Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:721, Did:0, useCase: 3

Autors: Guntis Keisels

Sveicam Aināru Čuksti apaļajā jubilejā!

Sveicam Aināru Čuksti apaļajā jubilejā!
Ainārs Čukste: triumfa brīdis pēc Latvijas junioru komandas uzvaras Eiropas U18 čempionāta ceturtdaļfinalā.
Foto: FIBA.com

Latvijas U19 un U18 meiteņu izlašu, kā arī komandas “TTT Juniores” galvenajam trenerim un BJBS “Rīga/Rīdzene” trenerim Aināram Čukstem – apaļi 50!

Ainārs Latvijas basketbolā savulaik ienāca kā tiesnesis, bet nu jau krietnu laiku ir pazīstams kā enerģisks un panākumiem bagāts treneris. Viņš praksē apgāzis teoriju, ka trenera darbā nav vēlams dzīties pakaļ vairākiem zaķiem, dalot spēkus starp iesācējiem un meistariem. Čukstes CV rotā gan pieredze Latvijas sieviešu valstsvienības (2006. gadā) un “TTT Rīga” (2004-2009) galvenā trenera statusā, gan sporta skolas jaunāko grupiņu dalībnieču trenēšana un neskaitāmi Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempiona tituli. Bet īpaši gara ir sadaļa, kas veltīta Aināra ieguldījumam Latvijas jaunatnes izlašu panākumos:

2001. gadā – 5. vieta Eiropas U16 čempionātā

2005. gadā – 3. vieta Eiropas U20 čempionātā (pirmās medaļas Latvijai)

2009. gadā – 3. vieta Eiropas U20 čempionātā

2014. gads – 5. vieta Eiropas U16 čempionātā

2016. gads – 4. vieta Eiropas U18 čempionātā, ceļazīme uz pasaules U19 čempionātu

2015. un 2016. gadā Ainārs Čukste atzīts par  Latvijas basketbola Gada jaunatnes treneri.

Nākamvasar viņš vadīs U18 izlasi Eiropas čempionātā un U19 komandu pasaules meistarsacīkstēs, turklāt šī nebūs pirmā reize, kad uzmanību un spēkus vajadzēs sadalīt starp vairākām izlasē.

Enerģiju un izturību, pacietību un veiksmi!

Latvijas Basketbola savienība


Latvijas Basketbola savienībai jauna adrese

Kopš 2016.gada 1.jūlija esam sastopami Rīgā, Ieriķu ielā 3, C-2, 602 (6.stāvā). Pirms pirmā apmeklējuma vēlams piezvanīt un saņemt instrukciju par optimālo maršrutu. Tālruņa numurs nav mainījies: 67292087; e-pasts: lbs@lbs.lv
7

Basket.lv lietotājiem: ierastā adrese, jauns veidols

Rīt, 28. februārī, atverot Latvijas Basketbola savienības mājaslapu basket.lv, iespējams, nodomāsi, ka esi apmaldījies, jo ierastā skata vietā pavērsies pilnīgi jauns. Tomēr nesteidzies spiest “backspace”, jo patiesībā būsi nonācis tur, kur vēlējies nonākt – basketbola vidē. Un nešaubos, ka pirmo izbrīnu un stresu par nespēju uzreiz noorientēties vai pat sašutumu par kaut kā ierasta zaudējumu drīz nomainīs prieks par papildus iespējām un jauni rutīnas ieradumi. Viss turpinās – jaunā veidolā!
Ēnu dienas dalībnieki Latvijas Basketbola savienībā.
Foto: basket.lv

“Ēnu” diena Latvijas Basketbola savienībā

Latvijas Basketbola savienība, kā pēdējos gados ierasts, iesaistījusies Junior Achievement karjeras izglītības programmā “Enu diena”. Trešdien, 15. februārī, LBS birojā viesojās 12 skolēnus no Alūksnes vidusskolas, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, Jelgavas Valsts ģimnāzijas, Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas, Ķekavas vidusskolas, Mārupes vidusskolas, Ogres 1. vidusskolas, pamatskolas “Rīdze” un Rīgas Teikas vidusskolas.