Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

Autors: Guntis Keisels

"VEF Riga" svētdien Arēnā pret Timmu un "Zeņit"

"VEF Riga" svētdien Arēnā pret Timmu un "Zeņit"
Foto: Mikus Kļaviņš

"VEF Rīga" svētdien, 5. februārī, turpinās VTB Vienotās līgas regulāro sezonu ar mājas spēli pret Sanktpēterburgas "Zenit". Spēle sāksies 17:00, tiešraide Best4Sport TV kanālā.

"VEF Rīga" patlaban ieņem sesto vietu VTB Vienotās līgas kopvērtējumā (septiņas uzvaras 13 spēlēs). Svētdienas pretinieki Sanktpēterburgas "Zenit" ar 11 uzvarām 14 spēlēs atrodas ceturtajā vietā turnīra tabulā. Sezonas pirmajā savstarpējā tikšanās reizē, kas notika oktobra beigās Sanktpēterburgā, uzvaru guva "Zenit" (76-90).

Nesenāko spēli vefieši aizvadīja pagājušajā svētdienā, kad savā laukumā ar 90-104 zaudēja Maskavas apgabala "Khimki". Pēc spēles VEF treneris Jānis Gailītis pauda, ka problēmas radījusi spēle aizsardzībā. Tāpat situāciju nav uzlabojis komandas spēlētāju veselības stāvoklis, jo vairāki vefieši pēdējā laikā cīnījušies ar vīrusiem. Arī gatavojoties "Zenit" spēlei, VEF treniņprocesu ietekmējis šis faktors.

"Zenit" pēdējās nedēļas laikā bijušas divas spēles. 29. janvārī mājās apspēlēts baltkrievu "Tsmoki-Minsk" ar 84-56, bet tad nedēļas vidū 1. februārī sekoja panākums ULEB rīkotās Eiropas kausa izcīņas mājas spēlē pār "Nizhny Novgorod" (90-66).

Arī šosezon "Zenit" galvenais treneris turpina būt Vasīlijs Karasjovs, kurš šo klubu trenē jau vairākas sezonas. Viens no "Zenit" līderiem ir galvenā trenera dēls Sergejs Karasjovs, kuram šī ir pirmā sezona Eiropā pēc trim NBA pavadītiem gadiem. 23 gadus vecais basketbolists nupat kā tika atzīts par VTB Vienotās līgas janvāra labāko spēlētāju. Karasjovs ir septītais rezultatīvākais VTB Vienotajā līgā (17,2 punkti spēlē).

Tāpat starp "Zenit" vadošajiem spēkiem izceļams latviešu uzbrucēja Jāņa Timmas vārds, kurš turpina virzību uz augšu savā karjerā. Timmam šī ir otrā sezona "Zenit", bet pirms došanās uz Sanktpēterburgu viņš spēlēja tieši "VEF Rīga" komandā. Kopumā "Zenit" klubā ir seši viesspēlētāji, vairāki no tiem guvuši pieredzi slavenās komandās.

Piemēram, "Zenit" saspēles vadītājs Stefans Markovičs, kurš ar 7,2 rezultatīvām piespēlēm vidēji spēlē ir otrs labākais šajā rādītājā VTB Vienotajā līgā, pērnajā vasarā kļuva par olimpisko vicečempionu basketbolā Serbijas valstsvienības rindās. Markovičam šī ir pirmā sezona "Zenit" komandā, bet Rīgā viņš jau ir reiz viesojies, lai spēlētu pret VEF, esot "Valencia" sastāvā.

Svētdien būs tikai otrā reize šosezon, kad VEF spēlēs Arēnā Rīga. Tajā būs iespēja iegūt arī jauno VEF žurnālu, kas nesen kā iznācis.


Anžejs Pasečņiks: 16 punkti un uzvara pār Madrides "Real".
Foto: Cbgrancanaria.net

Latvijas basketbolisti ārzemju klubos nacionālajos čempionātos

Latvijas vīriešu valstsvienības un jaunatnes izlašu spēlētāju bilance ārzemju klubos nacionālajos čempionātos 2016./2017.gada sezonā. Katra spēlētāja vārdam un uzvārdam seko spēlētāja statistika attiecīgajā līgā - aizvadītās spēles, vidēji laukumā pavadītais laiks, gūtie punkti, izdarītās rezultatīvās piespēles un izcīnītās atlēkušās bumbas. Otrajā rindā - aktuālā statistika pēdējā aizvadītajā spēlē. Jānis Strēlnieks Bambergas "Brose Basket" sastāvā izcīnījis Vācijas kausu.
Aija Putniņa: 12 punkti un 8 atlēkušās bumbas uzvarētā spēlē Turcijā.
Foto: Ģirts Gertsons

Latvijas basketbolistes ārzemju klubos nacionālajos čempionātos

Latvijas sieviešu valstsvienības un jaunatnes izlašu spēlētāju bilance ārzemju klubos nacionālajos čempionātos 2016./2017. gada sezonā. Katras spēlētājas vārdam un uzvārdam seko aizvadīto spēļu skaits, vidēji mačā gūtie punkti, izdarītās rezultatīvās piespēles un izcīnītās atlēkušās bumbas. Otrajā rindā aktuālā statistika pēdējā spēlē: nospēlētās minūtes, gūtie punkti, izdarītās rezultatīvās piespēlas un izcīnītās atlēkušās bumbas.
Žanis Peiners: 15 punktu un ceļazīme uz FIBA Čempionu līgas astotdaļfinālu. 
Foto: FIBA

Latvieši Eiropas kausos: Peiners Čempionu līgas astotdaļfinālā

Latvijas valstsvienību un jauntnes izlašu dalībnieku un kandidātu statistika Eiropas klubu turnīros. Pirmajā rindā kopīgā statistika attiecīgajā turnīrā - aizvadītās spēles, vidēji laukumā pavadītās minūtes, gūtie punkti, izdarītās rezultatīvās piespēles un izcīnītās atlēkušās bumbas. Otrajā rindā aktuālā statistika pēdējā spēlē - laukumā pavadītās minūtes, gūtie punkti, rezultatīvās piespēles un atlēkušās bumbas. ULEB Eiropas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā spēlēs Jānis Timma (Sanktpēterburgas "Zeņit") un Anžejs Pasečiks (Grankanārijas "Herbalife"), Čempionu līgas astotdaļfinālā - Žanis Peiners (Saloniki PAOK), FIBA Eiropas kausa cturtdaļinālā - Kristīne Vītola (Stambulas "Galatasaray").