Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Latvijas U18 izlases 3x3 basketbolistes Pasaules kausu noslēdz ar vienu uzvaru

Latvijas U18 izlases 3x3 basketbolistes Pasaules kausu noslēdz ar vienu uzvaru
Paula Pētersone. Foto: FIBA

Pasaules kausa izcīņu 3x3 basketbolā noslēgusi Latvijas U18 sieviešu izlase. Latvietes grupu turnīrā pārspēja Lielbritānijas izlasi, bet tad piekāpās Čīles basketbolistēm, ierindojoties ceturtajā vietā grupā un neiekļūstot ceturtdaļfinālā.

• Latvijas U18 izlasi, kas turnīrā izlikta ar 14. numuru, Pasaules kausa izcīņā pārstāv Madara Liepniece, Deina Minajeva, Paula Pētersone un Endija Sedliņa. Latvietes pirmajās divās spēlēs piedzīvoja divus pārliecinošus zaudējumus Japānas (8:21) un Brazīlijas (11:21) vienaudzēm. Tas principā izdzēsa cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet vēl bija priekšā spēles pret Lielbritānijas un Čīles izlasēm.

• Spēli pret Lielbritānijas izlasi izdevās sākt ļoti labi. Sekmīgi caurgājieni uzreiz ļāva iegūt divu punktu pārsvaru, bet trešās minūtes vidū rezultāts jau bija 6:1 latviešu labā. Ar divu sekmīgu tālmetienu palīdzību pretiniecēm izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet tad Minajevai ar tālmetienu izdevās atjaunot četru punktu vadību (9:5).

• Spēles otrajā pusē latvietes spēja nosargāt savu pārsvaru, kā arī piespieda pretinieces daudz pārkāpt noteikumus. Tas ļāva stāties uz soda metiena līnijas un palielināt pārsvaru līdz pieciem punktiem (14:9). Tiesa arī latvietēm bija piezīmju norma, arī britu basketbolistēm izmantojot savas iespējas no soda metiena atzīmes. Spēles pēdējā minūtē Latvijas izlasei bija trīs punktu pārsvars. Lielbritānijas basketbolistes centās izglābties ar tālmetienu palīdzību, bet nesekmīgi. Latvietes svinēja pirmo uzvaru ar rezultātu 18:15. Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar sešiem punktiem bija Paula Pētersone.

Latvijas izlasei nu atlika vien cīņa ar čīlietēm par trešo vietu grupā. Arī šo spēli labāk sāka latvietes, pirmajā minūtē izvirzoties vadībā ar 2:0. Čīlietēm izdevās atbildēt ar precīzu tālmetienu, kam sekoja vēl virkne abu komandu izpildījumā. Latvietēm nevienu no tiem neizdevās realizēt, kamēr Čīles komanda divus trāpīja (6:3). Labas iespējas groza apakšā izniekoja Minajeva, kamēr čīlietēm izdevās palielināt rezultāta starpību līdz septiņiem punktiem (11:4).

• Spēles otrajā pusē situācija ne uz brīdi neuzlabojās. Čīlietes dominēja spēlē, kamēr latvietes nespēja regulāri realizēt metienus. Trīs minūtes līdz spēles laika beigām viena no Čīles basketbolistēm cieta sadursmē pēc Minajevas caurgājiena un spēja pamest laukumu vien ar mediķu palīdzību. Arī spēlējot trijatā, čīlietēm izdevās iegūt 10 punktu pārsvaru, kas bija neatspēlējams. Latvietes cienīgi nospēlēja spēli līdz galam, piekāpjoties pretiniecēm ar rezultātu 12:18 un ierindojoties ceturtajā vietā grupā, apsteidzot vien Lielbritānijas izlasi. Šajā spēlē pa četriem punktiem guva Sedliņa un Liepniece.

• Sestdien savu ceturtdaļfināla cīņu pret Ukrainas izlasi aizvadīs Latvijas U18 vīriešu izlase. Spēles sākums plkst. 11:55. Visas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā.


, 2022-08-27 08:09, pirms 2 gadiem
Sviests!
, 2022-08-27 10:40, pirms 2 gadiem
Nu jau Čīlei sākam kāst. Kur tālāk?
Agnis Čavars. Foto: FIBA
116

Latvijas 3x3 basketbola izlase iekļūst Parīzes olimpiskajās spēlēs

Honkongā noslēdzies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase ļoti nervozā pusfinālā sacentās ar Nīderlandes izlasi, Naurim Miezim pagarinājumā izraujot uzvaru ar 15:14. Turnīra finālā, kurā uz spēles bija olimpiskā ceļazīme, latvieši sakāva Austrijas izlasi ar 19:14.
Nauris Miezis. Foto: FIBA 3x3
17

Miezis uguņo no tālienes, Latvija droši uzveic Ēģipti un triumfē OS kvalifikācijas grupā

Honkongā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā trešo uzvaru tikpat apakšgrupas spēlēs izcīnīja Latvijas 3x3 basketbolisti (Nauris Miezis, Agnis Čavars, Francis Lācis, Zigmārs Raimo), kas ar 21:12 apspēlēja Ēģipti un triumfēja B apakšgrupā.
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA
22

Latvieši 3x3 olimpisko kvalifikāciju sāk ar divām uzvarām

Honkongā turpinās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas vīriešu izlase B grupas otrajā spēlē apspēlēja Jaunzēlandes basketbolistus ar rezultātu 21:10, izvirzoties pirmajā vietā grupā.