Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Riga" sagrauj mongoļus un iesoļo Sebu "Masters" ceturtdaļfinālā

"Riga" sagrauj mongoļus un iesoļo Sebu "Masters" ceturtdaļfinālā
Edgars Krūmiņš. Foto: FIBA

Sekmīgi pirmo sacensību dienu Pasaules tūres Sebu "Masters" turnīrā noslēguši "Riga" 3x3 basketbolisti. Latvieši otrajā spēlē ar 22:8 sagrāva Mongolijas komandu "Sansar", iekļūstot ceturtdaļfinālā.

• "Riga" 3x3 basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš, pirms nedēļas devās uz Nīderlandi, lai "Quest" līmeņa turnīrā cīnītos par vietu Utrehtas "Masters" turnīrā, bet zaudējums pusfinālā liedza startēt Utrehtā, kur dramatiski kvalifikāciju nepārvarēja cita Latvijas komanda "Ventspils", kas aizlika "Riga" kāju priekšā Latvijas kausa finālturnīrā. Šajā nedēļas nogalē "Riga" varēja sevi apliecināt Sebu "Masters" turnīrā Filipīnās, ko sāka ar uzvaru pār Japānas internacionālo komandu "Utsunomiya" (22:14).

• Cīņā par uzvaru grupā latviešiem pretī stājās Mongolijas komanda "Sansar". Spēle sākās ar Lasmaņa sekmīgu caurgājienu, bet brīdi vēlāk Krūmiņš realizēja tālmetienu. Turpinājumā komandām ar iespēju realizēšanu neveicās, bet "Riga" spēja četrās spēlētās minūtēs izvirzīties vadībā ar 7:3. "Sansar" spēja sadeldēt deficītu, bet "Riga" saglabāja kontroli pār šo nerezultatīvo spēli (9:6).

• Lasmanis un Miezis veica nelielu izrāvienu, kas pēdējās trīs minūtes spēlē ļāva sākt ar sešu punktu pārsvaru. Mongoļi sāka arvien vairāk aizrauties ar sarežģītiem tālmetieniem, kas nenesa vēlamo rezultātu. Latvieši arvien biežāk apspēlēja pretiniekus ar ne tām sarežģītākajām izspēlēm, soļojot pretī uzvarai. Mongoļi nolaida rokas, kamēr "Riga" svinēja otro panākumu ar rezultātu 22:8.

• Tādējādi "Riga" basketbolisti ar divām uzvarām garantēja pirmo vietu grupā un vietu ceturtdaļfinālā. Tajā svētdien, plkst. 12:00 būs jāmērojas spēkiem ar D grupas ("Ulaanbaatar", "Lausanne", "Doha") otro labāko komandu. Visas spēles iespējams vērot FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Pasaules tūre 3x3 basketbolā, Sebu "Masters", B grupa

"Riga" - "Sansar" (MGL) 22:8

"Riga": Miezis 8, Krūmiņš 8, Lasmanis 6, Čavars
"Sansar": Ariunbolds 6, Onolbātars 1, Avarzeds 1, Borgils


, 2022-10-01 13:08, pirms 2 gadiem
viegla grupa un vieglas uzvaras!
, 2022-10-01 13:12, pirms 2 gadiem
Nav spēcīgākais serbu kvartets.
Agnis Čavars. Foto: FIBA
116

Latvijas 3x3 basketbola izlase iekļūst Parīzes olimpiskajās spēlēs

Honkongā noslēdzies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase ļoti nervozā pusfinālā sacentās ar Nīderlandes izlasi, Naurim Miezim pagarinājumā izraujot uzvaru ar 15:14. Turnīra finālā, kurā uz spēles bija olimpiskā ceļazīme, latvieši sakāva Austrijas izlasi ar 19:14.
Nauris Miezis. Foto: FIBA 3x3
17

Miezis uguņo no tālienes, Latvija droši uzveic Ēģipti un triumfē OS kvalifikācijas grupā

Honkongā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā trešo uzvaru tikpat apakšgrupas spēlēs izcīnīja Latvijas 3x3 basketbolisti (Nauris Miezis, Agnis Čavars, Francis Lācis, Zigmārs Raimo), kas ar 21:12 apspēlēja Ēģipti un triumfēja B apakšgrupā.
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA
22

Latvieši 3x3 olimpisko kvalifikāciju sāk ar divām uzvarām

Honkongā turpinās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas vīriešu izlase B grupas otrajā spēlē apspēlēja Jaunzēlandes basketbolistus ar rezultātu 21:10, izvirzoties pirmajā vietā grupā.