Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Riga" basketbolistiem Mehiko "Masters" ceturtdaļfinālā kaimiņu duelis

"Riga" basketbolistiem Mehiko "Masters" ceturtdaļfinālā kaimiņu duelis
Edgars Krūmiņš vakar atzīmējās ar triecienu grozā no augšas. Foto: FIBA

Meksikas pilsētā Mehiko šodien plānots izslēgšanas spēles Pasaules tūres "Masters" turnīrā. "Riga" 3x3 basketbolisti vakar ierindojās pirmajā vietā grupā un ceturtdaļfinālā pretī ieguva Lietuvas komandu "Šakiai".

# "Riga" 3x3 basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, sev neierasti Mehiko "Masters" turnīru sāka ar kvalifikāciju, kas pirmajā sacensību dienā lika aizvadīt četras spēles piecu stundu laikā. Spēlējot uz noguruma fona, latvieši grupu turnīru noslēdza ar zaudējumu pēdējās sekundēs Mongolijas komandai "Ulaanbaatar" (20:21).

# Neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu, "Riga" tomēr spēja tikt pie pirmās vietas grupā, jo Krievijas komanda "Runa" pārliecinoši pārspēja mongoļus, izraujot otro vietu grupā. Jau pirms šīs spēles bija skaidrs, ka "Runa" nevar apsteigt "Riga", jo latvieši bija guvuši vairāk punktu abās spēlēs (42). Krievi pat ar uzvaru, gūstot 21 punktu, kopā sakrāja vien 35, bet par vienu mazāk bija "Ulaanbaatar", kas tādējādi netika ceturtdaļfinālā.

# Līdz ar to ceturtdaļfinālā "Riga" spēlēs pret C grupas otro labāko komandu. Tajā grupā risinājās spraigas cīņas, kurās pirmo vietu izcīnīja Puertoriko komanda "San Juan", bet otro pozīciju ieņēma otra kvalifikāciju pārvarējusī komanda - Lietuvas "Šakiai". Lietuvieši vakar demonstrēja ļoti labu spēli, realizējot daudz tālmetienu. Abas komandas iepriekš Pasaules tūrē tikās 2019. gadā, kad "Riga" piekāpās "Šakiai" ar 15:20.

# Kaimiņu duelis ceturtdaļfinālā paredzēts plkst. 21:00 pēc Latvijas laika un būs vērojams FIBA 3x3 YouTube kanālā. Ja latviešiem izdosies uzvarēt ceturtdaļfinālā, tad plkst. 23:15 spēlēs pret Šveices komandas "Lausanne" un krievu "Gagarin" dueļa uzvarētāju. Fināls paredzēts plkst. 00:40 pēc Latvijas laika.

# "Riga" ir vienīgā komanda Pasaules tūrē, kas šogad piedalījusies visos "Masters" turnīros un tāda arī paliks. Kopvērtējumā sakrāti 385 punkti, kas ir par 25 punktiem mazāk nekā Serbijas komandai "Ub", kas nepiedalījās Prāgas "Masters" un nespēlē arī Meksikā. Tuvākā sekotāja latviešiem ir cita Serbijas komanda "Liman", kas atpaliek par 65 punktiem. Pēc grupu turnīra serbu vienīgā cerība apsteigt "Riga" kopvērtējumā ir tikt līdz finālam, uzvarēt tajā un cerēt, ka latvieši ierindosies astotajā vietā. Visādi citādi "Riga" pirms Pasaules tūres fināla posma būs nodrošinājusi uzvaru sezonas kopvērtējumā.


, 2021-11-07 12:15, pirms 2 gadiem
Tad kur mēs esam? Pirmie vai nē?
, 2021-11-07 13:41, pirms 2 gadiem
peterborough rakstīja: Tad kur mēs esam? Pirmie vai nē?
https://worldtour.fiba3x3.com/2021/...
, 2021-11-07 14:12, pirms 2 gadiem
Varēja jau raksta autors minēt rezultātu Runa - Ulaanbaatar 21-13 nevis tikai minēt, ka Runa paŗliecinoši uzvarējusi.
, 2021-11-07 15:47, pirms 2 gadiem
"Pēc grupu turnīra serbu vienīgā cerība apsteigt "Riga" kopvērtējumā ir tikt līdz finālam, uzvarēt tajā un cerēt, ka latvieši ierindosies astotajā vietā." Pie šāda scenārija abām komandām 420 pts kopvērtējumā v- tad nu prasījās no autora skaidrojumu, ka nosaka vietu kopvērtējumā, ja punktu skaits vienāds
, 2021-11-07 20:56, pirms 2 gadiem
Mārcis Osis. Foto: Super Liga Pro
1

Latvijas 3x3 basketbolisti vēlreiz apstājas Spānijas turnīra ceturtdaļfinālā

Spānijā turpinās "Super Liga Pro" turnīru seriāla otrais posms 3x3 basketbolā. Latvijas komanda aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kurā ar 16:21 piekāpās Spānijas komandai "Bracelona CBS".
Džimers Fredets 2016. gadā. Foto: AFP/Scanpix
9

ASV lemj pret NBA spēlētāju iesaistīšanu 3x3 komandā Parīzes olimpiskajās spēlēs

LETA--AP. Džimers Fredets, Karīms Medokss, Kenjons Berijs un Dilans Treviss pagājušajā gadā sekmēja ASV komandas kvalificēšanos Parīzes olimpiskajām spēlēm, un viņi pārstāvēs ASV Parīzes spēlēs, otrdien paziņoja ASV Basketbola federācija.
Edgars Krūmiņš. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 Žironā sāk ar uzvaru, trešdien gaida ceturtdaļfināls

Latvijas labākie 3×3 basketbolisti, gatavojoties olimpiskajām kvalifikācijas turnīram, dažādos sastāvos šonedēļ piedalās pārbaudes turnīros Spānijā un Francijā.