Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

''Saulkrastu kokteilī” 3x3 basketbolā piedalīsies olimpiskie čempioni

''Saulkrastu kokteilī” 3x3 basketbolā piedalīsies olimpiskie čempioni
No kreisās: Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis, Raimonds Feldmanis, Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks. Publicitātes foto.

11. un 12. jūnijā Saulkrastu brīvdabas estrādē ''Rimi Saulkrastu kokteilī'' notiks vīriešu grupas turnīrs, kurā cīņā dosies gan trīs no četriem olimpiskajiem čempioniem, gan 3x3 basketbola amatieri un entuziasti. Paralēli notiks arī mači trijās vecuma grupās jauniešiem un bērniem – U18, U14 un U12. Komandu pieteikšanās turpinās.

Tieši turnīrs Saulkrastos kļūs par vienīgajām sacensībām šovasar Latvijā, kurās spēlēs Tokijas olimpisko spēļu čempions Kārlis Pauls Lasmanis. Viņš ir parakstījis līgumu ar amerikāņu repera ''Ice Cube'' veidotās 3x3 basketbola līgas ''Big 3'' klubu ''Aliens'', šovasar ''Rīgas'' sastāvā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūrē iesaistoties tikai rudenī. Plānots, ka Lasmanis pēc dalības “Rimi Saulkrastu kokteilī” dosies uz ASV, lai debitētu “Big 3” līgā, bet pēc tam atgriezīsies Eiropā, lai pārstāvētu Latvijas 3x3 basketbola izlasi Pasaules kausa turnīrā Beļģijā 21. – 26. jūnijā.

''Rimi Saulkrastu kokteilī'' Lasmanis spēlēs kopā ar vēl diviem olimpiskajiem čempioniem Nauri Miezi un Agni Čavaru, kā arī ar Artūru Strēlnieku. Latvijas 3x3 basketbolisti ne tikai dosies laukumā, bet arī tiksies ar līdzjutējiem “William Hill” organizētajā “Meet & Greet” pasākumā 11. jūnijā plkst. 17:00 – 18:00 turpat līdzās maču norises vietai.

Latvijas 3x3 basketbola kausa izcīņas ''Open Men'' turnīra likme būs ne tikai divas ceļazīmes uz ''Open'' sērijas finālturnīru 6./7. augustā Ventspilī, lai cīnītos par vietu FIBA Pasaules tūres Utrehtas (Nīderlandes) posmā, bet arī 2500 eiro lielais naudas balvu fonds. To sadalīs labākās trīs komandas.

Nav pārsteigums, ka atbilstoši FIBA rangam Saulkrastu turnīrā ar pirmo numuru izlikts tieši ''Rīgas'' kvartets, bet favorītu pulkā ir arī divas no citu valstu komandām. Ar otro numuru pašreiz turnīrā izlikta Lietuvas ''Marijampole Mantinga'', kuras visiem spēlētājiem ir FIBA Pasaules tūres pieredze. Ar ceturto numuru izliktais Ukrainas kvartets ''Ukraine-Kelts'' savu meistarību apliecināja Latvijas kausa iepriekšējā posmā Madonā, izcīnot pirmo vietu un ceļazīmi uz finālu Ventspilī. Favorītu pulkā iespraucies arī jaunizveidotais latviešu kvartets ''Nekas'', kuru pārstāvēs 3x3 basketbolā labi pazīstamie Toms Ķēdis, Elvijs Frīdenbergs, Reinis Otersons un Jānis Dumburs.

Kopumā turnīrā piedalīsies 16 komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas. Sestdien no plkst. 14:00 līdz plkst. 19:00 notiks apakšgrupu spēles, bet svētdien no plkst. 13:00 labākās astoņas vienības turpinās cīņu par uzvaru. Fināls plānots plkst. 15:40. No centrālā laukuma notiks visu spēļu tiešraide Latvijas Basketbola savienības “YouTube” kanālā.

