Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Nigērija izstājas no Pasaules kausa, FIBA nosūta uzaicinājumu Mali

Nigērija izstājas no Pasaules kausa, FIBA nosūta uzaicinājumu Mali
Promise Amukamara 2022. gada 13. februārī Belgradā. Foto: FIBA

Starptautiskā basketbola federācija saņēmusi ziņu par Nigērijas prezidenta lēmumu uz diviem gadiem atsaukt Nigērijas basketbola federāciju (NBBF) no visām starptautiskajām sacensībām, ceturtdien, 2. jūnijā, informēja FIBA preses dienests.

FIBA turpināja sazināties ar NBBF, taču Nigērijas basketbola federācija pēc valdības pieņemtā lēmuma nevarēja apstiprināt sieviešu valstsvienības līdzdalību 2022. gada Pasaules kausā. Finālturnīrs notiks 22. septembrī – 1. oktobrī Austrālijas lielākajā pilsētā Sidnejā.

Ņemot vērā, ka līdz Pasaules kausam palikuši nepilni četri mēneši, Nigērijas basketbola federācija vairāk nevar izpildīt FIBA prasības. Tās ietver Austrālijas vīzu iegūšanu, turnīra kalendāru, biļešu tirdzniecību, naktsmītnes, pārbaudes spēles, lidojumu biļetes, akreditāciju un citas nianses.

Nolūkā saglabāt turnīra viengabalainību (integrity), FIBA izpildkomiteja pieņēma sekojošus lēmumus:

1) apstiprināja Nigērijas izstāšanos no 2022. gada Pasaules kausa,
2) uzaicināja Mali kā nākamo labāko B grupas komandu piedalīties Pasaules kausa finālturnīrā – nigērietes februārī izšķirošajā spēlē Belgradā uzvarēja malietes ar 73:69.

FIBA vēl nav pieņēmusi lēmumu par NBBF līdzdalību citās starptautiskajās sacensībās.

Women`s World Cup 2022

A grupaB grupa
BeļģijaFrancija
ĶīnaSerbija
BosnijaJapāna
Puertoriko*Mali*
KorejaKanāda
ASVAustrālija

Starptautiskā basketbola federācija 2022. gada 18. maijā izslēdza Krievijas valstsvienību no Pasaules kausa, tās vietā uzaicinot Puertoriko izlasi. FIBA nav pieņēmusi lēmumu par Krievijas izlases līdzdalību “Women`s EuroBasket 2023” nākamajās kvalifikācijas spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/womensb...


, 2022-06-03 09:28, pirms 2 gadiem
bet kāds tad ir iemesls? nav naudas?
Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.
Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" 2024. gada 9. martā. Foto: Kangoeroes

Paula Strautmane pēc 30 uzvaru sērijas kļūst par Beļģijas čempioni

Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" basketbolistes svētdien, 21. aprīlī, savā laukumā uzvarēja septiņkārtējo Beļģijas čempioni "Royal Castors Braine" ar 70:67. Finālsērijā līdz divām uzvarām "ķenguri" bija pārāki ar 2-0 un trešo gadu pēc kārtas uzvarēja nacionālajā čempionātā.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Katei Vilkai 17 punkti "play-off" spēlē, Mājenieka juniorēm Igaunijas sudrabs

Kate Vilka un "Charnay" piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Francijā, taču latviešu basketboliste izcēlās ar pieciem iemestiem tālmetieniem. Sestdien, 20. aprīlī, noslēdzās regulārā sezona Spānijas un Itālijas virslīgās. Kaspars Mājenieks pabeidza pirmo sezonu ar "Audentes" juniorēm.