Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Miezis: "Līdz pēdējam brīdim nebija skaidrības, vai vispār spēlēšu finālā"

Miezis: "Līdz pēdējam brīdim nebija skaidrības, vai vispār spēlēšu finālā"
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Nauris Miezis, olimpiskais čempions 3x3 basketbolā, pēc Pasaules tūres finālturnīra Abu Dabi, kur "Riga" komandas sastāvā apstājās ceturtdaļfinālā, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja, ka pirms finālturnīra guvis meniska traumu, kas apgrūtinājusi startu sezonas kulminācijas sacensībās. Tagad komandai paredzētas brīvdienas pēc sezonas beigām, un konkrētākas sarunas par turpmākajiem plāniem sekos pēc tam, taču Miezis neslēpa, ka vārdi "Parīze" un "2024" komandas biedru vidū jau tikuši piesaukti.

Pasaules tūres 2022. gada sezonu "Riga" pabeidza ar piekto vietu. Pēc traumām pilnās vasaras bija sekojusi ilga uzvaru sērija rudenī, kas, spēlējot Tokijas čempionu sastāvā (Nauris Miezis, Edgars Čavars, Kārlis Lasmanis un Edgars Krūmiņš), vainagojās ar pieciem uzvarētiem turnīriem pēc kārtas, un attiecīgi augstas cerības tika liktas arī uz sezonas finālturnīru Abu Dabi, kur izdevās iekļūt izslēgšanas spēlēs, taču nācās izstāties ceturtdaļfinālā.

"Līdz galam viss neizdevās, jā. Ne pirmo un ne pēdējo reizi saku, ka katrā turnīrā, kurā piedalāmies, tēmējam tikai uz pirmo vietu," sacīja Nauris Miezis. "Arī šoreiz braucām ar tikai vienu mērķi, bet dažādas nianses mūs laikam tomēr izsita no ritma un sezonas fināls nesanāca gluži tāds, kā gribējās."

"Viena lietiņa bija, ka dažādu pasākumu dēļ pamainījās treniņu grafiks pirms finālturnīra," aicināts paskaidrot šīs nianses, sacīja Miezis. "Taču galvenais laikam bija manis paša veselības stāvoklis. Nedēļu pirms izlidošanas satraumēju celi, un pārbaudēs man konstatēja, ka ir ieplīsis menisks. Tad nu nevarēju tajā nedēļā trenēties, un principā visa komanda bija neziņā, vai finālā spēlēšu es vai Artūrs Strēlnieks."

"Skaidrības nebija līdz pašam pēdējam brīdim, bet beigās nolēmām, ka tomēr braukšu un spēlēšu ar pretsāpju zālēm," norādīja Miezis. "Izvērtējām situāciju un riskus un aizbraucām uz turnīra vietu jau agrāk, lai varētu paskatīties, kā tur ir uz vietas. Ja man treniņos tur būtu palicis sliktāk, tad Strēlnieks jau gaidīja principā "uz koferiem", lai varētu mudīgi lidot uz finālturnīru un spēlēt manā vietā. Taču viss sanāca pietiekami labi, lai es varētu spēlēt. Bet nu droši vien tādas nianses arī psiholoģiski nospēlēja, izsita nedaudz no ritma."

"Taču kopumā sezonu, manuprāt, aizvadījām ļoti, ļoti labi," novērtēja Miezis, atzīstot gan, ka sezonas pirmā puse sanāca saraustīta. "Bet pēc tam atgriezāmies uz viļņa, guvām 27 uzvaras pēc kārtas. Teikšu tā – lieliska sezona, kurai nesanāca vēl smukākas beigas. Esam apmierināti ar paveikto."

Vasarā gan komandai traucēja ne tikai traumas, bet arī savu iespaidu atstāja Kārļa Lasmaņa dalība "BIG3" līgā Ziemeļamerikā, un rezultāti pēc viņa atgriešanās sastāvā runā paši par sevi. "Neslēpšu, ka man ar Lasmani ir ļoti viegli un patīkami spēlēt kopā, ļoti priecājos, kad viņš bija atpakaļ komandā," teica Miezis. "Mums tomēr ir savs spēles zīmējums, kas iestrādājies vairāku gadu garumā, tādēļ rudenī gluži vienkārši jau bija cita spēle. Protams, liels paldies Artūram Ausējam, kurš vasarā palīdzēja aizlāpīt robus sastāvā, kad arī man bija trauma, un viņš ir lielisks spēlētājs, taču ar Kārli mums tomēr ir sava saikne. Kad viņš atgriezās sastāvā, uzreiz bija jauna enerģija un jaunas vēsmes, un – kā jau teici – visu var labi nolasīt rezultātos."