Paralēli ''Open Men'' grupai notiks spēles trijās vecuma grupās. ''Būvuzņēmums Restaurators'' U18 grupas (2004. g. dz. un jaunāki) tūres pirmais posms notiks tieši Saulkrastos. Maču sākums sestdien plkst. 11:00. Nākamie divi posmi notiks jūlijā Rīgā, bet 7. augustā Ventspilī kopvērtējuma astoņas labākās vienības cīnīsies par apmaksātu braucienu uz starptautisko 3x3 basketbola turnīru Ķelnē (Vācija).

Svētdien ''Rimi Saulkrastu kokteiļa'' ietvaros notiks divu vecuma grupu – U12 grupa (2010. g. dz. un jaunāki) un U14 grupa (2008. g. dz. un jaunāki) – 3x3 basketbola turnīri, cīnoties par ''Rimi'' nodrošināto 500 eiro vērto balvu katrā no tām. U12 grupas spēlētāji cīņas uzsāks plkst. 11:00, bet U14 grupa – plkst. 16:00.

Uz visiem turnīriem turpinās pieteikšanās. ''Open Men'' un U18 grupā komandas var pieteikt līdz piektdienas plkst. 17:00, bet U14 un U12 grupā – līdz sestdienas plkst. 17:00. Katrā grupā noteikts dalībnieku limits, tādēļ pieteikšanās var tikt pārtraukta pirms noteiktās pieteikšanās laika beigām. Informācija par turnīriem FIBA sacensību vietnē ''play.fiba3x3.com''.

Visi turnīri notiks pēc FIBA standartiem, uz laukumiem ar 3x3 basketbola speciālo segumu. Jautājumi par pieteikšanos – renars32@gmail.com.

''Rimi Saulkrastu kokteili'' organizē basketbola klubs ''Varenie runči'' kopā ar ''Saulkrastu kokteiļa'' dibinātāju un galveno organizatoru Andri Vanagu, sadarbībā ar Latvijas Basketbola savienību un sporta menedžeri Edgaru Buļu. Par turnīru titulsponsoru kļuvis ''Rimi'', atbalsta Saulkrastu novada dome, ''William Hill'', ACB, ''Zemgus'', ''Gatves bode'' ar ''Rice Up!'' produkciju, ''Pophouse'', Latvijas kausa atbalstītāji – ''Sportland'', ''Mangaļi'', ''Būvuzņēmums Restaurators'', ''Kandavas kartodroms'', Kandavas kafejnīca ''Pie Kristapa''.

Informāciju sagatavoja
''Rimi Saulkrastu kokteiļa'' 3x3 basketbolā organizators
Renārs Buivids


, 2022-06-09 12:41, pirms 2 gadiem
BOMBA!
Mārcis Osis. Foto: Super Liga Pro
1

Latvijas 3x3 basketbolisti vēlreiz apstājas Spānijas turnīra ceturtdaļfinālā

Spānijā turpinās "Super Liga Pro" turnīru seriāla otrais posms 3x3 basketbolā. Latvijas komanda aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kurā ar 16:21 piekāpās Spānijas komandai "Bracelona CBS".
Džimers Fredets 2016. gadā. Foto: AFP/Scanpix
9

ASV lemj pret NBA spēlētāju iesaistīšanu 3x3 komandā Parīzes olimpiskajās spēlēs

LETA--AP. Džimers Fredets, Karīms Medokss, Kenjons Berijs un Dilans Treviss pagājušajā gadā sekmēja ASV komandas kvalificēšanos Parīzes olimpiskajām spēlēm, un viņi pārstāvēs ASV Parīzes spēlēs, otrdien paziņoja ASV Basketbola federācija.
Edgars Krūmiņš. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 Žironā sāk ar uzvaru, trešdien gaida ceturtdaļfināls

Latvijas labākie 3×3 basketbolisti, gatavojoties olimpiskajām kvalifikācijas turnīram, dažādos sastāvos šonedēļ piedalās pārbaudes turnīros Spānijā un Francijā.