Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolistes Pasaules sērijas posmā pagarinājumā zaudē Spānijai

Latvijas 3x3 basketbolistes Pasaules sērijas posmā pagarinājumā zaudē Spānijai
Paula Strautmane. Foto: FIBA

Kanādas pilsētā Monreālā sācies pēdējais Pasaules sērijas posms 3x3 basketbolā sievietēm. To ar zaudējumu sīvā cīņā sāka Latvijas komanda, kas pagarinājumā ar 13:15 piekāpās spānietēm.

• Latvijas 3x3 basketbolistes jaunizveidotajā Pasaules sērijā šosezon piedalījās trijos no 11 posmiem. Līdz arī to cerības sasniegt sērijas finālturnīru pēdējā posmā Monreālā nav īpaši reālas. Šajā posmā Latviju pārstāv Ilze Jākobsone, Anita Miķelsone, Marta Miščenko un Paula Strautmane.

• B grupas pirmajā spēlē latvietēm pretī stājās Spānijas basketbolistes, kuras jau pirms šī posma garantējušas vietu finālturnīrā. Bordo turnīrā Latvijas komanda piekāpās spānietēm ar 9:15. Spēles pirmajā minūtē komandas apmainījās ar rezultatīvu uzbukumu, bet Spānijas komanda ar precīzu tālmetienu panāca 3:1. Latvietes daudz kļūdījās un pārkāpa noteikumus uzbrukumā. Tālmetienu izdevās realizēt Jākobsonei, sadeldējot deficītu līdz minimumam (3:4).

• Līdz spēles laika vidum spānietes nekur tālāk nespēja atrauties. Tad Latvijas komandai izdevās panākt izlīdzinājumu pēc diviem sekmīgiem Strautmanes metieniem (6:6). Vēlreiz sekmīgi no distances uzbruka Jākobsone, bet latvietēm neizdevās noturēt nelielo vadību. Spānietes uz brīdi atguva vadību, bet Miščenko sekmīgi nospēlēja ar muguru pret grozu (9:9). Sekoja precīzs tālmetiens pretinieču izpildījumā, bet Miščenko neizmantoja lielisku iespēju groza apakšā, kad bumba izslīdēja no rokām.

• Pusotru minūti līdz spēles laika beigām Spānijas komandai izdevās dubultot pārsvaru, bet cerību deva Jākobsone un Miķelsones iespēja izpildīt divus soda metienus. Viņām izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam (12:13). Pēdējā minūtē Miščenko panāca izlīdzinājumu, bet ne viņa, ne Jākobsone nespēja izraut uzvaru, kas nozīmēja pagarinājumu. Tajā spānietēm vajadzēja tikai vienu uzbrukumu, lai ar tālmetienu sagādātu latvietēm zaudējumu ar 13:15.

• B grupas otro spēli Latvijas basketbolistes aizvadīs plkst. 1:40, kad tiksies ar Vācijas komandu "Dusseldorf ZOOS", kas visdrīzāk būs par vietu ceturtdaļfinālā. Spānijas un Vācijas komandas savu savstarpējo spēli jau būs aizvadījušas.

Pasaules sērija 3x3 basketbolā sievietēm, Monreāla, B grupa

Latvija - Spānija 13:15 OT

Latvija: Jākobsone 5 (5 ab), Miščenko 3 (6 ab), Strautmane 3, Miķelsone 2 (6 ab)
Spānija: Jgueravide 9, Gimeno 3, Kuevasa 3, Kanella


Agnis Čavars. Foto: FIBA
116

Latvijas 3x3 basketbola izlase iekļūst Parīzes olimpiskajās spēlēs

Honkongā noslēdzies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase ļoti nervozā pusfinālā sacentās ar Nīderlandes izlasi, Naurim Miezim pagarinājumā izraujot uzvaru ar 15:14. Turnīra finālā, kurā uz spēles bija olimpiskā ceļazīme, latvieši sakāva Austrijas izlasi ar 19:14.
Nauris Miezis. Foto: FIBA 3x3
17

Miezis uguņo no tālienes, Latvija droši uzveic Ēģipti un triumfē OS kvalifikācijas grupā

Honkongā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā trešo uzvaru tikpat apakšgrupas spēlēs izcīnīja Latvijas 3x3 basketbolisti (Nauris Miezis, Agnis Čavars, Francis Lācis, Zigmārs Raimo), kas ar 21:12 apspēlēja Ēģipti un triumfēja B apakšgrupā.
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA
22

Latvieši 3x3 olimpisko kvalifikāciju sāk ar divām uzvarām

Honkongā turpinās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas vīriešu izlase B grupas otrajā spēlē apspēlēja Jaunzēlandes basketbolistus ar rezultātu 21:10, izvirzoties pirmajā vietā grupā.