Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Latvietes piekāpjas arī Turcijas komandai un noslēdz dalību Pasaules sērijas turnīrā

Latvietes piekāpjas arī Turcijas komandai un noslēdz dalību Pasaules sērijas turnīrā
Aleksa Gulbe. Foto: basket.lv

Latvijas 3x3 basketbola izlase noslēgusi dalību Puatjē notiekošajā Pasaules sērijas otrajā turnīrā. Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā latvietes ar 13:18 piekāpās Turcijas komandai.

• Nedēļas nogalē par Pasaules kausa ieguvējām kronēja Francijas 3x3 basketbolistes, bet dažas dienas vēlāk Francijas pilsētā Puatjē sācies Pasaules sērijas otrais turnīrs tieši sieviešu komandām. Atšķirībā no vīru tūres, sieviešu turnīrā pamatā spēlē valstu izlases. Pirmajā turnīrā Telavivā uzvarēja Vācijas izlase, aiz sevis atstājot Lietuvas un Francijas komandas.

• Latvijas izlase nepiedalījās Pasaules kausa izcīņā, bet Francijā vēlējās sevi apliecināt, piesaistot arī 5 pret 5 basketbola izlases spēlētājas, par ko jau iepriekš runāja 3x3 izlases galvenais treneris Ainārs Zvirgzdiņš. Latvijas izlasi turnīrā pārstāv Aleksa Gulbe, Paula Strautmane, Anda Kuzmina un Paula Mauriņa.

• Latvietes jau pirmajā spēlē sagaidīja nopietns pārbaudījums - cīņa ar ASV izlasi. Amerikānietes pirmajā spēlē ar 21:10 sagrāva Turcijas komandu, bet spēle pret latvietēm nebija viegla. Latvijas izlase turnīrā debitēja ar zaudējumu cienīgā spēlē - 12:15.

• C grupas otrajā spēlē uzdevums bija uzvarēt turcietes, kas ļautu iekļūt ceturtdaļfinālā. Spēli labāk sāka turcietes, izvirzoties vadībā ar 3:0. Izrāvienu pārtrauca Mauriņas gūtais grozs pēc labas saspēles. Pirmo punktu turnīrā guva arī Strautmane, bet pēc divām spēlētām minūtēm Turcijas komanda vēl joprojām bija vadībā ar 4:2. Rezultātu varēja izlīdzināt Gulbe, bet viņa realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem.

• Turcietes daudz pārkāpa noteikumus, trīs minūtēs tiekot pie pieciem pārkāpumiem, kamēr Latvijas komandai nebija neviens. Vajadzēja turpināt spēlēt agresīvi, lai tiktu pie vairāk iespējām no soda metiena atzīmes. Tiesa, šīs iespējas vēl bija jārealizē, ar ko problēmas bija Mauriņai. Tuvojoties spēles laika vidum viņa realizēja pirmo no saviem četriem soda metieniem, panākot neizšķirtu (6:6).

• Turcietēm izdevās veikt trīs punktu izrāvienu, kamēr latvietes pieļāva vairākas nepiespiestas kļūdas. Kuzminai un Mauriņai izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet, kad jāspēlē vēl bija trīs minūtes, rezultāts bija 9:11. Turcietēm izdevās realizēt vēl vienu tālmetienu, kā arī apturēt vairākus pretinieču uzbrukumus. Kā izdevās divus punktus atspēlēt, tā sekoja vēl viens tālmetiens Turcijas komandas izpildījumā (11:15). Atlika spēlēt pusotru minūti, kuras laikā jau bija jāatspēlē sešu punktu deficīts. Pasīvā spēle aizsardzībā tieši perimetrā latvietes izšķiroši iegāza.

• Spēli Latvijas izlase noslēdza ar zaudējumu (13:18), kas nozīmēja izstāšanos no tālākas dalības turnīrā. Nākamais Pasaules sērijas turnīrs risināsies Mongolijā jau šajā nedēļas nogalē, kamēr Latvijas izlase 6. jūlijā piedalīsies sērijas ceturtajā turnīrā Francijas pilsētā Bordo.

