Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Autors: Guntis Keisels

Īpaša mūzikas skatuve un Valsts prezidenta līdzdalība papildinās ikgadējo diennakts basketbola turnīru "Krastu mačs"

Īpaša mūzikas skatuve un Valsts prezidenta līdzdalība papildinās ikgadējo diennakts basketbola turnīru "Krastu mačs"
Krastu mača dalībnieki 2014.gadā.
Foto: Krastspretkrastu.lv

Šā gada 15.-16.augustā laukumā pie Latvijas Nacionālās operas (LNO) jau sesto reizi notiks brīvdabas diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs".  24 stundas 48 komandas no starta svilpes sestdien plkst.15 līdz finiša signālam svētdien plkst.15 sacentīsies par sportiskākā Daugavas krasta titulu. Patlaban ar rezultātu 3:2 vadībā izvirzījusies Pārdaugava. Reģistrācija turnīram sāksies 3.augustā plkst.12 mājas lapā Sākums - Krastu mačs

"Četras reizes "Krastu mačā" ir piedalījies valsts premjerministrs. Mums ir pamatotas cerības šogad sagaidīt arī Valsts prezidentu. Tas ir labs žests no valsts vadības," šodien diennakts basketbola turnīra atklāšanas preses konferencē sacīja Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs. "Krastu mačs" ir viens no Rīgas ostas 815.jubilejas svinību pasākumiem.

Visi basketbola līdzjutēji laukumā pie LNO 15.augustā ir aicināti jau no plkst.13, kad pasākumu atklās būvkompānijas LEC bumbas triekšanas grozā no augšas un apdošināšanas akciju sabiedrības BALTA trīs punktu metienu konkursi.

Slam dunkkonkursā šogad piedalīsies Džastins Dārlingtons (Kanāda), Rafals Lipeks (Polija), Kriss Steipls (ASV) un divi Latvijas pārstāvji - Renārs Bulduris un Kristaps Dārgais, kurš ir līdz šim nepārspēts "Krastu mača" šā konkursa uzvarētājs. Demonstrēt savas prasmes pasākumā ir  uzaicināti arī basketbola akrobātikas triku meistari "Lord of Gravity".

Visu diennakti notiks SIA "LDZ Cargo" tālmetienu konkurss skatītājiem, kurā tā dalībnieki sacentīsies par balvu, kas tiks nodrošināta sadarbībā ar uzņēmumu "Kristers Serģis moto".

Jauninājums šogad būs īpaša BALTA's mūzikas skatuve, kur 15.augusta vakarā no plkst.20 līdz diviem naktī uzstāsies tādi viesmākslinieki kā dīdžeji A.Skillz un Krafty Kuts, grupa “Quest Pistols” no Ukrainas, kā arī viena no populārākajām Latvijas dziedātājām Linda Leen.

"Krastu mačā" šogad tiks svinēta arī izcilās gleznotājas Džemmas Skulmes 90.dzimšanas diena un par godu māksliniecei turnīra dalībnieku kreklu dizainā tiks izmantots viņas gleznas fragments.

Arī šogad turnīra sadarbības partneris ir Latvijas Televīzija, kas tiešraidē visu diennakti “Krastu maču” translēs sabiedrisko mediju portālā Ziņas / Lsm.lv, kā arī atsevišķas spēles būs skatāmas Latvijas Televīzijas 7.kanālā. 

Piecu gadu laikā "Krastu mačs" ir kļuvis par vienu no populārākajiem Rīgas svētku pasākumiem, diennakts laikā labos laika apstākļos to apmeklē ap 100 000 tūkstošiem cilvēku. 

Diennakts basketbola turnīrs  notiek sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi, apdrošināšanas akciju sabiedrību BALTA, būvkompāniju "Latvijas Energoceltnieks", SIA "LDZ Cargo", SIA “PATA AB” un Rīgas domi.

Papildus informācija:

Laila Spaliņa

“Krastu mačs” organizatoru pārstāve

t: 29777087

e: laila.spalina@gmail.com

Sākums - Krastu mačs

twitter.com/krastumacs

FaceBook.com/krastumacs

Instagram.com/krastumacs


Foto: LBS
1

LBS uzsāk sadarbību ar 3x3 basketbola laukumu ražotājiem

Latvijas Basketbola savienība (LBS) noslēgusi līgumu ar 3x3 basketbola laukumu ražotājiem ''Bergo Flooring AB'' par piecu 3x3 basketbola laukumu būvi Latvijā.
Dāvis Bertāns pirmsspēles reklāmas filmēšanā 2022. gada jūnijā. Foto: LBS
2

Dāvis Bertāns: ''Lietuviešus vienmēr vēlos uzvarēt tikpat ļoti, cik brāli''

22. jūnijā Latvijas vīriešu basketbola izlase aizvadīs pārbaudes maču pret Lietuvu, kas būs 25. kaimiņu duelis pēc neatkarības atjaunošanas. Latvijas televīzija uz līdzšinējiem mačiem atskatās ar īpašiem sižetiem. Vienā no tiem pašreizējais izlases basketbolists Dāvis Bertāns izteicās, ka spēles pret Lietuvu ir kā cīņas pret brāli – viņš vienmēr grib uzvarēt.
Rolands Šmits
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
3

Pasaules kausa kvalifikācija: līdz ceturtdienai biļetes uz spēli Latvija – Zviedrija par īpašu cenu

Portālā basket.lv sākusies biļešu tirdzniecība uz FIBA Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēli stqarp Latvijas un Zviedrijas vīriešu basketbnola valstsvienībām, kas svētdien, 26. novembrī, plkst.17 notiks “Arēnā Rīga”. Pirmās trīs dienas – līdz ceturtdienas, 9. novembra, vakaram – biļetes pieejamas par īpašu cenu (3-10 EUR). No piektdienas, 10. novembra, cena 5-20 EUR.