Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:721, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

''Zeltenes Latvija'' pasaules čempiones "Maxibasketbolā" (+video)

''Zeltenes Latvija'' pasaules čempiones "Maxibasketbolā" (+video)
Zeltenes Latvija basketbolistes pēc uzvaras izcīnīšanas
Foto: Ekrānšāviņš

Grieķijā noslēdzies 12. pasaules čempionāts "Maxibasketbolā" (basketbols veterāniem), kurā šogad vislabāk klājās sieviešu izlasei Zeltenes Latvija, kuras kļuva par pasaules čempionēm vecumu grupā 55+.

Dāmas 40+
Dāmas vecumu grupā 40+ apakšgrupā tika pie trīs pārliecinošām uzvarām, bet pusfinālā ar 52:62 sīvā cīņā nācās piekāpties ukrainietēm. Finālā ukrainietes par punktu zaudēja lietuvietēm, bet  Rīgas Satiksme Latvija komanda ar 60:65 piekāpās mājiniecēm Grieķijas basketbolistēm, un ierindojās ceturtajā vietā.

Dāmas 45+
Dāmas vecumu grupā 45+ apakšgrupā tika pie divām uzvarām (pārspēja Čehiju un Somiju), bet izslēgšanas spēlēs mūsu basketbolistes ar 30:55 piekāpās Dinamo Novosibirskas komandai. Par uzvarētājām tika kronētas Vācijas A izlases basketbolistes, kuras finālā ar 64:44 pārspēja jau pieminētās Krievijas Dinamo Novosibirskas spēlētājas. 

Dāmas 55+
Vislabāk klājās dāmām vecumu grupā 55+. Apakšgrupā tika pārspētas Vācijas un Argentīnas basketbolistes, bet pusfinālā ar 67:24 tika sagrautas jau iepriekš uzvarētās argentīnietes. Finālā Zeltenes Latvija ar 46:40 pārspēja vācietes, tādējādi kļūstot par pasaules čempionēm!

Kungi Latvija 35+ apakšgrupā tika pie vienas uzvaras (pārspēja Urugvaju) un izslēgšanas spēlēs diemžēl netika. Barons Latvija (40+) basketbolisti apakšgrupā uzvarēja Grieķijas E izlasi un Vācijas basketbolistus, taču ar to bija par maz, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm un cīņai par medaļām. Visbeidzot vecumu grupā 55+ Garkalne Latvija izcīnīja divas uzvaras apakšgrupā (pārspētas Vācijas A izlase un Čehija), bet turpinājumā zaudēts nākamajiem pasaules čempioniem Vācijas B izlases basketbolistiem.

Nākamgad no 26. jūnija līdz 6.jūlijam Čehijā notiks 6. Eiropas pasaules čempionāts "Maxibasketbolā" (basketbols veterāniem), bet 13. pasaules čempionāts "Maxibasketbolā" notiks 2015. gadā Floridā.

Zeltenes Latvija - pasaules čempiones

Izmantotie resursi:
maxibasketballthessaloniki2013.gr


, 2013-07-22 10:47, pirms 11 gadiem
Autor, kaads sastaavs ??
, 2013-07-22 10:53, pirms 11 gadiem
Malaces!!
P.S. Visu cieņu arī pārējām sportistēm un sportistiem!
, 2013-07-22 10:59, pirms 11 gadiem
Prēmijas nebūs?
, 2013-07-22 11:06, pirms 11 gadiem
aizermans rakstīja: Prēmijas nebūs?
Būtu jau labi, bet pagaidām vēl pašām jāmaksā par dalību, par biļetēm, par dzīvošanu, formām u.t.t.
, 2013-07-22 12:48, pirms 11 gadiem
Kapēc nav minēts,kuras bij mača rezultatīvākās??

Kapēc siev. Pasaules čempiones netiek godinātas un netiek pieminēti vārdi?!

Latvijas Basketbola savienībai jauna adrese

Kopš 2016.gada 1.jūlija esam sastopami Rīgā, Ieriķu ielā 3, C-2, 602 (6.stāvā). Pirms pirmā apmeklējuma vēlams piezvanīt un saņemt instrukciju par optimālo maršrutu. Tālruņa numurs nav mainījies: 67292087; e-pasts: lbs@lbs.lv
7

Basket.lv lietotājiem: ierastā adrese, jauns veidols

Rīt, 28. februārī, atverot Latvijas Basketbola savienības mājaslapu basket.lv, iespējams, nodomāsi, ka esi apmaldījies, jo ierastā skata vietā pavērsies pilnīgi jauns. Tomēr nesteidzies spiest “backspace”, jo patiesībā būsi nonācis tur, kur vēlējies nonākt – basketbola vidē. Un nešaubos, ka pirmo izbrīnu un stresu par nespēju uzreiz noorientēties vai pat sašutumu par kaut kā ierasta zaudējumu drīz nomainīs prieks par papildus iespējām un jauni rutīnas ieradumi. Viss turpinās – jaunā veidolā!
Ēnu dienas dalībnieki Latvijas Basketbola savienībā.
Foto: basket.lv

“Ēnu” diena Latvijas Basketbola savienībā

Latvijas Basketbola savienība, kā pēdējos gados ierasts, iesaistījusies Junior Achievement karjeras izglītības programmā “Enu diena”. Trešdien, 15. februārī, LBS birojā viesojās 12 skolēnus no Alūksnes vidusskolas, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, Jelgavas Valsts ģimnāzijas, Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas, Ķekavas vidusskolas, Mārupes vidusskolas, Ogres 1. vidusskolas, pamatskolas “Rīdze” un Rīgas Teikas vidusskolas.