Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:992, Did:0, useCase: 3

Kadetēm uzvara pār Lietuvu un otrā vieta Baltijas kausā (papildināts ar treneres komentāru)

Latvijas U16 meiteņu izlase Baltijas kausa izcīņas turnīrā Kauņā cīņā par otro vietu pārspēja Lietuvas komandu - 63:44 (17:10, 32:19, 50:33). Baltijas kausu ieguva Somijas U16 izlase, kas vienīgā no turnīra dalībniecēm spēlē Eiropas U16 čempionāta A līgā.

Latvijas komandas sastāvā pret Lietuvu spēlēja un punktus guva: Sigita Džarcāne 9 (8 atl.), Kitija Laksa 9, Alise Feodorova 9, Ieva Spīgule 7 (11 atl.), Kate Krēsliņa 6, Arta Frīdenberga 6, Rūta Vētra 6, Paula Lūķe 4, Paula Strautmane 3, Marta Miščenko 2, Kate Višņēviča 2.

Latvijas U16 izlases galvenā trenere Mudīte Zandere:

"Pirms spēles ar Somijas komandu gatavojāmies presingam, tomēr meitenes nebija gatavas, ka tas būs tik ass un nežēlīgs. Sen nebijām spēlējušas, bet treniņos pašas tik asi nesedzam. Sākās tehniskais brāķis un nervozēšana, pašas bieži kļūdījāmies aizsardzībā.

Ar taktikas maiņu, iespējams, varējām notikumus laukumā koriģēt mazliet agrāk, taču gribējās pārbaudīt, kā meitenes pašas laukumā spēj izlabot savas kļūdas. Pēdējā ceturtdaļā pārgājām uz zonas aizsardzību, samazinājām rezultāta starpību līdz trim punktiem, taču galotni nenospēlējām labākajā veidā.

Spēlē ar Igaunijas komandu joprojām neapmierināja uzbrukuma kvalitāte. Bieži netiek pieņemti labākie lēmumi, meitenes tā kā baidās saasināt spēli. Atkal palīdzēja zonas aizsardzība.

Mačam ar Lietuvas komandu gatavojāmies ļoti nopietni, pētījām video un šodien spēlē jau parādījās vairāk labu lietu.

Taču līdz vēlamajai spēles kvalitātei vēl ļoti tālu, tāpēc brauksim mājās smagi strādāt. Gan pie aizsardzības, gan fiziskās sagatavotības, gan uzbrukuma sadarbībām.

Ierindā pagaidām būs 14 izlases kandidātes. 11 spēlēja Kauņā, klāt vēl nāks Laura Piņķe, Marta Bergmane un Kitija Štolce.

Paliek arī Alise Feodorova, kurai debija Latvijas U16 izlasē iznāca nestabila. Bija labas epizodes un pirmie punkti, bet bija arī tehniskais brāķis un, pats sliktākais, komunikācijas problēmas, ko rada valodas barjera. Uzmanīgi vērosim, kā attīstīsies situācija, jo lēmumu pieņemt nebūs viegli.

Turpināsim treniņus Rīgā, ar lietuvietēm sarunājām vēl divas pārbaudes spēles augusta sākumā. Patiesībā darba ir tik daudz, ka būtu priecīga, ja Eiropas čempionāts sāktos pēc diviem gadiem, nevis nepilna mēneša."

Noslēguma tabula: Somija 3 uzvaras, Latvija 2, Lietuva 1, Igaunija 0.

Latvijas U16 izlase turpina gatavoties Eiropas čempionāta B līgas turnīram, kas 11.augustā sāksies Rumānijā.