Pasaules sērija 3x3 basketbolā sievietēm, C grupa

Latvija - Turcija 13:18

Latvija: Gulbe 6, Mauriņa 5 (6 ab), Strautmane 1 (5 ab), Kuzmina 1
Turcija: Gezgina 7, Uzuna 5 (5 ab), Kora 3, Gūla 3 (5 ab)


, 2022-06-28 23:19, pirms 2 gadiem
Var redzēt, ka 3x3 ir pavisam "cita opera", kurā pirmajā reizē āriju nodziedāt vēl neizdosies. Ja neskaita Mauriņu, pārējām trīs meitenēm, šķiet, pirmā pieredze, tāpēc jādod otrā, trešā un ceturtā iespēja.

Gulbei labākais metiens no četrinieka
, 2022-06-28 23:22, pirms 2 gadiem
? Vai 3x3 pieredze var palīdzēt klasikā?
? Vai 3x3 ir ieteicams savienot ar klasiku?
? Varbūt labāk vasarā atpūsties no basketbola un uzturēt sevi formā citādi? Pludmalē, mežā, ūdenī.
, 2022-06-28 23:57, pirms 2 gadiem
tik daudz kludas ka vinam tur nebija ko darit 3x3basketbola
, 2022-06-29 00:01, pirms 2 gadiem
Obama 08 rakstīja: ? Vai 3x3 pieredze var palīdzēt klasikā?
? Vai 3x3 ir ieteicams savienot ar klasiku?
? Varbūt labāk vasarā atpūsties no basketbola un uzturēt sevi formā citādi? Pludmalē, mežā, ūdenī.
Obama?
, 2022-06-29 00:28, pirms 2 gadiem
Pirms kāda laika jau rakstīju, ka ar šo basketbola ''guru'' Zvirgzdiņu tiks norakts kārtējais perspektīvais pasākums. Interesanti, kur vēl varētu iebīdīt šo augstākās raudzes spečoku? Nelaidiet taču viņu basketbola tuvumā!
, 2022-06-29 02:41, pirms 2 gadiem
Sviedējs rakstīja: Pirms kāda laika jau rakstīju, ka ar šo basketbola ''guru'' Zvirgzdiņu tiks norakts kārtējais perspektīvais pasākums. Interesanti, kur vēl varētu iebīdīt šo augstākās raudzes spečoku? Nelaidiet taču viņu basketbola tuvumā!
Laiks pensijā viņam doties, karjera ir beigusies, šis tagad ir jaunās paaudzes un attīstītās domāšanas treneru laiks... nu jau pēdējos 7+ gadus nav spējis it nekur sevi pierādīt. Ne velti visur tiek izlidināts! Arī te pie 3x3 galva ripos
, 2022-06-29 08:13, pirms 2 gadiem
Nesaprotu, kas tas par sastavu. Basketbola jaspej ari apspelet 1 vs 1, ne tikai kapaties
Agnis Čavars. Foto: FIBA
116

Latvijas 3x3 basketbola izlase iekļūst Parīzes olimpiskajās spēlēs

Honkongā noslēdzies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase ļoti nervozā pusfinālā sacentās ar Nīderlandes izlasi, Naurim Miezim pagarinājumā izraujot uzvaru ar 15:14. Turnīra finālā, kurā uz spēles bija olimpiskā ceļazīme, latvieši sakāva Austrijas izlasi ar 19:14.
Nauris Miezis. Foto: FIBA 3x3
17

Miezis uguņo no tālienes, Latvija droši uzveic Ēģipti un triumfē OS kvalifikācijas grupā

Honkongā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā trešo uzvaru tikpat apakšgrupas spēlēs izcīnīja Latvijas 3x3 basketbolisti (Nauris Miezis, Agnis Čavars, Francis Lācis, Zigmārs Raimo), kas ar 21:12 apspēlēja Ēģipti un triumfēja B apakšgrupā.
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA
22

Latvieši 3x3 olimpisko kvalifikāciju sāk ar divām uzvarām

Honkongā turpinās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas vīriešu izlase B grupas otrajā spēlē apspēlēja Jaunzēlandes basketbolistus ar rezultātu 21:10, izvirzoties pirmajā vietā grupā.