Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Cēsis" paraksta līgumu ar Kārkliņu

Latvijas otrā spēcīgākā sieviešu basketbola komanda "Cēsis" panākusi vienošanos ar 24 gadus veco agrāko Latvijas izlases saspēles vadītāju Kristīni Kārkliņu, kura ir pirmā spēlētāja, kas Cēsīm pievienojusies starpsezonu periodā. Līgums parakstīts uz vienu gadu.

"Cēsu komanda ir jauna un ambicioza, kas spēlēs FIBA Eiropas kausa izcīņā. Pievienošanās šim klubam ir jauns izaicinājums man, ar lielu interesi gaidu jauno sezonu. Domāju, ka spēlēšana mājās ļaus būt redzeslokā valstsvienības treneriem, es ļoti vēlos spēlēt Latvijas izlasē," stāsta Kristīne Kārkliņa.

"Klubam ir liels prieks par Kristīnes pievienošanos komandai, viņa dos lielākas variācijas iespējas pirmā un otrā numura pozīcijās. Kārkliņa noteikti padarīs mūs spēcīgākus," uzsver SK „Cēsis” tehniskais direktors Krišjānis Kļaviņš.

Iepriekšējos gados K.Kārkliņa spēlēja Francijas trešajā pēc spēka līgā, galveno uzsvaru liekot uz mācībām universitātē.

"Iepriecina sarunu attīstība ar amerikāņu centra spēlētāju Vilnetu Kroketu – mēs esam vienojušies par visām svarīgākajām lietām, pašlaik tiek gatavots līgums. Nākamnedēļ šim jautājumam vajadzētu būt atrisinātam. Tāpat ļoti ceru, ka nākamnedēļ varēsim pavēstīt par līguma parakstīšanu ar vismaz vienu Latvijas izlases basketbolisti. Tam vajadzētu būt patīkamam pārsteigumam daudziem," kluba darbu selekcijas lauciņā iezīmē Kļaviņš.

SK "Cēsis" jaunajai sezonai sāks gatavoties 1.septembrī, komandu turpinās trenēt lietuvietis Gintars Kručkausks.

Informāciju sagatavoja:
Dāvis Dedumets, SK "Cēsis" preses sekretārs


, 2008-08-01 16:41, pirms 16 gadiem
par šo spēlētāju nebiju neko dzirdējis. bet gan jau ka labs pastiprinājums Cēsīm
, 2008-08-01 16:43, pirms 16 gadiem
Viņa bija ļoti laba un perspektīva Žēl, ka mazliet pazuda no basketbola skatuves.
, 2008-08-01 17:02, pirms 16 gadiem
Kārkliņa varētu sanākt laba back-up.

"Nākamnedēļ varēsim pavēstīt par līguma parakstīšanu ar vismaz vienu Latvijas izlases basketbolisti. Tam vajadzētu būt patīkamam pārsteigumam daudziem." - kāda superzvaigzne?!
, 2008-08-01 17:09, pirms 16 gadiem
"es ļoti vēlos spēlēt Latvijas izlasē" - ja ar šādu attieksmi viņa kapās visu sezonu, tad Cēsīm saspēles vadītājas postenī problēmām nevajadzēu būt! Jo dažkārt gribasspēks ir stiprāks par talantu...
, 2008-08-01 17:09, pirms 16 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Kārkliņa varētu sanākt laba back-up.

"Nākamnedēļ varēsim pavēstīt par līguma parakstīšanu ar vismaz vienu Latvijas izlases basketbolisti. Tam vajadzētu būt patīkamam pārsteigumam daudziem." - kāda superzvaigzne?!


Turpinot pagājušās sezonas beigu peripētijas mans variants būtu Babkina. ja par superzvaigznēm var skaitīt pirmā piecinieka spēlētājas, tad vienīgais iespējamais variants varētu būt Tamane, kam gan es neticu. Eglītei ir līgums ar TTT, Gunta spēlēs francijā, Liene laikam spānijā, Anetei ir līgums Krievijā. Neesmu īsti drošs, bet šķiet arī Kubliņai līgums vēl bija spēkā.
, 2008-08-01 17:17, pirms 16 gadiem
Tamane kriewija speles.. Drizak kublina,vai babkina
, 2008-08-01 17:20, pirms 16 gadiem
Zem "patīkams pārsteigums daudziem" apakšā iet tikai Tāre, Jēkabsone, Baško, Jansone, Kubliņa vai Tamane.
, 2008-08-01 17:21, pirms 16 gadiem
Kublinjai nav liigums bet neticu ka vinja ies uz tik zemu limeni ka Cesis un eiropas kauss... vinja ir eiroligas speletaja (ka rezerviste) protams TTT vinja nebutu rezerviste
, 2008-08-01 17:33, pirms 16 gadiem
vienīgā no visām "superzvaigznēm" izlasē ir Tāre!
, 2008-08-01 17:33, pirms 16 gadiem
babkinu savākt kļaviņš sāka solīt savākt jau pavasarī - tagad tas vairs nebūtu pārsteigums. jēkabsonei-žogotai un tamanei ir līgumi krievijā. jansonei ir līgums čehijā. tātad paliek baško, tāre un kubliņa. baško it kā taisījās uz spāniju, bet bija kaut kāda problēma ar pāreju, līgums oficiāli laikam nav apstiprināts. kubliņa makavā nepaliks, grib uz eirolīgu, tomēr veselības dēļ varētu būt spiesta ņemt kaut ko zemāku. tārei rīgā līigumu nesteidzās piedāvāt, gan jau kļaviņš viņai pazvanīja. bet ja nu NIEDOLA?
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas
1

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.