Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Riga" sasniedz Mehiko "Masters" pusfinālu un garantē uzvaru tūres kopvērtējumā

"Riga" sasniedz Mehiko "Masters" pusfinālu un garantē uzvaru tūres kopvērtējumā
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Pasaules tūres Mehiko "Masters" turnīra izslēgšanas spēles ar uzvaru sākuši "Riga" 3x3 basketbolisti. Latvieši ceturtdaļfinālā ar pārspēja Lietuvas komandu "Šakiai", ne vien iekļūstot pusfinālā, bet arī garantējot pirmo vietu tūres kopvērtējumā.

# "Riga" 3x3 basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, sev neierasti Mehiko "Masters" turnīru sāka ar kvalifikāciju, kas pirmajā sacensību dienā lika aizvadīt četras spēles piecu stundu laikā. Pēc trim izcīnītām uzvarām, spēlējot uz noguruma fona, latvieši grupu turnīru noslēdza ar zaudējumu pēdējās sekundēs Mongolijas komandai "Ulaanbaatar" (20:21). Tas gan neliedza "Riga" iegūt pirmo vietu grupā un spert ļoti platu soli pretī pirmajai vietai tūres kopvērtējumā.

# Mehiko "Masters" turnīra ceturtdaļfinālā "Riga" bija jāmerojas spēkiem ar C grupas otro labāko komandu, otru kvalifikācijas veiksminieci Lietuvas komandu "Šakiai", kam vienīgajā komandu tikšanās reizē Pasaules tūres "Masters" turnīru ietvaros zaudēts ar 15:20, bet kopumā abas komandas tikušās četras reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Lietuviešu galvenais trumpis pirmajā sacensību dienā bija tālmetiens, no kā bija jāuzmanās.

# Pirmo punktu spēlē pēc labas cīņas groza apakšā guva Čavars, brīdi vēlāk tālmetienu realizēja Lasmanis, bet Krūmiņš panāca 4:0. Latvieši centās pievērst lielāku uzmanību perimetra aizsardzībai, bet "Šakiai" tāpat tika pie brīviem tālmetieniem. Pēc viena no tiem rezultāta starpība sadila līdz diviem punktiem, bet Miezis ar precīzu tālmetienu un arī soda metienu deva savai komandai piecu punktu pārsvaru (8:3).

# "Riga" basketbolisti pirmajās minūtēs spēja dot regulāras atbildes pretinieku precīzajiem tālmetieniem, kas ļāva saglabāt komfortablu vadību. Līdz spēles laika vidum lietuviešiem izdevās pietuvoties rezultātā, bet panākt latviešus varēja vien ar precīzu tālmetienu sēriju. "Riga" basketbolisti labi spēlēja aizsardzībā, neļaujot pretiniekiem tikt pie viegliem punktiem. Tādējādi četras minūtes līdz spēles laika beigām rezultāts bija labvēlīgs - 16:11.

# Pēc pārtraukuma "Šakiai" izdevās ar tālmetienu sadeldēt deficītu, bet tad pie diviem soda metieniem tika Krūmiņš, pietuvojot Latvijas komandu uzvarai. Lietuvieši turpināja mest tālmetienus, spējot tos arī realizēt, saglabājot intrigu spēlē. Tā gan ātri izplānēja, jo divas ar pusi minūtes līdz spēles laika beigām Miezis ar tālmetienu lika punktu šai cīņai, "Riga" uzvarot ar rezultātu 21:15.

# Līdz ar to "Riga" ne vien iekļuva pusfinālā, bet arī garantēja pirmo vietu Pasaules tūres kopvērtējumā pirms gaidāmā tūres finālposma. Tas latviešiem izdevās arī pagājušajā sezonā. "Riga" šajā turnīrā jau nopelnījusi vismaz 60 punktus (kopā vismaz 445), ar ko ir pietiekami, lai apsteigtu Meksikā nespēlējošo Serbijas komandu "Ub" (410), kā arī nonāktu pietiekamā atstatumā no Serbijas komandas "Liman", kas pat uzvaras gadījumā nevar noķert Latvijas komandu (var sakrāt 420 punktus).

# Tomēr šīs dienas uzdevums, uzvarēt turnīrā, vēl bija priekšā. Pusfinālā latviešiem plkst. 23:15 būs jāspēlē pret Krievijas izlases bāzes komandu "Gagarin", kas ne bez grūtībām ar 20:14 pārspēja Šveices komandu "Lausanne". Visas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Pasaules tūre 3x3 basketbolā, Mehiko "Masters", ceturtdaļfināls

"Riga" - "Šakiai" (Lietuva) 21:15

"Riga": Miezis 8, Lasmanis 5 (5 ab), Krūmiņš 5, Čavars 3
"Šakiai": Pukelis 6 (6 ab), Vingelis 4, Užupis 3, Beļavičus 2


, 2021-11-07 21:26, pirms 2 gadiem
Tiešām lieliski atpūtušies un teicami nospēlēja. Miezi beigās skaisti noslēdza ar tālmetienu..
, 2021-11-07 21:37, pirms 2 gadiem
Tā turpināt, labs % no tālās distances . Veiksmi čaļiem!
, 2021-11-07 21:37, pirms 2 gadiem
Dakšas šoreiz izskatījās ne pārāk asas.
, 2021-11-07 22:09, pirms 2 gadiem
Kristap Pildiņ,beidz blamēties,un ņem nost visus tos ''haštagus'',ja nezini kas tie ir,un kur viņus pielieto! # Pirmo punktu spēlē,# Pēc pārtraukuma,# Tomēr šīs dienas uzdevums,ir TĒMTURI vai MIRKĻBIRKAS???Ja jā,tad kāda mārutka pēc neraksti vārdus,vai frāzes kopā (bez atstarpēm)? Paņem acis rokās un paskaties,kā # pielieto tava raksta oficiālajā FIBA 3X3 tviterī! Tik pat labi tu vari arī izmantot @@@,bet tas nenozīmēs,ka tie visi būs epasti!
, 2021-11-07 22:26, pirms 2 gadiem
Ielieciet Linku uz 11speli
, 2021-11-07 22:33, pirms 2 gadiem
skonto1233@inbox.lv rakstīja: Ielieciet Linku uz 11speli
https://www.youtube.com/watch?v=tRJ...
Agnis Čavars. Foto: FIBA
116

Latvijas 3x3 basketbola izlase iekļūst Parīzes olimpiskajās spēlēs

Honkongā noslēdzies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase ļoti nervozā pusfinālā sacentās ar Nīderlandes izlasi, Naurim Miezim pagarinājumā izraujot uzvaru ar 15:14. Turnīra finālā, kurā uz spēles bija olimpiskā ceļazīme, latvieši sakāva Austrijas izlasi ar 19:14.
Nauris Miezis. Foto: FIBA 3x3
17

Miezis uguņo no tālienes, Latvija droši uzveic Ēģipti un triumfē OS kvalifikācijas grupā

Honkongā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā trešo uzvaru tikpat apakšgrupas spēlēs izcīnīja Latvijas 3x3 basketbolisti (Nauris Miezis, Agnis Čavars, Francis Lācis, Zigmārs Raimo), kas ar 21:12 apspēlēja Ēģipti un triumfēja B apakšgrupā.
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA
22

Latvieši 3x3 olimpisko kvalifikāciju sāk ar divām uzvarām

Honkongā turpinās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas vīriešu izlase B grupas otrajā spēlē apspēlēja Jaunzēlandes basketbolistus ar rezultātu 21:10, izvirzoties pirmajā vietā grupā.