Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 3x3 izlases basketbolistes uzvar un iekļūst ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas U18 3x3 izlases basketbolistes uzvar un iekļūst ceturtdaļfinālā
Latvijas U18 izlases 3x3 basketbolistes. Foto: FIBA

Ungārijas pilsētā Debrecenā turpinās Pasaules kausa izcīņa 3x3 basketbolā U18 izlasēm. Latvijas jaunās basketbolistes grupu turnīru noslēdza ar graujošu uzvaru pār Indonēziju, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Latvijas U18 basketbola izlase, Marta Blūma, Paula Cirša, Enija Ķīvīte un Līva Krūmiņa, Pasaules kausa izcīņu sāka ar uzvaru pār Izraēlas izlasi, bet pēc tam atzina Vācijas izlases pārākumu. Latvietes tāpat saglabāja ļoti labas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, jo pēdējā spēle grupā bija pret Indonēzijas izlasi, kas pirmajās divās spēlēs kopā guva vien deviņus punktus.

Spēles sākumā vieglus punktus groza apakšā savāca Cirša, bet indonēzietes atbildēja ar precīzu tālmetienu. Turpinājumā Cirša nerealizēja soda metienu, kā arī pēc viegla caurgājiena neraidīja bumbu grozā. Divas minūtes komandas spēlēja pavirši un pieļāva vairākas kļūdas. Tad Cirša ar caurgājienu izvirzīja Latvijas izlasi vadībā ar 3:2. Latvietes neļāva pretiniecēm izveidot labus uzbrukumus, regulāri pārtvēra bumbas, bet pašas ar rezultatīvu sniegumu nespēja izcelties. Tā pēc četrām spēlētām minūtēm rezultāts bija 5:2.

Tuvojoties spēles vidum, tālmetienu realizēja Cirša, bet brīdi vēlāk precīza no distances bija arī Krūmiņa (9:3). Cirša turpināja spēlēt rezultatīvi, palielinot Latvijas izlases pārsvaru līdz deviņiem punktiem. Indonēzietes trāpīja vēl vienu tālmetienu, bet citos mēģinājumos bumba pat nesasniedza groza stīpu. Blūma pievienojās savām komandas biedrenēm, arī izceļoties ar sekmīgu tālmetienu, bet Indonēzijas basketbolistes tiecās gūt vairāk punktus nekā iepriekšējās spēlēs. Visu spēli nespējot realizēt metienus no distances, vienu svarīgā brīdī realizēja Ķīvīte, noslēdzot spēli ar rezultātu 22:5.

Ar šo uzvaru Latvijas izlase pacēlās uz otro vietu turnīra tabulā, bet vēl savas korekcijas varēja ieviest Izraēlas basketbolistes, kuras ar uzvaru pār Vāciju vēl varēja nobīdīt Latvijas izlasi uz trešo vietu. Grupu turnīra noslēgumā vācietes apliecināja savu favorīšu statusu, pārliecinoši pieveicot izraēlietes. Tādējādi Latvijas izlase iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā sestdien, plkst. 12:30 mērosies spēkiem ar Spānijas izlasi.