Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Mejera ''Parma'' sakauj bulgāru ''Balkan'' un iekļūst FIBA Eiropas kausa ''Final4''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Mejera ''Parma'' sakauj bulgāru ''Balkan'' un iekļūst FIBA Eiropas kausa ''Final4''
Mareks Mejeris aizsardzībā. Foto: FIBA

Šovakar FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālā latviešu uzbrucēja Mareka Mejera pārstāvētā Permas ''Parma'' sakāva vietējo Botevgradas ''Balkan'' ar 84:62 (19:11, 18:18, 27:16, 20:17), iekļūstot ''Final 4''.

Liepājnieks Mareks Mejeris nospēlēja 21 minūti un 12 sekundes, kurās izcēlās ar desmit gūtiem punktiem (2p. 4/5, s.m. 2/2), kas bija dalīts otrs labākais rādītājs Permas komandā. Tāpat uzbrucēja kontā četras bumbas zem groziem, viena rezultatīva piespēle, divi bloķēti metieni un lietderības koeficients 13, kā arī +/- rādītājs plus 12.

''Parma'' jau pirmajā ceturksnī nodemonstrēja savu pārākumu, uzvarot tajā ar astoņu punktu pārsvaru. Spēles turpinājumā ritēja līdzīgāka cīņa, bet pēc pārtraukuma Krievijas komanda aizvadīja lielisku trešo ceturtdaļu, palielinot pārsvaru un tuvojoties pusfinālam. Spēles izšķirošajās desmit minūtēs rezultāta starpība daudz nemainījās un Mareka Mejera komanda izcīnīja uzvaru, iekļūstot FIBA Eiropas kausa pusfinālā.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija lietuviešu aizsargs Ads Juškēvičs, kuram 18 gūti punkti, bet tikpat, cik Mejeris, sameta cits Lietuvas basketbolists Eigirds Žukausks. Bulgāriem ar 15 punktiem izcēlās Sijani Čemberss.

Tāpat FIBA Eiropas kausa ''Final 4'' iekļuva rumāņu ''CSM Oradea'' un Polijas ''Ostrow Wielkopolski'', kas attiecīgi pārspēja itāļu ''Reggio Emilia'' un beļģu ''Belfius Mons''. Rumānijas un Polijas vienības 23. aprīlī tiksies pusfinālā, bet Mejera komandas pretiniece tiks noskaidrota rītvakar gaidāmajā spēlē starp grieķu ''Iraklis'' un izraēliešu ''Nes Ziona''.

FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfināli

SpēleLaiks/Rez.
Reggio Emilia - CSM Oradea64:71
Belfius Mons - Ostrow Wielkopolski66:73
Balkan - Parma Perm62:84
Iraklis - Nes Ziona19:00 (26.03.)

Izmantotie resursi:
BC Balkan v BC Parma boxscore - FIBA Europe Cup...