Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:242, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Novickis pierunāja Keimenu

Novickis pierunāja Keimenu
Kriss Keimens ar Vācijas izlases kreklu.
Foto: FIBA

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Clippers" centra spēlētājs Kriss Keimens atzinis, ka spēlēt Vācijas izlasē basketbolistu pierunājis vāciešu superzvaigzne Dirks Novickis.

"Domāju, ka šis bija jautājums par basketbolu," teica Keimens. "Es spēlētu savas dzimtenes komandā, ja viņiem būtu vajadzīgs. Sākotnēji tas viss bija kā joks, bet tad Dirks atgādināja par manu ģimeni, kas ir no Vācijas, tad iesaistījās Vācijas Basketbola federācijas pārstāvis, un tagad es spēlēšu olimpiskajās spēlēs."

"Es raugos uz šo visu, kā iespēju izdzīvot sapni," sacīja 26 gadus vecais basketbolists. "Es spēlēju basketbolu un esmu ticis pie iespējas spēlēt Olimpiādē. Runa ir par basketbolu, nevis politiku vai ko citu. Taisījos šovasar spēlēt basketbolu, un šis ir lielisks veids, kā to darīt. Cilvēki medijos sauc mani par nodevēju, es to nesaprotu. Tas ir basketbols. Es mīlu savu valsti. Ir žēl, ka cilvēki visu pārvērš par politiku, pat ja runa ir par sportu."

Keimens atzina, ka ļoti novērtē Novicka patriotismu: "Tas viņam ir ļoti emocionāli. Pēc pēdējās spēles Grieķijā [Olimpiskās kvalifikācijas turnīrā] viņš sēdēja uz grīdas un vienkārši raudāja. Viņš pateicās man par atbalstu. Viņš to bija mēģinājis izdarīt 12 gadus, es te esmu bijis 12 dienas. Tas viņam nozīmē ļoti daudz."

Keimans atzina, ka ASV Basketbola vadība aicinājusi centru būt par palīgu izlases treniņos,taču jaunvācietis atteicies: "Es devu savu vārdu Dirkam un Vācijas izlases vadībai. Es zinu, ka tāpat nebūtu braucis uz Olimpiādi ar ASV valstsvienību."

Izmantotie resursi:
mlive.com


, 2008-08-03 19:45, pirms 16 gadiem
zheel ka speelee tikai speeleeshanas peec, jo tas vairs nav tas
, 2008-08-03 22:22, pirms 16 gadiem
bet kam gan negribās spēlēt, pie tam olimpiskajās spēlēs!
, 2008-08-03 22:46, pirms 16 gadiem
Vācijai labs papildinājums.
, 2008-08-03 23:19, pirms 16 gadiem
Nu jā, jāpiekrīt Nikestyle, tāpat čalis zināja, ka ASV izlasē viņam tikai sapņos tikt, bet Vācijas izlasē viņš būtu "oho" centrs.
, 2008-08-04 00:52, pirms 16 gadiem
"Domāju, ka šis bija jautājums par basketbolu," teica Keimens.
----------------------------------------------------------------------

Lai tulkotu no svešvalodas daudz svarīgāk ir labi pārzināt latviešu valodu...
Zenta Meļņika un Kate Krēsliņa. Foto: FIBA
96

Latvietes rāda muskuļus un sparīgā cīņā zaudē Spānijai

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība svētdien, 30. jūnijā, zaudēja Spānijai ar 56:59 un finišēja trešajā vietā A grupā. Latviešu pretiniece 1. jūlijā plkst. 18:30 būs Zviedrija.
27

Valstsvienība gatavojas Pekinai

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība, gatavojoties 29. Olimpiādes spēļu turnīram Pekinā, šorīt aizvadīja pirmo treniņu Jūrmalā, savukārt pēcpusdienā notika preses konference.
Dita Krūmberga
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"
10

Latvijas valstsvienība skaitļos

Plkst. 18:45 Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība sāks Olimpiskās kvalifikācijas turnīra A apakšgrupas pirmo spēli ar Senegālu, Ievai Tārei aizvadot jau 123. spēli izlases rindās.