Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Riga" piekāpjas "Amsterdam" un iekļūst ceturtdaļfinālā

"Riga" piekāpjas "Amsterdam" un iekļūst ceturtdaļfinālā
Agnis Čavars. Foto: FIBA

Pasaules tūres 3x3 basketbolā Novisadas "Challenger" turnīrā zaudējumu otrajā spēlē piedzīvojusi Latvijas komanda "Riga". Latvieši ar 16:18 piekāpās Nīderlandes komandai "Amsterdam", bet kā otrā vieta grupā iekļuva ceturtdaļfinālā.

• Jauno Pasaules tūres sezonu "Riga" sāka trīs cilvēku sastāvā ar turnīru Japānā, kur apstājās ceturtdaļfinālā. Novisadā "Riga" rindas papildinājis Artūrs Ausējs, pievienojoties Agnim Čavaram, Naurim Miezim un Artūram Strēlniekam. Grupu turnīru "Riga" sāka ar spēli pret Vācijas komandu "Aachen", ko pārspēja ar 21:16. Cīņā par uzvaru grupā pretī stājās "Amsterdam" basketbolisti no Nīderlandes, komandai esot labākajā sastāvā atšķirībā no turnīra Japānā, kur latvieši zaudēja ar 19:21.

• Spēli labāk sāka "Riga", kas pēc Ausēja tālmetiena izvirzījās vadībā ar 4:1. Trešās minūtes ievadā sarežģītu tālmetienu realizēja Miezis, bet vēl pēc brīža bija precīzs vēlreiz (8:2). Nākamajā pusotrā minūtē arī nīderlandieši sāka regulāri gūt punktus, sadeldējot deficītu līdz minimumam (8:9).

• Izrāvienu pārtrauca Čavara sekmīgais metiens groza apakšā, bet nākamās izspēles bija sasteigtas, nenesot vēlamo rezultātu. Tikmēr "Amsterdam" spēles laika vidū panāca izlīdzinājumu (10:10). Komandas apmainījās ar sekmīgiem uzbrukumiem, bet tad spēle iestrēga, tām cīnoties par iniciatīvu. Kluso periodu ar tālmetienu pārtrauca Miezis, bet Strēlnieka un Čavara spēle aizsardzībā palīdzēja latviešiem nosargāt pārsvaru (14:12).

• Kad likās, ka viss rit pēc "Riga" plāna, Maksims Kovacevičs realizēja tālmetienu, bet pēc brīža "Amsterdam" jau bija minimālā vadībā. Pēdējā minūte sākās ar neizšķirtu rezultātu 16:16. Pēdējā minūtē divus uzbrukumus uzņēmās Ausējs, vispirms izkāpjot autā, bet pēc tam pie punkta deficīta aizmetot garām sarežģītu tālmetienu. Dimeo van der Horsts realizēja vienu no diviem soda metieniem, vēl pēdējās sekundēs atstājot latviešiem cerību izglābties, bet Mieža tālmetiens bija par īsu, "Riga" zaudējot spēli ar 16:18.

• Pēc tam, kad "Amsterdam" pieveica "Aachen", noskaidrojās, ka "Riga" iekļuva ceturtdaļfinālā. Tajā latvieši sestdien plkst. 19:50 spēlēs pret Serbijas komandu "Liman".

Pasaules tūre 3x3 basketbolā, Novisadas "Challenger"

"Riga" - "Amsterdam" (Nīderlande) 16:18

"Riga": Miezis 8, Ausējs 4, Strēlnieks 3 (4 ab), Čavars 1 (5 ab)
"Amsterdam": Kovacevičs 8 (5 ab), Van der Horsts 6, Sloters 2 (4 ab), Jarings 2


, 2022-06-03 22:15, pirms 2 gadiem
Strēlniekam un Čavaram uz abiem divos mačos tikai 5 punkti...
, 2022-06-03 22:39, pirms 2 gadiem
Var redzēt milzīgu atšķirību līmeņos - Miezis kā Lebrons un Ausējs kā Kurucs
, 2022-06-03 22:45, pirms 2 gadiem
Ja nav optimālā sastāva, ka arī šogad nebūs, tad vāks..
, 2022-06-04 00:11, pirms 2 gadiem
cobham rakstīja: Var redzēt milzīgu atšķirību līmeņos - Miezis kā Lebrons un Ausējs kā Kurucs
Ka sīkais Kurucs ...
Agnis Čavars. Foto: FIBA
116

Latvijas 3x3 basketbola izlase iekļūst Parīzes olimpiskajās spēlēs

Honkongā noslēdzies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase ļoti nervozā pusfinālā sacentās ar Nīderlandes izlasi, Naurim Miezim pagarinājumā izraujot uzvaru ar 15:14. Turnīra finālā, kurā uz spēles bija olimpiskā ceļazīme, latvieši sakāva Austrijas izlasi ar 19:14.
Nauris Miezis. Foto: FIBA 3x3
17

Miezis uguņo no tālienes, Latvija droši uzveic Ēģipti un triumfē OS kvalifikācijas grupā

Honkongā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā trešo uzvaru tikpat apakšgrupas spēlēs izcīnīja Latvijas 3x3 basketbolisti (Nauris Miezis, Agnis Čavars, Francis Lācis, Zigmārs Raimo), kas ar 21:12 apspēlēja Ēģipti un triumfēja B apakšgrupā.
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA
22

Latvieši 3x3 olimpisko kvalifikāciju sāk ar divām uzvarām

Honkongā turpinās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas vīriešu izlase B grupas otrajā spēlē apspēlēja Jaunzēlandes basketbolistus ar rezultātu 21:10, izvirzoties pirmajā vietā grupā.