Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolisti dramatiskā galotnē zaudē Eiropas U17 kausa finālā

Latvijas 3x3 basketbolisti dramatiskā galotnē zaudē Eiropas U17 kausa finālā
Latvijas U17 izlases basketbolisti un komandas pārstāvis Kristaps Saulītis. Foto: FIBA

Grieķijas galvaspilsētā Atēnās noslēgusies Eiropas U17 kausa izcīņa 3x3 basketbolā. Latvijas izlase tās finālā ar rezultātu 20:21 piekāpās Vācijas izlasei, ierindojoties otrajā vietā.

• Latvijas U17 izlase, Jānis Censonis, Edvards Egle, Kristians Pastors un Toms Salnājs, šodien ceturtdaļfinālā pārspēja lietuviešus ar 19:17, bet pēc tam parādīja savu varēšanu, pārliecinoši tiekot galā ar Izraēlas komandu pusfinālā (21:16). Latviešiem nu vajadzēja spert pēdējo soli finālā, lai izcīnītu Eiropas kausu. Pretī stājās Vācijas 3x3 basketbolisti.

• Spēles pirmajā pus minūtē vāciešiem izdevās tikt pie trīs punktu pārsvara, bet Pastors guva pirmo punktu Latvijas izlasei. Latviešiem strauji krājās piezīmes, jo bija grūti noturēt augumā raženākos un atlētiskākos Vācijas basketbolistus. Nebija nospēlētas vēl trīs ar pusi minūtes, kad Latvijas izlase jau bija iedzinējos ar 2:8.

• Vācieši īpaši pieskatīja Censoni, kurš šajā turnīrā viennozīmīgi ir galvenais panākumu kaldinātājs. Nespējot noķert spēles ritmu, viņš nerealizēja arī nopelnītos divus soda metienus, neuzlabojot Latvijas izlases situāciju. Līdz spēles laika vidum latviešiem izdevās veikt 5:1 izrāvienu, atgriežot intrigu spēlē (7:10). Vācieši spēja pamosties un realizēja pāris metienus groza apakšā, bet nu regulāri atbildēt spēja arī latvieši. Trīs minūtes līdz spēles laika beigām Egle sadeldēja deficītu līdz minimumam (12:13).

• Vācijas izlase uzreiz atbildēja ar sekmīgu metienu no distances, bet nespēja laicīgi nostāties aizsardzībā, lai izbēgtu no latviešu ātrajiem caurgājieniem. Pusotru minūti līdz spēles laika beigām Censonis trāpīja tālmetienu, pirmo reizi izvirzot Latvijas izlasi vadībā (18:17). Vācieši uzreiz veica vadības maiņu ar precīziem soda metieniem, bet atkal lielisks no tālās distances bija Censonis. Vācieši spēja groza apakšā realizēt metienu, bet latvieši neizmantoja savu iespēju izcīnīt uzvaru. Vācijas basketbolisti pie rezultāta 20:20 noslēdza spēli ar triecienu grozā no augšas, kļūstot par Eiropas kausa ieguvējiem un atstājot Latvijas izlasi otrajā vietā - 20:21.

Eiropas U17 kausa izcīņa 3x3 basketbolā, Fināls

Latvija - Vācija 20:21

Latvija: Censonis 7, Egle 6, Salnājs 4, Pastors 3
Vācija: Gīzmans 8, Fenebergs 8, Švachovers 3, Molers 2


, 2022-09-04 23:04, pirms 2 gadiem
Traks fināls! Puiši malači, labi sevi parādīja!
, 2022-09-04 23:23, pirms 2 gadiem
Jā, dubultas sajūtas, žēl, ka nevinnēja, bet malači...
, 2022-09-05 01:31, pirms 2 gadiem
Tas nenosvilptais Vācu nostaigāts pašas beigās izšķīra mača likteni. Plus vēl tiesneši vairākkārt Vāciešiem nesvilpa pārkāpumus tad kad mūsējie meta bumbu grozā. Kopumā ļoti vāja tiesāšana. Tiesa arī mūsējie pieļāva daudz muļķīgu kļūdu. Galotnē pie 20:20 tā vietā lai mestu bumbu grozā mūsējie padeva piespēli uz āru. Tas bija ļoti muļķīgi.
, 2022-09-05 11:22, pirms 2 gadiem
Puikas izskatās kā ikoniski krievi, bet tie jau ir tikai pārkrievotie balti starp tatāriem ...
Agnis Čavars. Foto: FIBA
116

Latvijas 3x3 basketbola izlase iekļūst Parīzes olimpiskajās spēlēs

Honkongā noslēdzies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase ļoti nervozā pusfinālā sacentās ar Nīderlandes izlasi, Naurim Miezim pagarinājumā izraujot uzvaru ar 15:14. Turnīra finālā, kurā uz spēles bija olimpiskā ceļazīme, latvieši sakāva Austrijas izlasi ar 19:14.
Nauris Miezis. Foto: FIBA 3x3
17

Miezis uguņo no tālienes, Latvija droši uzveic Ēģipti un triumfē OS kvalifikācijas grupā

Honkongā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā trešo uzvaru tikpat apakšgrupas spēlēs izcīnīja Latvijas 3x3 basketbolisti (Nauris Miezis, Agnis Čavars, Francis Lācis, Zigmārs Raimo), kas ar 21:12 apspēlēja Ēģipti un triumfēja B apakšgrupā.
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA
22

Latvieši 3x3 olimpisko kvalifikāciju sāk ar divām uzvarām

Honkongā turpinās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas vīriešu izlase B grupas otrajā spēlē apspēlēja Jaunzēlandes basketbolistus ar rezultātu 21:10, izvirzoties pirmajā vietā grupā.