Par savu traumu Miezis norādīja, ka viņam ir hronisks iekaisums, kas jebkurā gadījumā šobrīd liktu ņemt nelielu pārtraukumu, taču sezona tagad ir beigusies: "Visa mūsu komanda nopelnījusi tagad laiku atvilkt elpu. Es pats personīgi tagad ar ģimeni došos atpūtā, veltīšu laiku tai, bet pēc atgriešanās došos uz LOV, sēdīsimies pie galda un runāsim, ko iesākt ar to ceļgalu – vai taisīt operāciju vai ko citu. Kā nekā, drīz jau tāpat būs jādomā par nākamo sezonu, tad labāk šīs lietas savest kārtībā laicīgi, lai nākamās sezonas sākumā esmu gatavs spēlēm."

Miezis šosezon ir pieteikts arī "Jelgavas" sastāvā "Ramirent" Nacionālajā līgā, kur piedalījās divās spēlēs, taču traumas dēļ viņš tuvākajā laikā arī klasisko basketbolu noliks malā: "Es gan nevēlos tagad skaļi teikt, ka sezona "Jelgava" man ir beigusies, to es pagaidām vēl nedaru, kamēr vēl nav galīgais ārstu slēdziens un konkrēts plāns sastādīts, pagaidām nav jēgas zīlēt par to. Protams, ziemā labprāt spēlētu pieci pret pieci basketbolu, ilgojos pēc tā, man tas ļoti patīk, bet nu veselība tomēr ir pirmajā vietā."

Nauris Miezis "Jelgavas" rindās Latvijas kausa spēlē Kandavā. Foto: Renārs Buivids

Arī nākamajā gadā Lasmanim ir plānots piedalīties "BIG3" līgā, kas attiecīgi atkal ietekmēs "Riga" komandas plānus nākamajai sezonai, taču komandas dalībnieki ir vienojušies tagad pēc sezonas beigām mēnesi atpūsties un tad sanākt kopā, lai runātu par nākamajiem plāniem un mērķiem.

"Bet nu viena patīkama iezīme ir," plati smaidīja Miezis. "Pirms viena turnīra, kad stāvējām un gaidījām izsaukšanu, zin kā, kad tiekam pieteikti un izskrienam laukumā, Čavars tā patīkami nobļāvās mūsu starpā: "Parīze, mēs nākam!" Tā ka par mūsu mērķiem gan jau var nojaust. Līdz tam gan vēl ir divi gadi, kas ir ilgs laiks, un patiešām – komandas sapulce par nākotnes plāniem ir tikai pēc mēneša, tad arī liksim galvas kopā un redzēs, kā būs."

Uz Francijas galvaspilsētu, protams, var doties dažādos veidos un laikos, taču 3x3 olimpiskajiem čempioniem tīri interesanta varētu būt Parīzes apciemošana 2024. gada jūlija beigas, kad šajā pilsētā paredzēts izspēlēt otro olimpisko 3x3 basketbola turnīru.


, 2022-12-13 15:21, pirms gada
Malači džeki!
, 2022-12-13 18:27, pirms gada
Veči sezona tāpat beigās nemaz nav tik slikta, nu vienmēr ir jāskatās uz visu tā, ka varbūt šoreiz bija Lemts vinnēt UB šo turnīru, tāpēc nav ko nokārt galvas..

Galveno izdarījāt pārstāvot izlasi, 2021. gada 28. Jūlijā kļūstot par OS čempioniem!!
, 2022-12-14 11:02, pirms gada
Miezim ātru un sekmīgu izveseļošanos un lai izdodas tikt Parīzē pie otra Olimpiskā zelta!
Agnis Čavars. Foto: FIBA
116

Latvijas 3x3 basketbola izlase iekļūst Parīzes olimpiskajās spēlēs

Honkongā noslēdzies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase ļoti nervozā pusfinālā sacentās ar Nīderlandes izlasi, Naurim Miezim pagarinājumā izraujot uzvaru ar 15:14. Turnīra finālā, kurā uz spēles bija olimpiskā ceļazīme, latvieši sakāva Austrijas izlasi ar 19:14.
Nauris Miezis. Foto: FIBA 3x3
17

Miezis uguņo no tālienes, Latvija droši uzveic Ēģipti un triumfē OS kvalifikācijas grupā

Honkongā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā trešo uzvaru tikpat apakšgrupas spēlēs izcīnīja Latvijas 3x3 basketbolisti (Nauris Miezis, Agnis Čavars, Francis Lācis, Zigmārs Raimo), kas ar 21:12 apspēlēja Ēģipti un triumfēja B apakšgrupā.
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA
22

Latvieši 3x3 olimpisko kvalifikāciju sāk ar divām uzvarām

Honkongā turpinās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas vīriešu izlase B grupas otrajā spēlē apspēlēja Jaunzēlandes basketbolistus ar rezultātu 21:10, izvirzoties pirmajā vietā grupā.