Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas 3x3 izlases kandidāti sāks gatavoties Pasaules kausam, sarakstā arī Gludītis

Latvijas 3x3 izlases kandidāti sāks gatavoties Pasaules kausam, sarakstā arī Gludītis
Kristaps Gludītis. Foto: Catherine Kõrtsmik

Šodien, 22. maijā, Ventspilī sāksies Latvijas 3×3 izlases kandidātu treniņnometne, informē Latvijas Basketbola savienība. Basketbolisti gatavosies Pasaules kausa izcīņai, kas no 30. maija līdz 4. jūnijam notiks Austrijas galvaspilsētā Vīnē. Kandidātu sarakstā ir ne vien Artūrs Ausējs un Kārlis Apsītis, kuri jau iepriekš bija iekļauti LOV bronzas sastāvā, un Nīderlandē spēlējošais Francis Lācis, kurš 3x3 basketbolā ir piedalījies U23 Nāciju līgā, bet arī viens no Igaunijas kluba "TalTech" līderiem Kristaps Gludītis un vēl vairāki labi zināmi klasiskā basketbola pašmāju klubu pārstāvji.

Latvijas 3×3 basketbola izlases galvenā trenera Raimonda Feldmaņa vadībā Ventspilī trenēsies 14 basketbolisti: Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Francis Lācis, Artūrs Strēlnieks, Artūrs Ausējs, Kristaps Gludītis, Reinis Avotiņš, Kārlis Apsītis, Rihards Ozoliņš, Ralfs Šķesters, Niks Salenieks un Agris Stankevics. Raimondam Feldmanim darbā palīdzēs fiziskās sagatavotības treneris Dāvis Feikners un fizioterapeits Oskars Urbanovičs.

Raimonds Feldmanis: “Četri olimpiskie čempioni pēc Pasaules tūres posma Manilā treniņos iesaistīsies trešdien, vēl dažiem potenciālajiem 3×3 basketbolistiem turpinās sezona klubos. Lai būtu pilnvērtīgs darbs, vismaz pirmajos treniņos iesaistīsim spēlētājus, kuri šosezon, visticamāk, piedalīsies U21 un U23 Nāciju līgas turnīros. Nedēļas gaitā notiks rotācija. Līdz Pasaules kausa izcīņai laika ir maz, esam līdzīgā situācijā, kādā bija valstsvienība īsajos kvalifikācijas turnīra sabraukumos. Dažās dienās jātiek skaidrībā par pieredzējušo spēlētāju sportisko formu un jauno spēju ātri iekļauties komandas modelī. Šādā situācijā mūsu ilggadējie līderi, protams, ir favorīti, tomēr biļete uz Vīni nevienam vēl nav garantēta. Četrinieku izvēlēšos pēc tā, ko redzēšu treniņos.”

Latvijas izlases četrinieks starptautiskajos klubu komandu turnīros šogad startē, sadalīts divās komandās. Nauris Miezis un Kārlis Pauls Lasmanis kopā ar diviem ķīniešu basketbolistiem pārstāv komandu “Beijing”, savukārt komandu “Rīga” turpina pārstāvēt Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars, spēlējot kopā ar ķīnieti un serbu. Maija vidū Challenger sērijas turnīrā Šeņdženā “Beijing” izcīnīja 1. vietu, bet “Rīga” ierindojās 12. pozīcijā. 20. un 21. maijā abas komandas piedalījās Pasaules tūres posmā Manilā, un ceturtdaļfinālā tikās savā starpā. Ar 21:13 uzvarēja “Beijing”, kas pusfinālā ar 16:21 piekāpās serbu “Ub”. Visā turnīrā četrās spēlēs Kārlis Pauls Lasmanis guva 32 punktus, Nauris Miezis 18. “Rīgai” trijos mačos Edgars Krūmiņš guva 17 punktus, Agnis Čavars 14.

Pasaules kausa izcīņā 3×3 basketbolā, kas no 30. maija līdz 4. jūnijam risināsies Vīnē, Latvijas vīriešu izlase ielozēta B grupā, kur spēlēs ar ASV (31. maijā plkst.18:10), Slovēnijas (31. maijā plkst.20:45), Austrijas (2. jūnijā plkst.18:35) un Austrālijas (2. jūnijā plkst. 20:45) izlasēm. Grupas uzvarētāji kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet 2. un 3. vietas ieguvēji cīnīsies astotdaļfinālā. Latvijas vīriešu izlase jūnija vidū piedalīsies Eiropas spēļu turnīrā Krakovā, bet septembra sākumā – Eiropas čempionātā Jeruzalemē. Jaunajiem basketbolistiem paredzēti starti U23 un U21 Nāciju līgā.

Izmantotie resursi:
https://3x3.basket.lv/3x3-izlases-k...


, 2023-05-29 21:51, pirms 10 mēnešiem
Dīvaini pēc medaļām pasaules kausā 3×3 basītī
Mārcis Osis. Foto: Super Liga Pro
1

Latvijas 3x3 basketbolisti vēlreiz apstājas Spānijas turnīra ceturtdaļfinālā

Spānijā turpinās "Super Liga Pro" turnīru seriāla otrais posms 3x3 basketbolā. Latvijas komanda aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kurā ar 16:21 piekāpās Spānijas komandai "Bracelona CBS".
Džimers Fredets 2016. gadā. Foto: AFP/Scanpix
9

ASV lemj pret NBA spēlētāju iesaistīšanu 3x3 komandā Parīzes olimpiskajās spēlēs

LETA--AP. Džimers Fredets, Karīms Medokss, Kenjons Berijs un Dilans Treviss pagājušajā gadā sekmēja ASV komandas kvalificēšanos Parīzes olimpiskajām spēlēm, un viņi pārstāvēs ASV Parīzes spēlēs, otrdien paziņoja ASV Basketbola federācija.
Edgars Krūmiņš. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 Žironā sāk ar uzvaru, trešdien gaida ceturtdaļfināls

Latvijas labākie 3×3 basketbolisti, gatavojoties olimpiskajām kvalifikācijas turnīram, dažādos sastāvos šonedēļ piedalās pārbaudes turnīros Spānijā un Francijā.