Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Riga" revanšējas "Omaha" un iekļūst "Masters" ceturtdaļfinālā

"Riga" revanšējas "Omaha" un iekļūst "Masters" ceturtdaļfinālā
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Pasaules tūres Monreālas "Masters" otro uzvaru izcīnījusi Latvijas 3x3 basketbola komanda "Riga". Latvieši pēc diviem zaudējumiem turnīrā Kvebekā šoreiz revanšējās ASV komandai "Omaha", pārspējot to ar 21:14 un iekļūstot ceturtdaļfinālā.

• Pēc otrās vietas izcīnīšanas Kvebekas "Challenger" turnīrā "Riga" savā kaujas sastāvā (Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš) bija gatava "Masters" turnīram Monreālā. Latvijas labākā komanda pirmo reizi šosezon spēlēja savā olimpiskajā sastāvā, eksaminējot Polijas komandu "Lublin", ko pieveica ar 21:15. Cīņā par uzvaru grupā pretī stājās ASV komanda "Omaha", kurai latvieši Kvebekā zaudēja grupu turnīrā un finālā.

• Spēles pirmais uzbrukums noslēdzās ar Čavara sekmīgu metienu groza apakšā, bet pēc tam latvieši trīs reizes īsā laikā pārkāpa noteikumus. Savu individuālo meistarību nodemonstrēja Lasmanis, gūstot punktu, bet tad nerealizēja divus soda metienus. "Omaha" basketbolisti divreiz veica vadības maiņu, pēc trim spēlētām minūtēm esot vadībā ar 5:4.

• "Omaha" sapelnīja piezīmju normu, ko "Riga" vēl bija jāizmanto. Lasmanis vēlreiz stājās uz soda metiena līnijas, šoreiz tiekot pie punkta divos mēģinājumos. "Omaha" basketbolisti veica izrāvienu, pirmo reizi iegūstot divu punktu pārsvaru. Latvieši nekādi nespēja trāpīt no distances, nespējot atgūt vadības grožus. Pēc pus spēles rezultāts bija neizšķirts - 8:8.

• Vairāk uzbrukumā sāka uzņemties Krūmiņš, kuram izdevās uz brīdi izvirzīt savu komandu vadībā. "Omaha" uzreiz atbildēja ar precīzu tālmetienu (12:11). Komandas turpināja cīņu punkts punktā, bet tad latvieši realizēja pāris uzbrukumus, kamēr pretinieki identiskās situācijās raidīja bumbu garām grozam. Pēdējo minūti "Riga" sāka vadībā ar 15:13. Spēles liktenis izšķīrās pēc Mieža sekmīgā tālmetiena, bet pēc tam viņš realizēja divus soda metienus. Punktu spēlei pielika Čavars, realizējot brīvu metienu groza apakšā - 21:14.

• Līdz ar to "Riga" turnīru sāka ar divām uzvarām, pirmo vietu grupā un vietu ceturtdaļfinālā. Tajā svētdien, plkst. 20:30 būs jātiekas ar C grupas ("Princeton", "Chicago", "Beijing") otro labāko komandu. Visas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube lapā.

Pasaules tūre 3x3 basketbolā, Monreālas "Masters", A grupa

"Riga" - "Omaha" (USA) 21:14

"Riga": Lasmanis 9 (6 ab), Miezis 6, Krūmiņš 4, Čavars 2
"Omaha": Trevis 4 (10 ab), Hlučoveckijs 4, Lensmans 4, Rovs 2


, 2022-09-03 22:35, pirms 2 gadiem
Tik ahujennijs olimpiskais sporta veids,ka twitterī pat seko 60k cilvēki bet prieks par to pašu,ka mazajos sporta veidos ņemam zeltu un to jau mums neatņemt.
, 2022-09-03 22:50, pirms 2 gadiem
shmopsis rakstīja: Tik ahujennijs olimpiskais sporta veids,ka twitterī pat seko 60k cilvēki bet prieks par to pašu,ka mazajos sporta veidos ņemam zeltu un to jau mums neatņemt.
Nu kurš gan tviterī kaut kam seko? Tikmēr FIBA 3x3 youtube kanālam ir 439k abonentu, kur šo skaitu mierīgi var pareizināt vismaz ar 3, ja skaitam arī tos, kas regulāri skatās, bet nav abonējuši.
Agnis Čavars. Foto: FIBA
116

Latvijas 3x3 basketbola izlase iekļūst Parīzes olimpiskajās spēlēs

Honkongā noslēdzies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase ļoti nervozā pusfinālā sacentās ar Nīderlandes izlasi, Naurim Miezim pagarinājumā izraujot uzvaru ar 15:14. Turnīra finālā, kurā uz spēles bija olimpiskā ceļazīme, latvieši sakāva Austrijas izlasi ar 19:14.
Nauris Miezis. Foto: FIBA 3x3
17

Miezis uguņo no tālienes, Latvija droši uzveic Ēģipti un triumfē OS kvalifikācijas grupā

Honkongā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā trešo uzvaru tikpat apakšgrupas spēlēs izcīnīja Latvijas 3x3 basketbolisti (Nauris Miezis, Agnis Čavars, Francis Lācis, Zigmārs Raimo), kas ar 21:12 apspēlēja Ēģipti un triumfēja B apakšgrupā.
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA
22

Latvieši 3x3 olimpisko kvalifikāciju sāk ar divām uzvarām

Honkongā turpinās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas vīriešu izlase B grupas otrajā spēlē apspēlēja Jaunzēlandes basketbolistus ar rezultātu 21:10, izvirzoties pirmajā vietā grupā.