Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Riga" izrauj uzvaru pagarinājumā un sasniedz ceturtdaļfinālu Dienvidkorejā

"Riga" izrauj uzvaru pagarinājumā un sasniedz ceturtdaļfinālu Dienvidkorejā
"Riga" 3x3 basketbolisti. Foto: FIBA

Otro uzvaru FIBA Pasaules tūres "Challenger" turnīrā Dienvidkorejā izcīnījuši "Riga" 3x3 basketbolisti. Grupu turnīru latvieši noslēdza ar spēli pret Polijas komandu "Warsaw", tās galotnē izraujot neizšķirtu, bet pagarinājumā uzvarot ar 20:18.

• "Riga" 3x3 basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, uzvarējuši pēdējos divos "Masters" turnīros, kuros piedalījušies. Pēdējais risinājās Parīzē, kur latvieši nespēlēja. Lai tiktu uz Rijādas "Masters" turnīru, "Riga" sāka dalību "Challenger" turnīrā Dienvidkorejā, kurā jāiekļūst finālā, lai kvalificētos "Masters" turnīram. Latvieši turnīra pirmajā spēlē, iesildoties, pārspēja Dienvidkorejas komandu "Seoul" ar 22:15, bet cīņā par pirmo vietu grupā sacentās ar Polijas komandu "Warsaw".

• Spēli ar precīzu tālmetienu sāka Čavars, pirmās minūtes izskaņā pēc sadarbības vēlreiz izvirzot savu komandu vadībā (3:2). Poļiem izdevās realizēt vēl vienu tālmetienu, bet Lasmanis divreiz bija precīzs no soda metiena atzīmes. Pēc vairākiem precīziem tālmetieniem Pržemislavs Zamojskis neizmantoja iespēju no soda metina līnijas palielināt savas komandas pārsvaru līdz trim punktiem. Latvieši atbildēja ar savu izrāvienu, panākot 8:6.

• Poļiem izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo, bet Miezis un Krūmiņš veica trīs punktu izrāvienu. "Warsaw" komandai spēles vidū bija piezīmju norma, kas atviegloja spēli uzbrukumā. Tiesa poļu precīzie tālmetieni ļāva tiem palikt spēlē. Turpinājumā komandas pārsvaŗā punktus guva groza apakšā, divas ar pusi minūtes līdz spēles laika beigām rezultātam esot 14:14.

• "Warsaw" uz brīdi izvirzījās vadībā, bet tad Čavars izcīnīja svarīgu bumbu aizsardzībā, uzreiz to raidot arī grozā ar sodu. Sekoja divi soda metieni, no kuriem gan neviens nebija precīzs. Poļi pusotru minūti līdz spēles laika beigām realizēja tālmetienu, iegūstot divu punktu vadību (18:16). "Riga" basketbolisti sāka spēlēt nervozi, bet tāpat tika pie iespējas panākt neizšķirtu. Krūmiņam bija iespēja izpildīt divus soda metienus, bet tikai viens krita grozā. Latviešiem pēc pretinieku uzbrukuma palika 16 sekundes, lai panāktu vismaz neizšķirtu, ko paveica Miezis. Lieliska Mieža aizsardzība pēdējās sekundēs neļāva "Warsaw" izraut uzvaru - 18:18.

• Pagarinājumā bumbu grozā no augšas labā situācijā nespēja ietriekt Zamojskis, uz ko Lasmanis atbildēja ar sekmīgu gājienu uz grozu. Poļi centās izraut uzvaru ar tālmetienu, bet tas nebija sekmīgs. Punktu spēlei pēc cīņas groza apakšā pielika Čavars, palīdzot "Riga" izcīnīt uzvaru ar 20:18 un tikt pie pirmās vietas grupā, izvairoties no ceturtdaļfināla cīņas pret Serbijas komandu "Ub". Tā vietā svētdien, plkst. 12:10 latviešiem pretī stāsies Japānas komanda "Tokyo". Spēles iespējams vērot FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Pasaules tūre 3x3 basketbolā, Sačhonas "Challenger", C grupa

"Riga" - "Warsaw" (POL) 20:18

"Riga": Miezis 7 (5 ab), Čavars 5 (7 ab), Lasmanis 5, Krūmiņš 3
"Warsaw": Zamojskis 9, Bīrvāgens 4, Rdučs 3 (5 ab), Pavlovskis 2


, 2022-10-15 13:56, pirms 2 gadiem
Kāpēc sp-centrs nespēj iepriekš ievietot ziņu par paredzamajām Rīga spēlēm??? ...manuprāt, daudz svarīgāk, nekā sūda Itālijas vai Francijas virslīgu futeņa spēles... protams, toto nav intereses...
, 2022-10-15 15:21, pirms 2 gadiem
Ulllis rakstīja: Kāpēc sp-centrs nespēj iepriekš ievietot ziņu par paredzamajām Rīga spēlēm??? ...manuprāt, daudz svarīgāk, nekā sūda Itālijas vai Francijas virslīgu futeņa spēles... protams, toto nav intereses...
Pilnībā piekrītu!
Agnis Čavars. Foto: FIBA
116

Latvijas 3x3 basketbola izlase iekļūst Parīzes olimpiskajās spēlēs

Honkongā noslēdzies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase ļoti nervozā pusfinālā sacentās ar Nīderlandes izlasi, Naurim Miezim pagarinājumā izraujot uzvaru ar 15:14. Turnīra finālā, kurā uz spēles bija olimpiskā ceļazīme, latvieši sakāva Austrijas izlasi ar 19:14.
Nauris Miezis. Foto: FIBA 3x3
17

Miezis uguņo no tālienes, Latvija droši uzveic Ēģipti un triumfē OS kvalifikācijas grupā

Honkongā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā trešo uzvaru tikpat apakšgrupas spēlēs izcīnīja Latvijas 3x3 basketbolisti (Nauris Miezis, Agnis Čavars, Francis Lācis, Zigmārs Raimo), kas ar 21:12 apspēlēja Ēģipti un triumfēja B apakšgrupā.
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA
22

Latvieši 3x3 olimpisko kvalifikāciju sāk ar divām uzvarām

Honkongā turpinās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas vīriešu izlase B grupas otrajā spēlē apspēlēja Jaunzēlandes basketbolistus ar rezultātu 21:10, izvirzoties pirmajā vietā grupā.