Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:721, Did:0, useCase: 3

Autors: Guntis Keisels

Basketbola seniores plūc laurus Amerikā

Basketbola seniores plūc laurus Amerikā
Latvijas basketbolistes - Hunstman World Senior Games vicečemiones.
Foto: no personīgā arhīva

Jau trīsdesmito gadu oktobra sākumā ASV – Jūtas štata pilsētā St.George – notika veterānu sporta sacensības Hunstman World Senior Games. Sacensības risinājās vairāk nekā 20 sporta veidos, un šogad tajās piedalījās 70 valstu pārstāvji. Vecuma grupā 65+ sudraba medaļas izcīnīja latviešu basketbolistes.

No Latvijas visaktīvāk iesaistās basketbolisti. Patīk tas, ka Hunstman World Senior Games var piedalīties, sākot no 50 gadu vecuma un uz augšu. Salīdzinājumam Eiropas sacensībās   pēdējā vecuma grupa sievietēm parasti ir 55+. 

Šogad vecuma grupā 65+ Latvijas seniores – Leontīna Amerika, Gunta Brikmane, Biruta Gudriķe, Dainuvīte Liberte un Daina Medne – izcīnīja sudraba medaļas. Sešu spēļu turnīrā nācās piekāpties tikai Teksasas komandai.

Individuāli katrā vecuma grupā notiek arī metienu (minūtes laikā no dažādiem punktiem jāsavāc pēc iespējas vairāk punktu) un soda metienu turnīrs. Savās vecuma grupās Leontīna Amerika, Gunta Brikmane un Biruta Gudriķe izcīnīja gan visu kalumu medaļas.

Mūsu moto – kustība ir dzīvība.

Gunta Brikmane


Latvijas Basketbola savienībai jauna adrese

Kopš 2016.gada 1.jūlija esam sastopami Rīgā, Ieriķu ielā 3, C-2, 602 (6.stāvā). Pirms pirmā apmeklējuma vēlams piezvanīt un saņemt instrukciju par optimālo maršrutu. Tālruņa numurs nav mainījies: 67292087; e-pasts: lbs@lbs.lv
7

Basket.lv lietotājiem: ierastā adrese, jauns veidols

Rīt, 28. februārī, atverot Latvijas Basketbola savienības mājaslapu basket.lv, iespējams, nodomāsi, ka esi apmaldījies, jo ierastā skata vietā pavērsies pilnīgi jauns. Tomēr nesteidzies spiest “backspace”, jo patiesībā būsi nonācis tur, kur vēlējies nonākt – basketbola vidē. Un nešaubos, ka pirmo izbrīnu un stresu par nespēju uzreiz noorientēties vai pat sašutumu par kaut kā ierasta zaudējumu drīz nomainīs prieks par papildus iespējām un jauni rutīnas ieradumi. Viss turpinās – jaunā veidolā!
Ēnu dienas dalībnieki Latvijas Basketbola savienībā.
Foto: basket.lv

“Ēnu” diena Latvijas Basketbola savienībā

Latvijas Basketbola savienība, kā pēdējos gados ierasts, iesaistījusies Junior Achievement karjeras izglītības programmā “Enu diena”. Trešdien, 15. februārī, LBS birojā viesojās 12 skolēnus no Alūksnes vidusskolas, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, Jelgavas Valsts ģimnāzijas, Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas, Ķekavas vidusskolas, Mārupes vidusskolas, Ogres 1. vidusskolas, pamatskolas “Rīdze” un Rīgas Teikas vidusskolas.