Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Riga" finālturnīru Abū Dabī sāk ar uzvaru pār "Utrecht"

"Riga" finālturnīru Abū Dabī sāk ar uzvaru pār "Utrecht"
Nauris Miezis un Kārlis Pauls Lasmanis "piešauj" grozus Abū Dabī. Foto: FIBA

Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā Abū Dabī sācies FIBA Pasaules tūres finālturnīrs 3x3 basketbolā. To ar uzvaru sākuši "Riga" basketbolisti, kuri ar 21:16 pārspēja Nīderlandes komandu "Utrecht".

• "Riga" 3x3 basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, ieradušies Abū Dabī kā vieni no galvenajiem favorītiem uz uzvaru finālturnīrā. 2020. gada finālturnīra uzvarētāji to sāka ar D grupas spēli pret Nīderlandes komandu "Utrecht", kas "Masters" turnīru apritē ielauzās vien sezonas otrajā pusē. Abas komandas šosezon tikās Rijādā, kur "Riga" sagrāva savus pretiniekus ar 21:6.

• Spēli labāk sāka "Utrecht" basketbolisti, otrās minūtes sākumā izvirzoties vadībā ar 3:1. Miezim un Lasmanim neizdevās realizēt tālmetienus, bet viena no saspēlēm izgāja cauri uz groza apakšu. Kad spēlētas bija trīs minūtes, no distances trāpīja Lasmanis, panākot izlīdzinājumu 4:4.

• Pēc pārtraukuma tālmetienu trāpīja arī Miezis, bet "Riga" sakārtoja spēli aizsardzībā. Pēc četrām nospēlētām minūtēm Miezis realizēja metienu ar sodu, brīdi vēlāk panākot 9:4. Groza apakšā sekmīgi nospēlēja Krūmiņš, bet tam sekoja nīderlandiešu izrāviens, tiem sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem (8:10). Sākoties spēles otrajai pusei, tālmetienu realizēja Krūmiņš, bet Lasmanis tika pie viegla metiena groza apakšā (13:8).

• Krūmiņš turpināja dot komandai rezultātu, bet "Utrecht" nepalaida pretiniekus tālākā izrāvienā. Pēdējās trīs minūtes sākās ar precīzu tālmetienu nīderlandiešu izpildījumā (14:15). Miezis ar Lasmani izspēlēja sekmīgu uzbrukumu, bet arī pretinieki atbildēja ar groza iekarošanu tā apakšā. Pēc pārtraukuma latviešiem izdevās atjaunot trīs punktu pārsvaru, bet lieliskā cīņa par atlēkušajām bumbām ļāva "Riga" ātri vien pielikt punktu šai spēlei ar uzvaru - 21:16.

• Nākamo spēli "Riga" aizvadīs plkst. 18:45, kad cīnīsies par uzvaru grupā pret citu Nīderlandes komandu "Amsterdam". Spēle vērojama FIBA 3x3 YouTube kontā.

Pasaules tūres finālturnīrs 3x3 basketbolā, Abū Dabī, D grupa

"Riga" - "Utrecht" (NED) 21:16

"Riga": Miezis 9, Krūmiņš 7, Lasmanis 5 (7 ab), Čavars (6 ab)
"Utrecht": De Jongs 9, Van der Lists 5 (5 ab), Vitevens 2, Agasi


, 2022-12-10 16:32, pirms gada
Smaga spēle , bet nu beigās nolauza..
Krūmiņš šai spēle izcils, gan aizsardzībā, gan uzbrukumā!!
Mārcis Osis. Foto: Super Liga Pro
1

Latvijas 3x3 basketbolisti vēlreiz apstājas Spānijas turnīra ceturtdaļfinālā

Spānijā turpinās "Super Liga Pro" turnīru seriāla otrais posms 3x3 basketbolā. Latvijas komanda aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kurā ar 16:21 piekāpās Spānijas komandai "Bracelona CBS".
Džimers Fredets 2016. gadā. Foto: AFP/Scanpix
9

ASV lemj pret NBA spēlētāju iesaistīšanu 3x3 komandā Parīzes olimpiskajās spēlēs

LETA--AP. Džimers Fredets, Karīms Medokss, Kenjons Berijs un Dilans Treviss pagājušajā gadā sekmēja ASV komandas kvalificēšanos Parīzes olimpiskajām spēlēm, un viņi pārstāvēs ASV Parīzes spēlēs, otrdien paziņoja ASV Basketbola federācija.
Edgars Krūmiņš. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 Žironā sāk ar uzvaru, trešdien gaida ceturtdaļfināls

Latvijas labākie 3×3 basketbolisti, gatavojoties olimpiskajām kvalifikācijas turnīram, dažādos sastāvos šonedēļ piedalās pārbaudes turnīros Spānijā un Francijā.