Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Ogrē ekspluatācijā nodota Sporta centra sporta zāles ēka

Ogrē ekspluatācijā nodota Sporta centra sporta zāles ēka
Ogres novada Sporta centra sporta zāles ēka. Foto: Ogres novads

Pabeigti būvdarbi Ogres novada Sporta centra sporta zāles ēkā, un tā ir pieņemta ekspluatācijā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Sporta centra sporta zāles ēkā veikta ēkas cokola, fasādes un jumta siltināšana, trepju un pandusa izbūve uz galveno ieeju, apgaismojuma nomaiņa, saules paneļu montāža, nomainīti logi un durvis, kā arī veikta apkures sistēmas pārbūve.

Projekta mērķis ir samazināt primārās enerģijas patēriņu, sekmējot energoefektivitātes paaugstināšanu un izdevumu samazināšanos par siltumapgādi ēkai Skolas ielā 12, Ogrē, atbilstoši pašvaldības attīstības programmas noteiktajai prioritātei.

Plānotie rezultāti pēc projekta īstenošanas ir primārās enerģijas gada patēriņa samazinājums sabiedriskajā ēkā - 186 071,24 kWh/gadā un aprēķinātais siltumnīcefekta gāzu samazinājums gadā - 35.829 CO2 ekvivalenta tonnas/gadā.

Būvdarbi veikti Eiropas Savienības REACT-EU fonda projektā "Ogres pašvaldības ēkas Skolas ielā 12, Ogrē energoefektivitātes paaugstināšana izmantojot atjaunojamos energoresursus".

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 700 978 eiro, no kuriem 287 641 eiro ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējums, 12 690 eiro ir valsts budžeta dotācija pašvaldībām un 400 647 eiro ir pašvaldības finansējums. Projekta kopējais finansējums 1 149 850 eiro.

Būvdarbus veica SIA "Velve AE", būvuzraudzību SIA "Būvēlogs projekti", bet autoruzraudzību SIA "Jaunrīga EKO".

Ogres novada Sporta centra direktore Dzirkstīte Žindiga norāda, ka tuvākajā nākotnē pašvaldība plāno turpināt sakārtot Skolas ielu, posmā no bērnudārza "Zelta sietiņš" līdz Jaunogres prospektam, un ēka Skolas ielā 12, kura ir ieguvusi mūsdienīgu fasādi, labi iekļausies šajā sakārtotajā vidē.

Žindiga piebilst, ka nākamais posms ir remontdarbu veikšana ēkas iekštelpās, kur nepieciešama sienu krāsošana, tualešu pielāgošana cilvēkiem ar kustību traucējumiem, inventāra atjaunošana trenažieru zālē, otrajā stāvā esošo kabinetu pielāgošana vingrošanas nodarbībām, treneru un inventāra telpu ierīkošana zem tribīnēm. Pašlaik sportisti pamazām atgriežas sporta zālē, kur notiek mākslas vingrošanas, rokas bumbas, futbola, volejbola treniņi un dažādas sacensības.

Izmantotie resursi:
LETA


Luka Sofijaničs. Foto: Aleksander Lustix

Gulbene dārdēs: šovakar izšķirošā bronzas cīņa starp bukiem un RSU

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā ceturtdienas vakarā pulksten 20:00 sāksies izšķirošā cīņa par turnīra bronzas godalgām. Otro gadu pēc kārtas par bleķi savstarpēji cīnās "Gulbenes Buki" un "VEF Rīga" farmklubs "Rīgas Stradiņa Universitāte".
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.
Kajs Hancberijs pret Aizeju Ozbornu. Foto: vgvia.lv
15

Valmieriešiem obligāti jāuzvar – "Zeļļu" pirmā iespēja tikt pusfinālā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgā esam sagaidījuši sezonas pirmo izslēgšanas spēli, kurā kādai no komandām vairs nebūs atkāpšanās ceļa – lai turpinātu cīņu, "Valmiera Glass"/ViA savās mājās būs obligāti jāuzvar Rīgas "Zeļļi". Cīņas sākums paredzēts plkst. 19.00, tiešraide portālā Sportacentrs.com un no aptuveni plkst. 19.30 arī kanālā TV4.