Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga" 3x3 basketbolistiem neveiksme Prāgas "Masters" ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" 3x3 basketbolistiem neveiksme Prāgas "Masters" ceturtdaļfinālā
Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: FIBA

Dalību Pasaules tūres Prāgas "Masters" turnīrā noslēguši "Riga" 3x3 basketbolisti. Sīvā cīņā latvieši ceturtdaļfinālā ar 18:20 piekāpās Lietuvas komandai "Utena", noslēdzot turnīru.

Sestdien "Riga" 3x3 basketbolisti, Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Guntars Strāķis un Artūrs Strēlnieks, izcīnīja uzvaru pār Krievijas komandu "Runa" un Serbijas komandu "Pirot", iekļūstot ceturtdaļfinālā. Tajā pretī stājās Lietuvas komanda "Utena", ar ko divreiz spēlēts 2020. gada sezonā, uzvaras dalot uz pusēm. Jāpiezīmē, ka lietuvieši šo spēli aizvadīja trīs spēlētāju sastāvā.

Spēli ar precīzu tālmetienu sāka Strēlnieks, bet tad Lasmanis no soda metiena atzīmes panāca 4:1. Uz brīdi "Utena" pietuvojās minimālā atstatumā, bet tad latvieši veica nelielu izrāvienu, iekrājot trīs punktu pārsvaru, kad bija spēlētas trīs minūtes (7:3). Pēc pārtraukuma lietuvieši realizēja divus tālmetienus, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (7:7). Līdz spēles laika vidum "Utena" basketbolisti varēja iegūt četru punktu pārsvaru, bet pēc diviem tālmetieniem bumba spītīgi krita ārā no groza.

Strāķis ar pustālo metienu atjaunoja vadību "Riga", bet tad "Utena" atbildēja ar piecu punktu izrāvienu. Lasmanis ar triecienu grozā no augšas pārtrauca pretinieku izrāvienu, bet tālmetienus nespēja realizēt Strēlnieks (9:14). Latvieši spēja atgūties, sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet Lasmanis ar soda metienu nespēja panākt izlīdzinājumu. Uzreiz sekoja pretinieku precīzs tālmetiens, kad atlicis spēlēt bija pusotru minūti (13:16).

Brīdi vēlāk Strēlnieks bija precīzs no distances, kas ļāva pēdējo minūti sākt vien ar minimālu deficītu. "Riga" basketbolisti meklēja iespējas uzbrukumā, bet pretinieki gana labi spēlēja aizsardzībā. Strēlnieks 20 sekundes līdz spēles laika beigām panāca izlīdzinājumu, bet "Utena" atbildēja ar precīzu metienu no distances. Šoreiz par glābēju kļuva Čavars, kurš arī realizēja tālmetienu (18:18). Pēdējā uzbrukumā Strēlnieks lieliski darbojās aizsardzībā, bet tad tiesnesis izlēma pašrocīgi izšķirt spēles likteni, fiksējot latvietim pārkāpumu. Sekoja divi precīzi soda metieni, kas nozīmēja zaudējumu Latvijas komandai ar 18:20.

Pēc Prāgas turnīra Pasaules tūrē gaidāms 40 dienu pārtraukums, kad "Riga" 3x3 basketbolisti dosies uz Abu Dabi "Masters" turnīru.

Pasaules tūres Prāgas "Masters", ceturtdaļfināls

"Riga" - "Utena" 18:20

"Riga": Lasmanis 7, Strēlnieks 7, Čavars 3, Strāķis 1
"Utena": Rašis 10, Ražutis 10, Labutis

  -1 [+] [-]

, 2021-09-19 13:26, pirms 3 gadiem
Sekmīgi realizēja zaudējumu trīs leišiem no Utenes.

  -1 [+] [-]

, 2021-09-19 13:34, pirms 3 gadiem
kāda starpība utes vai bāliņi rezultāts viens-serbi uzvar turnīru!

     [+] [-]

, 2021-09-19 13:49, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: kāda starpība utes vai bāliņi rezultāts viens-serbi uzvar turnīru!
Буди мајмун!

     [+] [-]

, 2021-09-19 15:02, pirms 3 gadiem
darbagalds rakstīja: Буди мајмун!
Širmīts aizvēras?Plate iestrēga..?

     [+] [-]

, 2021-09-19 15:53, pirms 3 gadiem
Serbi - Eiropas krievi