilgušais finanšu problēmu saasinājums iepriekšējā pirmdienā noslēdzās ar dalības atsaukšanu no Eirolīgas un baumu viļņiem Krievijas presē. Agrāk nelikušies ne zinis, klubam pēkšņi uzradās aicināti un neaicināti labvēļi, konkurentu kluba „Spartak” ģenerālmenedžeri Šabtaju fon Kalmanoviču, Krievijas basketbola federācijas prezidentu Sergeju Černovu un vienu no ietekmīgākajiem Krievijas politiķiem Sergeju Ivanovu ieskaitot. Galu galā CSKA pēdējā brīdī atrada jaunu atbalstītāju, bet augstākminētā trio lobēšanas spējas un ietekme „izsita” vietas atjaunošanu FIBA Eirolīgā.

Pret armijas kluba atgriešanos vērsās virkne Eirolīgas klubu, bet atbalsta vēstuli atsūtīja Spānijas superklubs Valensijas „Ros Casares” (tiesa, ar savtīgiem nodomiem – bez CSKA dalības izslēgšanas spēlēs Spānijas grandiem vēl pirms „Četru fināla” iznāktu spēlēt ar Maskavas apgabala „Spartak”), dusmīgu paziņojumu izsūtīja Ungārijas kluba „MiZo Pecs” menedžeris. Dalības atjaunošana neiztika bez zaudējumiem – armijas kluba basketbolistes līdz piektdienai paspēja izklīst no Maskavas līdz Ziemeļdakotai, nenotikušajā spēlē ar „TTT Rīga” saņemts tehniskais zaudējums 0:20, bet, zaudējot cīņā ar laiku, šīsnedēļas spēle ar Brno „Gambrinus” būs jāaizvada svētdien izbraukumā. Pēc Brno apmeklējuma sekos tūlītējs ceļojums uz Šopronu Ungārijā un 17. decembra mājas spēle ar pirmā apļa pāridarītājām no Venēcijas.

Izmantotie resursi:
tttriga.lv


, 2008-12-02 15:52, pirms 15 gadiem
Kā ar Gundaru?!.. cik nopratu-viņš pameta šo klubu, tāpat kā dažas spēlētājas.. (CSKA)
, 2008-12-02 16:29, pirms 15 gadiem
cik neinteresanti
, 2008-12-02 16:49, pirms 15 gadiem
ghettostar rakstīja: Kā ar Gundaru?!.. cik nopratu-viņš pameta šo klubu, tāpat kā dažas spēlētājas.. (CSKA)
Pirmais teikums !!!
Gundara Vētras trenētā Maskavas CSKA

izlasi un tad komenteee
, 2008-12-02 21:02, pirms 15 gadiem
vētra šonedēļ bija rīgā.
ta kā..
nez, nez
Vanesa Jasa 2023. gada 22. novembrī. Foto: EuroCup Women

Lielā piektdiena: TTT un "Kibirkštis" cīnīsies Baltijas līgas pusfinālā

TTT basketbolistes piektdien, 29. martā, "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas pusfinālā Palangā sacentīsies pret Lietuvas čempioni Viļņas "Kibirkštis". Spēles sākums plkst. 16:20. Tiešraide Sportacentrs.com .
TTT basketbolistes 2024. gada 18. janvārī. Foto: EuroCup Women

Gulbja lidojums un lietuviešu ambīcijas: četras intrigas Baltijas līgas "Final 4"

Piektdien, 29. martā, Lietuvas kūrortpilsētā Palangā sāksies "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas piektais finālturnīrs. Latviešu spēlētājas pulcētas trijās no četrām komandām, savukārt ceturto vienību pārstāv divas bijušās TTT basketbolistes. Sportacentrs.com iepazīstina ar "Final Four" galvenajām sižeta līnijām.
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.