Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Spānija – Eiropas čempionāta favorīte, Latvija astotā spēka rangā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Spānija – Eiropas čempionāta favorīte, Latvija astotā spēka rangā
Aija Jurjāne 2023. gada 12. februārī. Foto: Renārs Koris

Latvijas sieviešu valstsvienība ieņem astoto vietu ceturtdien, 1. jūnijā, publicētajā "Women`s EuroBasket 2023" spēka rangā.

Eiropas čempionāts startēs 15. jūnijā Izraēlā un Slovēnijā. Divas nedēļas pirms finālturnīra visas komandas, izņemot Lielbritāniju, aizvadījušas pa vismaz divām pārbaudes spēlēm. Spēka rangs ir neoficiāls vērtējums, kurš veidots līdzjutēju izklaidei.

Četrkārtējā Eiropas čempione Spānija pakāpusies uz pirmo vietu. Pārmaiņas notika nedēļas sākumā – brīdī, kad kļuva zināms, ka Francija šovasar spēlēs bez Lionas ASVEL zvaigznēm Marinas Žohanesas un Gabijas Viljamsas.

“Centra spēlētājas Astu Ndūras prombūtne neveicināja Spānijas kāpienu augšup, taču Reikelas Kareras lieliskā spēle mazina pirmās prombūtni,” raksta FIBA apskatnieks Pols Nilsens. “Pirmā vieta arī tāpēc, ka galvenā sāncense Francija zaudējusi divas līderes. Tagad spānietes ir favorītes.Vai ne?”

Otrajā vietā ierindota Rašida Mezjanes trenētā Beļģija. “Izskatās, ka “kaķiem” viss iet pēc plāna. Gandrīz bez iztrūkumiem sastāvā, viņi tikuši pie dažiem iespaidīgiem rezultātiem pārbaudes spēlēs. Vai pirmā fināla piesaukšana nebūtu pāragra? Lielais jautājums ir, vai viņi noturēs šo ritmu pret labākām komandām un spiediena apstākļos. Drīz uzzināsim.”

Serbija pirms pāris dienām Tulūzā divreiz zaudēja Francijai, taču spēka rangā atrodas par vienu vietu augstāk nekā “Les Bleues”. “Vēsture rāda, ka Serbijas rezultāti pārbaudes spēlēs jāignorē vairāk nekā jebkurai citai komandai, jo viņas vislabāk spēlē finālturnīros. Divi Eiropas tituli (2015, 2021) un bronza 2019. gadā ir pierādījums.”

“Melnā zirga” statuss piešķirts Lielbritānijai. Britu basketbolistes ierindotas septītajā vietā, lai gan vēl nav aizvadījušas nevienu pārbaudes spēli. “Sliktas ziņas Vācijai un Slovēnijai. Lielbritānijā neapstājās pēc Temi Fagbenles iekļaušanas sastāvā, pievienojot Sieviešu Britu basketbola līgas MVP Kiki Herbertu-Heriganu un naturalizēto saspēles vadītāju Sidniju Volesu.”

Latvijai piešķirta astotā vieta. “Vainojiet britus par ielēkšanu astotniekā ar abām kājām. Patiesībā Gundaram Vētram viss iet kā pēc notīm. Viņa komandas līderes Anete Šteinberga un Kitija Laksa parādīja savu varējumu Stambulā, turklāt labi nospēlēja Aleksa Gulbe. Latvija izskatās pēc spēcīgas ceturtdaļfināla pretendentes.”

Spēka rangs 2023. gada 1. jūnijā

#KomandaU-Z
1Spānija2-0
2Beļģija3-1
3Serbija3-3
4Francija2-0
5Itālija0-2
6Turcija3-1
7Lielbritānija-
8Latvija2-1
9Izraēla1-2
10Ungārija4-0
11Slovēnija3-2
12Čehija2-1
13Vācija0-3
14Melnkalne0-2
15Slovākija1-1
16Grieķija1-3

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/womense...